Miért nem kapok ruhákat?
16 éves lány vagyok, és anyukám nem akar nekem ruhákat venni. Anyagilag nem állunk rosszul, de mindenen spórolni akar. A legtöbb ruhám kb. 3 éve meg van, mert egy jó ideje nem növök, és azt monja, akkor minek új. Nincs sok ruhám. Kb 2 normálisabb nadrágom van amiket hordok. Van még pár, de azok vagy kicsik vagy nagyok, mert ha valami olcsó, akkor megveszi, akkor is ha nem tetszik, hogy majd belenövök. Fesőim csak turkálóból vannak. Egy pulcsimat már 4 éve hordom. És egyszerű kínaiból vannak.
Én nem tudok venni, mert van 2 kutyám, amiket nekem kell eltartani, így ha kapok pénzt, akkor rájukköltöm, de magamra semmit. Karácsonyra is pénzt kérek.
Hát ha van pár milla a bankban,azt gondolom valamire félretette.
Az élet különben ilyen:valamit valamiért.Szép ruha,meg kutyák,meg internet,meg a többiek egybe nem megy.Most lehet meg vagy kicsit sértődve,de később,majd rájössz.
Mi a túróért tartasz kutyákat?
Csak viszi a pénzt!
Nem azt mondom, hogy feleslegesek, de azért nem ők állnak a fontossági sorrendben az első helyen.
Ha ruhákat akarsz, akkor add el a kutyáidat! Ha kutyákat akarsz, akkor meg ne pampogj a ruha miatt!
Ennyi!
Azért javasoltam, hogy a helyedben megfontolnám, hogy eladjam-e legalább az egyik kutyát, mert Te osztod be, mire mennyit költessz! A szüleid ilyenek, így gondolkodnak, ezt én elfogadnám, és egyébként úgysem tudsz mást tenni. Nem bírálnám felül, hogy ők rosszul gondolkodnak, vagy akár Te, ez teljesen mindegy, kinek van igaza! A lényeg, hogy az ő joguk eldönteni, mire mennyit költenek, a Tiéd meg, hogy amit kapsz, hogyan osztod be.
Egyébként mennyi zsebpénz kellene szerinted? Biztos, hogy azt nem a kutyákra (még jobb tápszer), hanem magadra költenéd?
(Szerintem 2000 Ft zsebpénz nem kevés, nem hiszem, hogy mindenki kap ennyit, vagy? Te jobban tudod, hogy most mi van, én 20 éve nem kaptam annyit, hogy olyan értékű dolgokat vegyek rajta, amit most lehet 2000-ért, és az akkori zsebpénzem nagyon kevésnek számított másokéhoz képest, de úgy álltam hozzá, ahogy írtam, nem erre fektettem a hangsúlyt.)
14.36-os
Most nem azért, de én ezt a sztorit úgy raktam össze, hogy bizonyára volt egy egyezség a szülő és a gyerek között, hogy csak akkor tarthat kutyát, ha gondoskodik róla. Szerintem ez a felelősségteljes gondolkodása nevelés, ha a szülő tartja is magát ehhez és ha kutya kell, akkor etesse az, aki tartani akarja. A kérdező írta, hogy az anyjától kapott zsebpénzt is a kutyákra költi, tehát közvetve mégis csak beleszállt a kutyatartásba az anyuka...
Azon gondolkodtál már, hogy azért nem álltok rosszul anyagilag, mert anyukád ilyen ügyesen tud spórolni?
Magad mondtad, inkább kutyáid legyenek és ne ruháid (ezzel én is így lennék mert nagyon szeretem a kutyákat), akkor mit nyafogsz itt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!