Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még olyan család, ahol...

Van még olyan család, ahol úgymond elvárás a jó alak? Tehát leszidják a felnőtt gyereket, ha felszed magára "pár" pluszkilót, tehát mondjuk tizet.

Figyelt kérdés
2013. okt. 15. 19:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 4! kilóval vagyok több, mint két évvel ezelőtt, és már itt is megkaptam, hogy le kéne fogynom 10! kilót. Ez a logika. Ja apám legutóbbi családi összejövetelen az egész család előtt taglalta, hogy mennyire ki vagyok gömbölyödve, ás ezt nem volt neki elég egyszer előhozni. Rohadt megalázó volt.

Azóta nem beszélek vele... amúgy hozzátenném, 171 cm vagyok és 62 kiló, szóval nem egy tehén, a kalkulátorok szerint éppen az ideális testsúlyomnál vagyok, ami 55-70 kiló közé esik. Mindegy elkezdtem fogyózni, ba.ódjanak meg, ha nekik ennyire fontos az a 4 kiló...

2013. okt. 15. 20:12
 12/22 anonim ***** válasza:
49%
tíz kiló valóban csak idézőjelesen "pár" kiló... 10 kiló plusz nagyon sok.
2013. okt. 15. 20:49
 13/22 anonim ***** válasza:
Engem apám rengeteget piszkált, h kövér vagyok. Majd azért nem sikerül ez meg az blablabla. Soha nem voltam kövér, (kivéve tehesség után). Teljesen meggyötört lelkileg! Soha nem mondta, ha fogytam h jól nézel ki. Nagyon megviselt... Kihat a férfiakkal való kapcsolatomra. Mivel neki csak úgy lettem volna jó, ha tökéletesen vékony vagyok, ezért azt gondoltam, h ez határoz meg engem és másoknak is csak így kellek. Az elmúlt időben a terhesség és egy betegség után fogytam 21kg-t. Most olyan csini vagyok mint fiatalkoromban. És egyszer megjegyezte, h jól nézek ki, mintha fogytam volna! Szerencsére ritkán találkozom vele. Persze nem csak emiatt. Nehéz volt azt elhinnem, h nem az a fontos, h másokank megfelelj, hanem az, h magadnak. És az volt fájó, h ő mint szülő nem tudott engem feltételek nélkül elfogadni, pedig egy szülő ezt teszi! De ő ilyen, nem is kedvelem túlságosan...
2013. okt. 15. 21:09
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

10 kiló marhára nem "pár" kiló.

Egyébként nálunk is szokás szólni, ha valaki így elhagyja magát. Miért? Mert nem egészséges, nem szép, és nem normális, hogy valaki bántanában/lustaságában zabál.

2013. okt. 15. 21:29
 15/22 anonim ***** válasza:

hát 10kilót én se pár kilónak mondanék...

Amúgy meg,170 centisen és 62 kilósan is nézhet ki az ember "husinak",mert nem mindegy,h mi van rajtad,zsír vagy izom(ezt egy korábbi válaszolónak)

Amúgy konkrétan leszidtak,h ejnyebejnye kislányom,h képzeled ezt magadról,vagy netán azt mondták,h szépen kikerekedtél,jó lenne,ha odafigyelnél magadra(különösen,ha az a 10kg néhány hónap alatt ugrott fel),és ehhez említették a párkapcsolatot,egészséget.

2013. okt. 15. 21:57
 16/22 anonim ***** válasza:
#9-es. ez undorító
2013. okt. 15. 22:39
 17/22 A kérdező kommentje:

Elvész az a testen, nem olyan feltűnő, ezért írtam, hogy csak pár kiló.

Nyilván nem mindegy az sem, milyen magas valaki hozzá.

Ez ebben az esetben csak egy ruhaméretet jelent, tehát nem sok látszólag.

36-os nadrág helyett 38-as, na bumm.

2013. okt. 16. 00:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokkal tisztább lenne, ha mindenki beismerné, hogy a kinézet az elsődleges szempont, az egészség nem annyira.

Amikor a cigiről van szó, mindenki védi, hogy jaj, hát az egy függőség, nem könnyű feladni. Hát, a kaja is az. Csak a cigitől menőnek nézel ki, a kajától meg kövér disznónak.

Aki kövér rokonra rászól, de cigiző, piás, koffeinfüggőre nem, annak nem az egészségről szól az egész.

Másrészt pedig egy normál testalkatú embernek is lehetnek zsírosak a szervei.

2013. okt. 16. 02:12
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én családom külön csodás, mert nálunk csak engem szekálnak. Jó, tény hogy két éve felszedtem 30 kilót, na akkor tényleg iszonyú dagadt voltam. De az is tény, hogy arra senki nem gondolt, hogy 2 hónap alatt 30 kilót felszedni nem normális és szekálás helyett inkább azt kéne javasolni, hogy menjek orvoshoz. Én meg persze depresszióba estem, sok időbe telt, mire rávettem magam. Főleg hogy először fogyókúrázni próbáltam. Amire egyébként mindig az volt a reakció, hogy "ettől a kis sütitől semmi bajod nem lesz" és hasonlók.

Most már 20 kilót leadtam, a bmi indexem már normális. De még mindig pont ugyanúgy szekálnak, mint 30 kiló plusszal...

Ja és persze mindezt úgy, hogy anyám a 160 centijéhez vagy 80 kiló és apám is hasonló. De nekik lehet, mert "én már szültem három gyereket" meg "én már nem vagyok fiatal", meg "a korosztályomhoz képest így is jól nézek ki". Na kösz..

2013. okt. 16. 07:50
 20/22 anonim ***** válasza:

Nyilván attól függ milyen magas az illető, de 10 kilót az én súlyom is folyamatosan ingadozik. Nem gondolom soknak a 10 kilót. 186 centi vagyok, és 93 kiló. Van rajtam felesleg, de én sem gondolnám magam disznónak. Tavaly 100ról lefogytam 82-re, egy év alatt visszajött 93 körülre. Én nem gondolom olyan soknak a 10 kilót.

Egyébként ha engem baszogatnak családi összejövetelkor, akkor felállok és azt mondom, hogy többet nem akarok erről hallani, különben fogom magam és elmegyek. Ők meg ünnepelhetnek nélkülem. Ennyire egyszerű. De persze a családban a súlykérdés folyamatos téma. Ha van rajtad pár kiló akkor dagadt állat vagy, ha sikerül leadnod pár kilót akkor meg nem eszel rendesen. Szóval ez ilyen. :)

2013. okt. 16. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!