Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem kapok ruhákat?

Miért nem kapok ruhákat?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, és anyukám nem akar nekem ruhákat venni. Anyagilag nem állunk rosszul, de mindenen spórolni akar. A legtöbb ruhám kb. 3 éve meg van, mert egy jó ideje nem növök, és azt monja, akkor minek új. Nincs sok ruhám. Kb 2 normálisabb nadrágom van amiket hordok. Van még pár, de azok vagy kicsik vagy nagyok, mert ha valami olcsó, akkor megveszi, akkor is ha nem tetszik, hogy majd belenövök. Fesőim csak turkálóból vannak. Egy pulcsimat már 4 éve hordom. És egyszerű kínaiból vannak.

Én nem tudok venni, mert van 2 kutyám, amiket nekem kell eltartani, így ha kapok pénzt, akkor rájukköltöm, de magamra semmit. Karácsonyra is pénzt kérek.

2009. nov. 9. 14:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
41%

Hát ha van pár milla a bankban,azt gondolom valamire félretette.

Az élet különben ilyen:valamit valamiért.Szép ruha,meg kutyák,meg internet,meg a többiek egybe nem megy.Most lehet meg vagy kicsit sértődve,de később,majd rájössz.

2009. nov. 9. 18:20
 12/23 anonim ***** válasza:
45%

Mi a túróért tartasz kutyákat?

Csak viszi a pénzt!

Nem azt mondom, hogy feleslegesek, de azért nem ők állnak a fontossági sorrendben az első helyen.

Ha ruhákat akarsz, akkor add el a kutyáidat! Ha kutyákat akarsz, akkor meg ne pampogj a ruha miatt!

Ennyi!

2009. nov. 9. 19:39
 13/23 anonim ***** válasza:
56%

Azért javasoltam, hogy a helyedben megfontolnám, hogy eladjam-e legalább az egyik kutyát, mert Te osztod be, mire mennyit költessz! A szüleid ilyenek, így gondolkodnak, ezt én elfogadnám, és egyébként úgysem tudsz mást tenni. Nem bírálnám felül, hogy ők rosszul gondolkodnak, vagy akár Te, ez teljesen mindegy, kinek van igaza! A lényeg, hogy az ő joguk eldönteni, mire mennyit költenek, a Tiéd meg, hogy amit kapsz, hogyan osztod be.

Egyébként mennyi zsebpénz kellene szerinted? Biztos, hogy azt nem a kutyákra (még jobb tápszer), hanem magadra költenéd?

(Szerintem 2000 Ft zsebpénz nem kevés, nem hiszem, hogy mindenki kap ennyit, vagy? Te jobban tudod, hogy most mi van, én 20 éve nem kaptam annyit, hogy olyan értékű dolgokat vegyek rajta, amit most lehet 2000-ért, és az akkori zsebpénzem nagyon kevésnek számított másokéhoz képest, de úgy álltam hozzá, ahogy írtam, nem erre fektettem a hangsúlyt.)

