Meddig kell, illik gyászolni apa elvesztésekor és mennyi ideig nem illik szórakozni járni?
Szeptember végén hunyt el az édesapám. Azóta feketébe járok a munkahelyemre, előtte a színes ruhákat szerettem, de most feketében vagyok, ami kicsit már zavar mert mégjobban lerontja az amúgy is pocsék hangulatomat. Nem azt mondom, hogy legszívesebben rózsaszínbe járnék, de esetleg barna, szürke, sötét árnyalatú ruhák már túlzás lenne?
Illetve, november végén lesz az évzáró céges buli, gondolom, arra sem illik elmenni ugye? Már nem úgy értem hogy tombolni, lerészegedni, hanem elfogyasztani a kollégákkal a vacsorát, kicsit beszélgetni, aztán hazamenni. Ők nagyon invitálnak. Kérlek adjatok tanácsot mit illik és mit nem tenni ilyenkor, nem voltam még ilyen helyzetben.
Kedves Kérdező, 21 voltam, amikor meghalt apukám, és őszintén szólva engem az érdekelt a legkevésbé, hogy ki mit gondol, nem is emlékszem, milyen ruhákban jártam, volt-e egyáltalán fekete rajtam a temetésen kívűl, pedig borzalmas időszak volt és a szívemben azóta is gyászolom. Még a temetőbe sem voltam hajlandó nagyon sokáig kimenni, talán 1,5 év után voltam először a temetés után, pedig ugye nem így illett volna.
Ha hiszel abban, hogy lát téged, akkor talán azt is úgy gondolod, hogy azt szeretné, hogy boldog legyél. Én ezt kívánom neked, a halálát pedig úgy gyászold meg, ahogy az neked jó, ha felvennél színes ruhákat, és elmennél egy buliba kikapcsolódni, akkor tedd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!