Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen az élet egy pszichopatá...

Milyen az élet egy pszichopatával, ha Te nem vagy az? Működhet a kapcsolat?

Figyelt kérdés
Olyanok tapasztalatára vagyok kíváncsi, aki ilyen helyzetet megélt, vagy saját életében látott.
2013. okt. 10. 13:23
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Egy pszichopata akkor árt másoknak, ha az érdeke úgy kívánja. És együttműködik, ha úgy előnyös.

A versenyszférában ez természetes, tehát ki lennék vele békülve. De most inkább a természetközeli életben éli ki magát, és kb. ez a legtisztább kapocs. Én is erre vágyok.

2013. okt. 10. 14:19
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

én próbáltam együtt élni egy pszichopatával. az lett a vége hogy inkább egyedül neveltem fel a gyerekemet.

az én tanácsom az hogy próbálkozhatsz vele együtt éléssel, de ne, ismétlem NE szülj neki gyereket.

A gyerek szeretete valójában csak külsőség, egyfajta pótcselekvés, önigazolás hogy szereti a gyerekeket, de állandóra nem lehet rábízni gyereket mert tehernek fogja érezni s lerázni akarja.

tehát gyerek ügyben két lehetőséged van hosszútávon: egyedül neveled vagy más valakivel neveled együtt. S jobb ha ez a más valaki a gyereked szülője.

2013. okt. 10. 14:20
 13/26 anonim ***** válasza:
70%

"Régóta várok egy rendes, normális, minden lényeges tekintetben megfelelő férfira,"

Biztos Ő lenne az? Ő pszichopata. Mint ilyen, beteg. A betegsége nem biztos hogy stagnálni fog az együttélésetek alatt, így nem tudhatod azt sem, hogy mit hoz a holnap.

Gondolom ha valami oknál fogva megromlana a kapcsolatotok, nem szeretnéd megtudni, hogy mire képes ha elhagyják. Az ő érdeke nem ezt kívánja. Hát sok sikert.

2013. okt. 10. 14:23
 14/26 anonim ***** válasza:
47%

Se jobb nem lesz se stagnálni se fog. Ahogy öregszik szép lassan egyre rosszabb lesz...

Olyan ez mint a rigolyák, amik öregen előjönnek minden embernél. De szorozd meg legalább kettővel.

2013. okt. 10. 14:26
 15/26 anonim ***** válasza:
Nekem a párom ahogy olvasgattam illik par dolog szerintem tures kérdése....
2013. okt. 10. 14:41
 16/26 anonim ***** válasza:
52%
Persze, hogy könnyen be tud illeszkedni az emberek közé, mivel az ilyen emberek nagyon jó színészek, tehát megnyerő tud lenni, ha akar. Neked is el tudja játszani a hősszerelmest. De ő nem szeret téged igazából, felfogod te ezt egyáltalán? Nem, hogy nem szerelmes beléd, de ha épp úgy kívánja az érdeke simán el is tenne téged láb alól. Csak nincs kedve börtönben ülni, ezért nem teszi. Ha te ilyennel akarsz együtt élni akkor hajrá, csak gyereket ne szülj neki, hacsak nem akarod, hogy egész életében egy roncs legyen, vagy ő is pszichopata legyen.
2013. okt. 10. 14:44
 17/26 anonim ***** válasza:
9%
Ja és nincsenek fokozatok, nincs olyan, hogy valaki csak kicsit pszichopata. Vagy vannak érzelmei, vagy nincsenek.
2013. okt. 10. 14:46
 18/26 anonim ***** válasza:
79%
Működhet, de a másik félnek is rendelkeznie kell jópár olyan - erősen patológiás - személyiségvonással, ami miatt a kapcsolat megmarad, valamint egyéb körülményeknek is fenn kell állniuk. Pl. egy pszichopata a társadalomban "normális"-nak látszó működéséhez sok esetben szükség van egy állandó áldozatra, ez pedig a gyerek vagy a gyerekek szoktak lenni - amíg élnek, vagy amíg ki nem emelik őket a patológiás közegből (de ez a ritkább).
2013. okt. 10. 14:48
 19/26 anonim ***** válasza:
57%
Jaj, azért a sok Gyilkos elméken nevelkedett válaszoló (én is nézem nyugi) kicsit sötéten és egyoldalúan látja a dolgot. Azért a pszichopata nem azt jelenti, hogy egy kegyetlen sorozatgyilkos lesz mindegyik vagy ha nem akkor is titokban ez minden vágya. A legtöbb pszichopata teljesen átlagos és normális életet él, sőt nagyon sikeresek. Ők is ugyanúgy hozzájárulnak a világ előmeneteléhez mint mások, biztosra veszem hogy elég sok híres, nagy ember pszichopata volt. Magyarán elég sok ember élhet pszichopatával és mégsem mindegyiknek pokol az élete. És nekik is vannak érzelmeik, csak egyrészt nem olyan erősek másrészt különböző okok, összefüggések állnak mögöttük és máshogy fejezik ki.
2013. okt. 10. 14:52
 20/26 A kérdező kommentje:

Nehéz ügynek tűnik. Próbálok a meglévő emberi kapcsolataiból kiindulni. Néhol szokványos, néhol meghökkentő, amit látok.

Nem egy veszélyes emberről beszélünk, ha a családi vagy baráti kapcsolatait vizsgálom. Másrészt két hónapja még úgy éreztem, elpusztítanánk egymást, ha őt választanám, nyilvánvaló, hogy miért. :)

Képes a szeretetre, de ezt másképpen fejezi ki. És jó eséllyel nem is pont ugyanarra szeretetre, mint amit mi érzünk alatta.

2013. okt. 10. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!