14.36-os

2009. nov. 9. 19:39
 14/23 anonim ***** válasza:
61%
Most komolyan, mekkora büdös paraszt az, ki lepontozza az olyanokat, akik normális választ adnak???? Nincs mivel játszonotok? Dugni kéne, máris nem lennétek ilyen frusztráltak....
2009. nov. 10. 10:30
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Tényleg úgy gondoljátok, hogy egy 16 éves gyereknek mindent magának kellene állnia? Fura elgondolás, dolgozzon, adja el a kutyáit, mintha egy tárgyról lenne szó. Arról mindenki megfeledkezik, hogy ők is élőlények és nem lehet őket dobálni. Meg őszintén kinek kell ma már kutya, főleg felnőtt? Nem tudom miért nem az a természetes, hogy ha egy házaspár gyereket vállal, azt tisztességesen ellátják (anyagilag is), biztosítják a jövőjét, ha más nem azzal, hogy hagyják tanulni és nem elzavarják dolgozni már 16 évesen. Nem mondom, hogy havonta kell új ruhát venni egy gyereknek, de mikor erre sor kerül ez igenis a szülő kötelessége. És mégis mi az a 2 ezer forint zsebpénz, ha az alapvető dolgokat nem kapja meg a gyerek, hanem magának kell megvennie? Szerintem az a minimum kellene, hogy legyen minden szülőnek, hogy a gyerekét engedi tanulni, enni ad neki és normális ruhákban járatja. És, ha engedte, hogy kutyát tartson nem várhatja el, hogy mindent a gyerek álljon neki(k). Inkább becsülendő, hogy ez a gyerek már 16 évesen többet tesz a kutyáiért (függetlenül attól, hogy másik kérdésnél már én is lehurrogtam a kérdezőt a szaporítása miatt), mint sok felnőtt a gyerekéért. Viszont abban igazat adok sokaknak, hogy ha muszáj kicsit vissza lehet adni a kutyakaja minőségéből. Nem mondom, hogy maradékon éljenek a kutyák (tőlem főleg furcsa lenne, aki szintén Acanával eteti a kutyáit), de ha kevernéd egy közép kategóriás táppal (pl. DogChow) , vagy etetnél ezzel és főznél mellé, lehet maradna saját magadra is pénzed. Nem kell a sok "hülye" kutyásra sem hallgatni mindig csak mert itt mindenki az acanát szajkózza.
2009. nov. 10. 11:58
 16/23 anonim ***** válasza:
52%
Lehet, hogy 11.58 vagy mások félreértették a hsz-omat? Ha az előbbi hsz arra vonatkozott, nem azt írtam, hogy egy 16 évesnek magának kéne állni mindent, hanem, hogy egyszerűen azt kellene néznie, mit tehet egy ilyen helyzetben. De egyébként csak egy lehetőség, azt csinál, amit akar.
2009. nov. 10. 13:56
 17/23 A kérdező kommentje:
A kutyáimat megtartom. Inkább kutyáim legyenek, mint ruháim. Acanát meg azért kapnak, mert ez tényleg jó táp, és nem azért mások ezt hajtják, akkor Orijen lenne nekik. Rosszabb táptól hasmenésük, meg minden bajuk van, de azért próbálok olcsóbbat keresni majd.
2009. nov. 10. 15:38
 18/23 anonim ***** válasza:
54%

Most nem azért, de én ezt a sztorit úgy raktam össze, hogy bizonyára volt egy egyezség a szülő és a gyerek között, hogy csak akkor tarthat kutyát, ha gondoskodik róla. Szerintem ez a felelősségteljes gondolkodása nevelés, ha a szülő tartja is magát ehhez és ha kutya kell, akkor etesse az, aki tartani akarja. A kérdező írta, hogy az anyjától kapott zsebpénzt is a kutyákra költi, tehát közvetve mégis csak beleszállt a kutyatartásba az anyuka...

Azon gondolkodtál már, hogy azért nem álltok rosszul anyagilag, mert anyukád ilyen ügyesen tud spórolni?

Magad mondtad, inkább kutyáid legyenek és ne ruháid (ezzel én is így lennék mert nagyon szeretem a kutyákat), akkor mit nyafogsz itt?

2009. nov. 11. 15:47
 19/23 anonim ***** válasza:
56%
Azért ne bántsátok, ma igenis nagyon rossz, ha egy fiatal lány kopott, nem divatos ruhákban kell járjon. Mivel rengeteg sértést, bántást lehet kapni emiatt. (én már csak tudom... :( ) A személyiségfejlődésére is kihathat. Próbáljatok már meg empatikusabbak lenni...
2009. nov. 11. 15:55
 20/23 anonim ***** válasza:
51%
Elhiszem, hogy rosz, de ez sajnos csak így van. Válaszd az aranyközéputat: add el az egyik kutyát -> fele költség!!!
2010. jan. 29. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!