Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam le anyámékat...

Hogyan szoktassam le anyámékat a telefonálási mániájukról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

(Először is tudni kell, hogy egyedül élek, és egy hónapban egy hétvégére megyek haza.)

A történet kb. 4-5 éve kezdődött. Kaptam egy céges telót. Flottásak is vagyunk, cégen belül teljesen ingyér beszélünk. Cégen kívül meg rohadt kedvezményesen. (Nem tudok annyit telefonálni, hogy beszóljanak érte. Esetleg ha több órás külföldi hívások lennének.) Aztán mindig kinyomtam mindenkit, és visszahívtam, hogy ne kerüljön pénzükbe.

Közben anyáméknak is lett havi x-száz óra ingyenes beszélgetési keretük, ha vezetékes telefont hívnak.

És hát rohadtul el lettek kapatva, hogy napi 2-3-szor negyed órára biztosan felhívnak. (Minden áldott nap, minden fxxxxsomról tudni akarnak.) Sőt, most már egyre gyakrabban olyan céllal is, hogy hívjam fel ezt meg azt, kérdezzek meg tőle valamit, mert nekem ingyen van, és a választ diktáljam be nekik.

Nekem az ideális telefonálási igényem heti egyszer, max. kétszer 3 perc lenne velük.

Ha vezetékesen hívnak, akkor ácsorogni kell az ajtófélfánál, míg le nem zsibbad a kezem, és közben nem lehet mást csinálni.

Ha mobilon hívnak reggel, akkor általában késésben vagyok a munkából. Alig tudom a reggelimet megenni miattuk.

Ha a buszon hívnak, akkor meg nem tudok kapaszkodni. Ráadásul szeretek zenét hallgatni, ami a mobilra van töltve. Az mindig feltölt energiával. Akkor azt is ki kell kapcsolni.

Szerencsére munka közben nem (csak nagyon ritkán) hívnak.

Este meg ha tévézek, ha valami programot szervezek magamnak, vagy a fene se tudja mit csinálok mindig elérhetőnek kéne lennem szerintük.

Ha meg 2-3 napig szándékosan nem veszem fel, hívnak vagy tízszer, és megy a balhé, a lelki terror, hogy már nem szeretem őket, meg hasonlók.

Olyanokat is bevágnak, hogy ha valami bajuk lenne, el se tudnának érni, vagy ha én lennék itthon rosszul, akkor napokig rám se nyitná senki az ajtót.

Ha nagyon durván rázom le őket, akkor meg azt mondják, hogy nekem van bajom, és nem nekik. (Pxxxhiányom van, meg nem ilyen lázadónak neveltek.) Szerintem meg ők unatkoznak egész nap otthon, depressziósak, és azért csinálják ezt. Ilyenkor meg sugározzák nekem s a rosszkedvet.

Valaki mondhatja, hogy csak szeretnek, meg addig örüljek, míg ők vannak, de ez nekem sok.

Hallgatom a zenémet, vagy nézek valami filmet, és elkezd csörögni a telefon. Akkor már az agyvizem felforr. Csak valami fxxxxggal feltartanak, és nem tudom élni az életemet. Fojtogatnak ezzel a marhaságukkal.

Mit csináljak velük? Azt szeretném elérni, hogy én hadd hívjam őket, hetente csak egyszer.

Már próbáltam velük beszélgetni erről a témáról, de csak elbagatelizálták. Szerintük ez a normális. Én a kis (felnőtt) gyermekük vagyok, és akkor már a világ végéig ők parancsolnak nekem. Ha már nem vagyok otthon, akkor is minden lehetőséget meg kell ragadni a kommunikációra.

Legszívesebben kitépném a vezetékes telót, a cégeset meg belebxxxnám a Dunába, oszt csak egy hónap múlva hívnám fel őket. Talán addigra kiheverném egy kicsit ezt az egészet.

Van valaki hasonló cipőben? Lehet ezt normálisan kezelni?

2013. okt. 12. 18:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem tudsz mit csinálni mint nagyon határozottan limitálni, hogy hetente egyszer hívhatnak pl. szombaton délelőtt egyébként csak ha baj van. A szabályok felállítása után pedig ha más időpontban hívnak megkérdezed, hogy baj van -e és ha nem leteszed. Ha megsértődnek ő bajuk, de ha nem húzol világos határokat akkor ennek soha nem lesz vége.

Esetleg ha androidos a munkahelyi teló ráteszel egy progit ami egyszerűen elutasítja az ő hívásaikat és hetente egyszer felhívod őket. Ez mondjuk nem a legjobb mert így akkor se tudnak hívni ha tényleg baj van.

2013. okt. 12. 18:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Ezt tényleg csak úgy tudod korlátozni, hogy ha alkalmatlan időben hívnak, nem veszed fel. Munkaidő után hívhatnak, de reggeltől délutánig míg dolgozol és este amikor pihennél már ne zargassanak. Szerintem ők is megérthetik ha fáradt vagy, vagy más programod lenne.
2013. okt. 12. 18:53
 3/11 A kérdező kommentje:

Volt olyan, hogy behazudtam, hogy elmentem ide-oda, de mindig nem tudok újat kitalálni.

Vagy egy hétig majd minden este aludtam. De ez se az igazi.

Szerencsére munka közben tényleg nem hívogatnak. Vagy ezzel alkalomadtán le lehet rázni őket, hogy sokáig túlórázok.

De akkor meg: "- Jajj-jajj szegénykém, hogy kikészítenek, hogy állandóan alszol, meg túlórázol. Olyan helyre kéne menned, ahol jobban megbecsülnek." (Holott nekem itt teljesen jó, csak ők ne moleszteráljanak állandóan.)

