Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt párom két éve halt meg,...

Volt párom két éve halt meg, én hetente kijárok hozzá és gondozom a sírját. A jelenlegi párom erről nem tud. Szerintetek jó ötlet ezt eltitkolni?

Figyelt kérdés
Párom kiakadna ha megtudná. De ha senki nem foglalkozik a sírral akkor inkább rendbetartom én.
2013. okt. 19. 09:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
38%
Miért kell egy sírt hetente gondozni?
2013. okt. 19. 18:49
 22/28 anonim ***** válasza:
21%

naponta kéne?

vagy naponta kétszer?

2013. okt. 19. 19:28
 23/28 anonim ***** válasza:
80%

Én is azt mondom, amit előttem már korábban:

Ha csak arról van szó, hogy egy sírt gondozni, azt nem kell hetente!

Ha műkő, akkor elég havonta-kéthavonta leseperni, esetleg ünnepeken, halottak napján vinni rá valamit.

Ha hant, akkor tavasztól őszig szükség lehet a nagyobb gyomokat kiszedni, esetleg a füvet lesarlózni, de ezt is elég lehet havonta kb...

Ha valaki hetente kimegy egy sírhoz, visz friss virágot, hetente csinál valamit a síron, annak érzelmi oka van, ahhoz lélekben még kötődsz.

Ha nem így lenne, nem titkolnád a párod előtt.

Én a helyedben átgondolnám: valóban fel vagyok-e készülve egy újabb kapcsolatra?

És beszélgess erről a pároddal... nagy eséllyel ki fog akadni, de ha szeret, ebben a szituációban ő az egyetlen, aki segíteni tud, hogy elszakadj a volt párodtól - és valóban csak gondozni akard a sírját!

2013. okt. 19. 19:53
 24/28 anonim ***** válasza:
93%

Nem. Pláne hazudozni és mismásolni nem jó egy kapcsolatban. Minek tarasz te egy rég halott embert piedesztálon egy élő ELŐTT?

Ha te hetente kimászkálsz egy sírhoz, akkor nagy baj van veled - osztom a sok buta ember által mindennek elhordott, valójában nagyon okosan és józanul gondolkodó, ép lelkű 1-es hozzászóló véleményét.

Azt jelenti, hogy te nem gyászoltad meg a halottadat és nem is vagy hajlandó meggyászolni, azaz elengedni sem. A hozzászólásaidból pedig világosan kiderült, hogy nagyon komoly érzelmi gondjaid vannak.

Ha az ember egy halottat meggyászol és eneged, akkor nemhogy hetente nem mászkál ki a temetőbe, hanem kb. évente egyszer, Halottak Napján. Az élővel nem törődsz, neki hazudozol, a halotthoz pedig hetenete mászkálsz? Minek? Nincs ott már semmi, csak egy láda csont vagy egy marék hamu.

Nagyon szereded magad sajnálni? A múltban élni? Látod, ez pl. tipikus magyar mentalitás - tisztelet a kivételnek -: az élőt kutyába se veszik, de a halott az mindjárt Szentté lesz.

A gyászproblémával lehet fordulni egy pszichiáterhez.

"Élők az élőkhöz, holtak a holtakhoz." Temesd el a halottadat végre. És végleg.

2013. okt. 19. 20:09
 25/28 anonim ***** válasza:

Ha én lennék a párod, biztos megharagudnék.

1, mert hazudtál

2, mert hetente kijársz.

Ha egy családtagod meghalt volna ahhoz is hetente kijárnál?

Ha a kapcsolatotok elején azt mondtad volna neki, hogy egy ismerősöd meghalt, ezért havonta 1x kimennél a sirjához, tuti nem haragudott volna.

Elveszted így a bizalmat.... :/

2013. okt. 20. 18:52
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

sőt ha nem szól hogy a kutyát kétnaponta sétáltatja hanem utólag derul ki akkor is.

anyádat is kétnaponta sétáltatnád?

2013. okt. 20. 19:09
 27/28 anonim ***** válasza:

Azért mérges lennék, mert eltitkoltad, de ezt hamar el tudnám felejteni.

Azt nem tartom normális dolognak, hogy hetente kijársz. Havonta-kéthavonta egyszer bőven elég lenne. Kivétel, ha van az elhunyt pároddal közös gyereketek. Akkor más a helyzet.

2013. okt. 21. 14:58
 28/28 anonim ***** válasza:
Ugyanezt kiírtad már, aki fogyatékos az TE VAGY :)
2013. okt. 21. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!