Miért nem kapok ruhákat?
16 éves lány vagyok, és anyukám nem akar nekem ruhákat venni. Anyagilag nem állunk rosszul, de mindenen spórolni akar. A legtöbb ruhám kb. 3 éve meg van, mert egy jó ideje nem növök, és azt monja, akkor minek új. Nincs sok ruhám. Kb 2 normálisabb nadrágom van amiket hordok. Van még pár, de azok vagy kicsik vagy nagyok, mert ha valami olcsó, akkor megveszi, akkor is ha nem tetszik, hogy majd belenövök. Fesőim csak turkálóból vannak. Egy pulcsimat már 4 éve hordom. És egyszerű kínaiból vannak.
Én nem tudok venni, mert van 2 kutyám, amiket nekem kell eltartani, így ha kapok pénzt, akkor rájukköltöm, de magamra semmit. Karácsonyra is pénzt kérek.
14:23as nagyon érdekesen gondolkozol..nehogy már egy 16 éves lánynak csak azért kelljen elmennie dolgozni, hogy ruhát vehessen, mondván, hogy már itt az ideje hogy dolgozzon úgy, hogy anyagilag nem is állnak rosszul!
Szerintem egy szülőnek az a feladat egy életen keresztül, ha már gyereket vállalt, hogy ott támogassa a gyerekét ahol tudja!Most nem az elkényeztetésről beszélek, meg nem arról, hogy ne tanuljon meg dolgozni és spórolni, de az szerintem nem normális, hogy egy anyuka nem vesz a 16 éves lányának egy pulcsit meg egy gatyát!
kedves kérdező, nem tudsz esetleg úgy kalkulálni, hogy a zsebpénzedből félreraksz valamennyit.Tudom, hogy a kutyákra kell, de nem tudsz onnan csippenteni?Mert a kínaiban tényleg lehet jó áron gatyát meg fölsőt is kapni...
Valószínűleg az anyagi helyzetetek miatt, a többiről meg anyukád így gondolkodik.
Szerintem ne gondolkodj azon, miért, hanem keress megoldást! Valami diákmunka, nyáron majd nyári munka...stb, még ha nem találsz, akkor is ki lehet bírni pár évet így is, utána majd ha dolgozol, lesz pénzed, amit te osztassz be. Tanulj belőle, és gondolkodj el azon, hogy mit tehetnél, hogy olyan életed legyen, amiből majd mindenre fussa!
ha nem annyira fontos, a helyedben a kutyát, legalább az egyiket elajándékoznám. Nem tudom, milyen kutyák, mert nekem csak olyanok voltak, amik közönséges ételmaradékokat ettek, különösen nem kellett rájuk költeni, igaz, ez a régi világ volt, évtizedekkel ezelőtt. Meg tudom érteni, ha mégis megtartanád őket, mert biztos sok szeretetet adnak.
Én azt találom érdekesnek, ha valaki érdekesnek találja, hogy egy 16 éves akár dolgozhatna is. Érdekes, amikor én voltam 16 éves 25 évvel ezelőtt, nem volt olyan gyerek, aki ne ment volna már 14 évesen dolgozni valamit, minimum füvet nyírni valakihez, vagy hasonlót.
Tényleg érdekes az értékrended.
Kedves Kérdező! Látod, megvan a megoldás, menj el füvetnyírni! :))) Szerencsére máőr november van, hamarosan december, aztán meg január, február, itt a nyár!!! :)
Egyetértek, szerintem ha megteheted, tényleg ne menj el dolgozni, koncentrálj a tanulásra. Segíts többet otthon, esetleg vedd ki a részed a vasalásból, mosásból, tehát könnyíts Anyud életén. Meglátod, lesz pulcsi hamarosan! :)
A kutyáimat biztos, hogy nem fogom elajándékozni. Beagle-k, és egy fiú, egy lány. Azért akartak ők 2-t, hogy legyenek kicsik, és eltudjam őket adni. Vagyis én akartam 2-t, de egy neműeket. Vannak is most éppen kicsik, méghozzá 5. És eladom őket, amiből várhatóan kapok 100.000-ret, ami az enyém lesz, de tudom, hogy ez szaporítás, és jobban szeretem ennél a kutyáimat, ezért ivartalanítattni fogom őket. Az eltartásuk meg havi 5.000 Ft. Jobbik esetbe, (mert nem moslékot kapnak). Tehát azt a pénzt rájuk költöm. Nyáron kerestem idén 50.000 Ft-ot, de abból már nincs semmi. A kutyákra elment, meg az adóságra, mert ha elfogy a pénzem a tápra, akkor adnak kölcsön, de muszály megadnom. Semmit nem vesznek nekik.
Tehát szoktam nyáron dolgozni 10 éves koromtól. A kutyáknak esetleg vehetnék majd olcsóbb tápot, mert most Acanát kapnak, de inkább szeretnék ennél maradni.
És olyan rossz látni, hogy másoknak milyen szép új ruháik vannk, nekem meg a régiek. És ez a mai világba fontos, és barátaim se nagyon vannak, csak a kutyáim.
Pedig jól tanulok, és nem hónapró, hónapra élünk, mert van pár millió a bankba, hiteleink nincsenek, min 2-en dolgoznak. Apa monja, hogy vetessek ruhát, de anya az aki nem akar. Kapok elvileg havi 2000 zsebpénzt, bár idén még semmit sem kaptam.
Kösz a válaszokat! :-)
Falun élek, és a környéken semmi nagyobb város. A fűnyíró gyerek meg már meg van, de igény az nincs rá. Én szívesen lennék kutyasétáltató, de a faluba max. 3 ember sétáltat kugyát, de azért minden udvaron ki van kötve.
Esetleg karácsonyra kérhetek, talán az még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!