Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerektartás megállapításáná...

A gyerektartás megállapításánál figyelembe veszik, hogy az apának jelentős adósságai vannak?

Figyelt kérdés
Havi 300 ezer a jelenlegi tiszta bevétele, és így is csak 15 ezer Ft-ot küld a gyerekre. Nem hajlandó bíróságon kívül megegyezni az új barátnő miatt. Arra hivatkozik, hogy nem tud többet fizetni, mert kölcsönt fizet, és elvárja, hogy ne is emeltessek hivatalosan.

2013. okt. 7. 18:18
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Mikor megszabták a gyerektartást, az exem még munkanélküli volt. Majd mikor sikerült elhelyezkednie megegyeztünk szóban havi 15 ezer Ft-ról. Megígérte, hogy ahogy a gyerek betölti a 10 évet, ezt kipótolja majd, magasabb összeget fog küldeni, de az új csaja (együtt élnek) nem engedi, sőt ő maga utalja a pénzt a számlámra, nem az apa. Megkértem, hogy mivel a lány már 12 éves, küldjön havi 20 ezret, és nem kell bíróságra szaladgálni, mindenkinek jobb így, mert mivel a nagyi elszólta magát, hogy az exem milyen jól keres végre, tisztában vagyok vele, hogy többet is tudnék perelni, de nem akarok veszekedni, egyezzünk meg békésen. Az új asszony még ezt sem hajlandó átküldeni. Már vissza hallottam, hogy azt beszélte az ismerőseimnek, hogy fogjam csak be a p...mat, mert még a 15 ezer sem járna a bírósági végzés szerint, amit 10 éve szabtak meg. Most már mérges kezdek lenni, és nagyon érik bennem, hogy felkeresek egy ügyvédet.
2013. okt. 7. 19:04
 12/41 anonim ***** válasza:
8%
Én megértelek,és nem is kötekedni akarok.Ja és van gyermekem sőt,gyermekeim.És tudom mennyibe vannak. Viszont az lenne a korrekt ha a te gyermeked egy hónapban 40 ezerbe benne van mindenestől,akkor azt felezzétek,Hiszen nem csak a tied de nem is csak az övé a gyermek.ketten akartátok,ketten terveztétek.Akkor 2-en is tartsátok.És emiatt nem lepontozni kell,hanem gondolkodni.Ha a te gyermekednek megítélnek 40 ezret.te abbol kihozod durván a fentartását.De akkor te mit költessz rá? :)Tehát ismétlem nem lepontozni kell egyből.Hanem korrektnek lenni
2013. okt. 7. 19:05
 13/41 anonim ***** válasza:
88%

Igaza van, bírósági végzés nélkül csak az egyezség szerinti jár. Csak az jár amit a hatóság megállapított. Ha így áll hozzá akkor javaslom a bírósági végzést mert itt ő a pofátlan. És még egy jó tanács: ha a bírósági végzés ellenére nem fizet, fél éven belül indíts eljárást mert max. fél évre visszamenőleg követelheted, ami (eljárás nélküli) régebbi, az elveszett.

Ez alapján viszont nem tartom kizártnak azt, hogy a hatóság - nevetségesen alacsony címen - megítél visszamenőleg különbözetet, de ezt is max. fél évre visszamenőleg ítélheti meg. Nem tudom van e ilyen de javaslom a gyors utána járást mert ha van akkor minden hónapban elvesztesz x. összeget.

2013. okt. 7. 19:09
 14/41 A kérdező kommentje:

Nem pontoztam senkit se fel, se le...

A gyerek több mint 40 ezerbe kerül havonta. Szerintem a 20 ezres kéréssel sem estem túlzásba. Mostanáig megoldottam az anyagiakat, de egyre több kell, már kezd divatozni, szeretne ő is márkás dolgokat, menő holmikat, de egyedül már nem bírom.

2013. okt. 7. 19:15
 15/41 A kérdező kommentje:

13-mas

Igen, én is így látom, hogy az új barátnő pofátlan. Ha lenne egy kis esze, akkor rájönne, hogy így ők járnának jobban. Mostanáig csak amiatt nem pereskedtem, hogy ne legyen harag, és a lányom majd ne vágja a fejemhez, hogy az apja miattam haragszik. De most már valószínűleg nem nyelem be tovább, főleg a sértések miatt.

2013. okt. 7. 19:18
 16/41 anonim ***** válasza:
Egyedül a bírósági döntés számít. Lehet nevelni gyereket kevesebből is és többől is. Ha a bíróság megítéli a többet akkor többől nevelheted, ha nem akkor be kell érned kevesebbel. Önhatalmúlag nem állapíthatsz meg többet. Ha nem tudsz vele megegyezni hogy önszántából fizessen többet kérheted a hatóság segítségét aztán kiderül mit kapsz.
2013. okt. 7. 19:19
 17/41 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy ha a bíróság által megállapított összegről úgy érzed hogy már "elavult" akkor neked kell kérned a felülvizsgálatot és ha jogos akkor a módosítást. A bíróság nem fogja ezt kezdeményezni s értelem szerűen az apa se a barátnő pedig végleg nem. Valóban így kell kezdeni ahogy Te tetted - szép szóval egyezséggel, stb. Azonban ahogyan a barátnő a jogra hivatkozik - jogosan - ugyanúgy Te is élhetsz a jog eszközeivel - szintén jogosan.
2013. okt. 7. 19:24
 18/41 anonim ***** válasza:
83%
netto 300 eFt-ra kb 60eFt amit a gyerekekre kapsz az emelésnél.
2013. okt. 7. 19:44
 19/41 anonim ***** válasza:
10 ez nem igaz
2013. okt. 7. 19:46
 20/41 anonim ***** válasza:
22%
Adósságra hivatkozva kérhet csökkentést, csak teljes elengedést nem kérhet.
2013. okt. 7. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!