Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fel lehet dolgozni egy közeli...

Fel lehet dolgozni egy közeli rokon/barát brutális meggyilkolását?

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

idővel...

Idővel minden fájó seb enyhülni fog, hiszen az élet megy tovább.

2013. szept. 30. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen, de idővel igen.
2013. szept. 30. 21:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindent fel lehet dolgozni, a kérdés az, hogy mennyi idő és mennyi segítség kell hozzá.
2013. szept. 30. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem tudnám... beleroppannék.
2013. szept. 30. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem erre nem lehet egyértelmű választ adni. Eleve senki nem tud találgatni, amíg nincs abban a helyzetben valaki, nem lehet megmondani, vajon más mit érezhet. El sem tudjuk képzelni, mi zajlik ilyenkor a rokonokban. És gondolom nem is akarja senki átélni. Vannak gyenge emberek, azok nem bírják, vagy csak nagyon nehezen tudják feldolgozni. Vannak erősek, akik pikk-pakk talpraállnak, hisz tudják, az élet nem állhat meg. Egy balesetben elhunyt rokont is el kell engedni. Egy gyilkosság áldozatát is kénytelen az ember, ha nem akarja magát az őrületbe kergetni, és élni akarja tovább az életét. Szerintem nincs két egyforma eset, mindenki másként éli ezt meg és dolgozza ezt fel. Illetve akivel nem történt ez meg, azokra sem lehet mondani, hogy abban a helyzetben ugyanúgy viselkednének.
2013. szept. 30. 21:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen esetekben mindenképp indokolt gyászterapeuta segítségét igénybe venni, mert az ilyen haláleseteket követően jóval nagyobb az esély az úgynevezett patológiás gyászra (ez annyit tesz, hogy alapvetően képtelen egészségesen feldolgozni a veszteséget és ez nem függ össze azzal, ki mennyire erős vagy gyenge alkat).
2013. okt. 1. 00:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Idővel biztosan. Egyet nem tudnék, a gyerekemét. Abba beleőrülnék.
2013. okt. 1. 08:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Sok mindentől függ. Ha a kisfiammal tennének olyat, mint amit a hírekben hallani lehetett a nevelőanyukával kapcsolatban, én nem tudnék túllépni rajta. (nem írom le, mert végighallgatni sem bírtam)
2013. okt. 1. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!