Ha mint anyuka enyém lesz a felügyeleti jog apukával szemben, akkor is kell pl. apuka beleegyezése ahhoz ha mi a picivel külföldre akarunk költözni?
Egy kis gyerek nem tudja még felmérni, hogy mi szolgálja az ő javát, és mi nem.
Persze, hogy azt mondja, hogy veled akar menni.
De ha két hetet eltöltene az apjával, akkor utána meg vele akarna maradni, és nem akarná hozzád visszamenni.
A gyerekek ilyenek.
B+!!! NEM LEHET engedély nélkül kivinned a gyereket!
Attól, hogy itt toporzékolsz, vergődsz, tipródsz,még nem fog megváltozni ez a törvény.
Nos, akkor elárulom, hogy apuka beleegyezese nelkul is ki lehet költözni a gyerekkel: gyamhivatalnal kell kervenyezni a kiskoru vegleges kulfoldre távozását. Ha a masik szulo nem egyezik bele, biróság dönt, akar az akarata ellenében is.
A masik:uniós országban bármikor letelepedhet, senki en, kéri a masik szulo beleegyezését. Sot, a kutyát nem érdekli, hogy van e masik szulo. Tudom, mert en ki költöztem -bár nálunk a masik szulo felugyeleti jogát megszuntettek, tehat nem pont ugyanez a helyzet- de soha, sehol, senki nem kérte, hogy ezt igazoljam.
Harmadszor meg gyamhivatali engedély se kell, amig nem mondja ki, hogy vegleges letelepedés.
Negyedszer sokszor van olyan, hogy a gyermek érdeket inkabb szolgálja az, hogy kulfoldre költözzön az egyik szülővel es a másikkal ritkábban találkozzon élőben, minthogy gyakori legyen a lathatas, de közben pl nyomorognak.
En mar megtanultam, hogy amig nem látod a teljes kepet, nem kellene ítélkezni....
Nem akarod elrabolni? Wow!
Akkor mondd el ezt az apának, és akkor ő majd beleegyezik.
De ha mégsem egyezik bele, akkor a törvény szerint tök mindegy, hogy milyen szándékkal vinnéd ki a gyereket, mert NEM lehet.
Hidd el, hogy a nők 99%-a nem elrabolni akarja a gyerekét, mégsem tudják kivinni, mert az apuka nem engedi.
Utolsó es mindenki mas!
Óriási tévedésben éltek, ugyanis nem a masik szulo beleegyezese kell, hanem a gyamhivatalé. Még együtt elő szülők eseteben is az o beleegyezésuk kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!