Ha ne adj Isten meghalnáktok a pároddal, ki nevelné fel a gyerekeiteket?
Beszéltetek erről már a családdal,vagy esetleg baráttal,akire hagynátok?
És ha nem beszéltetek róla,nem félsz attól,hogy nem az nevelné fel,akit Te szeretnél?
Én pl. azt szeretném,ha a szüleim nevelnék fel akkor a lányom,de tegnap valahogy szóba került,hogy anyám nem tudna harcolni a kicsiért a másik nagyszülőkkel,ők egy kicsit erőszakosabb,határozottabb természet és ezen nagyon ledöbbentem és kicsit elbizonytalanodtam.
Ments ég,hogy meghaljunk,de az ember gondoskodik egy esetleges életbiztosításról,fialtalon tisztában van vele,hogy kopórsóba temessék,vagy hamvasszák,de ilyesmiről viszont,ami a legfontossabb,hogyha fiatalon meghalok ki neveli fel a gyerekem soha nem hallok.
Szóval nálatok van ilyen "vészterv"?
És mit gondolsz halálotok után ezt tiszteletben tartanák és tényleg az nevelné fel a ygerekeket,akit Te szeretnél?
Én azt szeretném,ha az én szüleim nevelnék fel őket,de azért a másik nagyszülők aktív jelenlét is szeretném!
Nálunk szerintem nem lenne vita belőle,hisz a párom szülei elváltak így nehézkés lenne,viszont az én szüleim jó anyagi körülmények között,fiatalos gondolkodással nagyon jól feltudná őket nevelni!
De Ments Ég,higy ez valaha is bekövetkezzen:)
Szerencsére nálunk már ilyesmin nem kell gondolkodni, mert felnőttek a gyerekeink.
Azonban ha 20-30 évvel ezelőtt történt volna velünk valami, biztos vagyok benne, hogy anyám addig ment volna amig ki nem harcolja a gyerekek felügyeleti jogát. Nevelte volna a gyerekeket egészen addig, amíg meg nem únja, kb 2-3 hónap. Onnantól kezdve lettek volna a csemetéim bentlakásos iskolában, szomszédnál, bárkinél, egészen addig, amíg az anyósom, aki engem szívből utál, de az unokáit imádja, közbe nem lép. Ő felnevelte volna őket. Hogy milyen ember lett volna belőlük azt nem tudom, mert mindent rájuk hagyott, minden meg volt engedve. Lehet, ha állandóan vele lettek volna bekeményít. Szerencsére ezt más soha nem kell megtudnunk.
Írhattam volna bármilyen végakaratot, anyámat piszkosul nem érdekelte más mit akar.
nehéz kérdés.
Anyósom imádja a gyerekeket, szinte meg van értük veszve, mindent megad neki, sőt még túlzásokba is esik édességekkel.
Sokat veszekszem is vele emiatt, hogy nem kell neik mindent megengedni. Úgy vélem, hiába imádja a gyerekeket, ha ő nevelné, akkor elhíznának, beképzeltek lennének, koszosan járnának oviba.(sokszor amikor hazahozza őket, iszonyat, hogy hogy néznek ki.
Anyám is szereti őket, de ő mégse úgy, ő előtérben a saját életét tartja. Itt nem kapnának annyi szeretetet, édességet, és nevelve lennének, nem csak züllenének. Anyám nem enged rájuk mindent.
Nagyon nehéz döntés lenne, de anyámat választanám. Nagyon sokat nyom a latba, hogy apósom szinte állandóan részeg, iszonyat ocsmányul beszél, verekednek, minden pénzt elvisz a családtól.
Szóval ha anyám harcolna értük, (mert nagyon kellene anyósommal), akkor ő nevelné őket, ha nem akkor anyósom, ameddig el nem veszik tőle :S
De remélem ilyenre nem kerül sor.
Kedves kérdező!
Sajnos feleslegesen rágódsz ezen,mert ilyen esetben a gyámhatóság dönt.Környezettanulmányt készítenek és ha mindenhol megfelelő az elhelyezés,akkor bizony az "erőszakossabb nyer".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!