A végén még valami agyrákot is elkapok a sok telefonálástól... :)

2013. okt. 12. 19:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok. Nem hazudni kell hanem felvállalni, hogy azt mondod, hogy NEM és ezt be is tartani következetesen. Akkor van esélyed leszoktatni őket.
2013. okt. 12. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Mond azt, hogy a cég megtakarításból új telócsomagokat vett, néhány kollégával elszaladt a telefonálási ló, ezért már csak bizonyos limitet lehet ingyen telefonálni, ha többet telefonálsz, levonják a fizudból.

A vezetékest húzd ki a falból, arra mondhatod, hogy olcsóbb tv-s/netes csomagra váltottál, nincs benne a vezetékes telefon, jobb kikötve.

Én egyszerűen kihúztam a falból, mert sem anyósomék, sem anyámék nem értették meg, hogy az újszülött babát 7 óra után fürdetjük, utána vacsi, mi is készülődtünk lefeküdni. Valamelyikünknek mindig félbe kellett hagyni valamit, mert minden nap hallani akarták, hogy igen, nő a gyerek...Próbálkoztak a mobillal is, lenémítottuk, másnap délelőtt hívtam csak vissza őket. Pár nap alatt rájöttek, hogy minket este 7 után csak vészhelyzet esetén lehet elérni, csacsogni nem állunk le.

2013. okt. 12. 19:15
 6/11 A kérdező kommentje:

5-ös: És teljesen leépültek mindketten? De napközben azért még 3-4-szer felhívnak, hogy tényleg nő -e rendesen a gyerek? :)

Amúgy nem tudok nekik (ilyent, amit javasoltál) hazudni. A digi vezetékes telefon havidíja kemény 200 forint, ezt ők is tudják. Nem tudom azt mondani, hogy annyira szegény az eklézsia, hogy le kellett mondani. (Meg nem is akarom telefonbetyárként kezelni őket, hogy miattuk számot változtatok és hasonlók.)

A céges (ál)megszorításokon is gondolkoztam már, de eddig nem hoztam elő a témát.

2013. okt. 12. 19:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Miért nem te hívod fel őket naponta 1x? Nálunk így vált be. Anyósomnál is, pedig ő ráért napközben telefonálgatni. Esténként felhívta a férjem, ill. reggelente (munkába menet)/napközben 1-2 percre, ha épp nem volt dolga. Csak akkor beszélünk napközben, ha valami változik, amit megbeszéltünk, ill. ha valami gond van. Az automatikus hívás kinyomás szerintem nem jó ötlet, nehogy egyszer tényleg baj legyen.

Vezetékes telefonnak meg vegyél egy vezeték nélkülit, egy álom, nem kell ácsorogni :)

2013. okt. 12. 19:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Az 5-ös válaszoló vagyok.

A vezetékest "véletlenül" lökd le, törd össze és ne legyen időd másikat venni. :)

Mindig a férjemet küldtem felvenni a vezetékest, gyorsan lerázott mindenkit "Van valami fontos? Nincs? Akkor leteszem, mert fürdetünk!Paff!"

Ráadásul olyan éles volt a csörgés hangja, szegény gyereket mindig halálra rémítette, úgyhogy mindenki örült, hogy megszabadultunk tőle.

A mobilt pedig volt, hogy a férjem szándékosan 9 után (a szüleim és anyósék is korán fekvők), az meg már persze nekik nem tetszett. Szép lassan tényleg leépültek, azóta a férjem heti egyszer beszél velük, minden szombaton skype-olunk, így megvan mindenkinek a nyugta.

Egyébként volt, hogy az öcsém hívott, majd számon kérte rajtam, mi az, hogy nem veszem fel a vonalas telefont. Talán mert nem voltunk otthon...

Ha leülsz filmet nézni, egyszerűen kapcsold ki a telefont, húzd ki a vezetékest. Nonszensz, hogy lassan a budin is felhívnak, mert unatkoznak.

2013. okt. 12. 19:58
 9/11 A kérdező kommentje:

Vezeték nélküli telefon. :) Egyszer lesz az is.

Csak sosem várják meg, hogy elkezdjenek hiányozni, és én hívjam őket.

A testvéreiket meg leszólják, hogy ők is ingyen telefonálnak, és soha nem hívják fel őket (, mert velük is ugyanígy viselkednek, mint velem).

Sokat is panaszkodnak, hogy ki milyen beteg. Oké, rendben, meghallgatom éppen, de nem tudok vele mit csinálni.

Meg néha olyat is csinálnak, hogy összevesznek valakivel, és akkor kérnek szívességet.

Meg egyszerre rábíznak az emberre 20 dolgot, hogy csináld meg, amiből már 15-öt elfelejtettél, de még a 21. igényüket is bediktálják.

Áh, hosszú.

2013. okt. 12. 19:59
 10/11 A kérdező kommentje:

Ja még annyi, hogy olyan nagyon halaszthatatlan, meg céges programok közben természetesen kikapcsolom a telót. De ha van naponta összesen egy-két szabad órám, amit csak magamra tudok fordítani (amikor nem alszom, nem dolgozom, nem eszem, nem fürdök, nem wc-zek, meg ilyenek, hanem élvezhetném a saját kis életemet), és abból stabilan fél-háromnegyed órát el kell bakszni marhaságra, ezért nagyon mérges tudok lenni.

Mert reggel már beszéltünk negyed órát, azért még este is telefonálni kell. "- Na és mi újság van? - Lófasse. Amióta fél órája beszéltünk, nem történt semmi."

2013. okt. 12. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!