A gyerektartás megállapításánál figyelembe veszik, hogy az apának jelentős adósságai vannak?
Igaza van, bírósági végzés nélkül csak az egyezség szerinti jár. Csak az jár amit a hatóság megállapított. Ha így áll hozzá akkor javaslom a bírósági végzést mert itt ő a pofátlan. És még egy jó tanács: ha a bírósági végzés ellenére nem fizet, fél éven belül indíts eljárást mert max. fél évre visszamenőleg követelheted, ami (eljárás nélküli) régebbi, az elveszett.
Ez alapján viszont nem tartom kizártnak azt, hogy a hatóság - nevetségesen alacsony címen - megítél visszamenőleg különbözetet, de ezt is max. fél évre visszamenőleg ítélheti meg. Nem tudom van e ilyen de javaslom a gyors utána járást mert ha van akkor minden hónapban elvesztesz x. összeget.
Nem pontoztam senkit se fel, se le...
A gyerek több mint 40 ezerbe kerül havonta. Szerintem a 20 ezres kéréssel sem estem túlzásba. Mostanáig megoldottam az anyagiakat, de egyre több kell, már kezd divatozni, szeretne ő is márkás dolgokat, menő holmikat, de egyedül már nem bírom.
13-mas
Igen, én is így látom, hogy az új barátnő pofátlan. Ha lenne egy kis esze, akkor rájönne, hogy így ők járnának jobban. Mostanáig csak amiatt nem pereskedtem, hogy ne legyen harag, és a lányom majd ne vágja a fejemhez, hogy az apja miattam haragszik. De most már valószínűleg nem nyelem be tovább, főleg a sértések miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!