Volt párom két éve halt meg, én hetente kijárok hozzá és gondozom a sírját. A jelenlegi párom erről nem tud. Szerintetek jó ötlet ezt eltitkolni?
naponta kéne?
vagy naponta kétszer?
Én is azt mondom, amit előttem már korábban:
Ha csak arról van szó, hogy egy sírt gondozni, azt nem kell hetente!
Ha műkő, akkor elég havonta-kéthavonta leseperni, esetleg ünnepeken, halottak napján vinni rá valamit.
Ha hant, akkor tavasztól őszig szükség lehet a nagyobb gyomokat kiszedni, esetleg a füvet lesarlózni, de ezt is elég lehet havonta kb...
Ha valaki hetente kimegy egy sírhoz, visz friss virágot, hetente csinál valamit a síron, annak érzelmi oka van, ahhoz lélekben még kötődsz.
Ha nem így lenne, nem titkolnád a párod előtt.
Én a helyedben átgondolnám: valóban fel vagyok-e készülve egy újabb kapcsolatra?
És beszélgess erről a pároddal... nagy eséllyel ki fog akadni, de ha szeret, ebben a szituációban ő az egyetlen, aki segíteni tud, hogy elszakadj a volt párodtól - és valóban csak gondozni akard a sírját!
Nem. Pláne hazudozni és mismásolni nem jó egy kapcsolatban. Minek tarasz te egy rég halott embert piedesztálon egy élő ELŐTT?
Ha te hetente kimászkálsz egy sírhoz, akkor nagy baj van veled - osztom a sok buta ember által mindennek elhordott, valójában nagyon okosan és józanul gondolkodó, ép lelkű 1-es hozzászóló véleményét.
Azt jelenti, hogy te nem gyászoltad meg a halottadat és nem is vagy hajlandó meggyászolni, azaz elengedni sem. A hozzászólásaidból pedig világosan kiderült, hogy nagyon komoly érzelmi gondjaid vannak.
Ha az ember egy halottat meggyászol és eneged, akkor nemhogy hetente nem mászkál ki a temetőbe, hanem kb. évente egyszer, Halottak Napján. Az élővel nem törődsz, neki hazudozol, a halotthoz pedig hetenete mászkálsz? Minek? Nincs ott már semmi, csak egy láda csont vagy egy marék hamu.
Nagyon szereded magad sajnálni? A múltban élni? Látod, ez pl. tipikus magyar mentalitás - tisztelet a kivételnek -: az élőt kutyába se veszik, de a halott az mindjárt Szentté lesz.
A gyászproblémával lehet fordulni egy pszichiáterhez.
"Élők az élőkhöz, holtak a holtakhoz." Temesd el a halottadat végre. És végleg.
Ha én lennék a párod, biztos megharagudnék.
1, mert hazudtál
2, mert hetente kijársz.
Ha egy családtagod meghalt volna ahhoz is hetente kijárnál?
Ha a kapcsolatotok elején azt mondtad volna neki, hogy egy ismerősöd meghalt, ezért havonta 1x kimennél a sirjához, tuti nem haragudott volna.
Elveszted így a bizalmat.... :/
sőt ha nem szól hogy a kutyát kétnaponta sétáltatja hanem utólag derul ki akkor is.
anyádat is kétnaponta sétáltatnád?
Azért mérges lennék, mert eltitkoltad, de ezt hamar el tudnám felejteni.
Azt nem tartom normális dolognak, hogy hetente kijársz. Havonta-kéthavonta egyszer bőven elég lenne. Kivétel, ha van az elhunyt pároddal közös gyereketek. Akkor más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!