Milyen szakmát javasoltok a pályaválasztás előtt álló fiamnak?
Tudom, nem pontosan ide illő ez a kérdés, de gondolom, itt találhatok olyan embereket, akár felnőtteket, akár fiatalabbakat is, akik talán jó ötletet is tudnának adni. Előre is köszönöm mindenki válaszát! Egyedülálló anya vagyok, most nyolcadikos a nagyfiam,(neki fogalma sincs róla, mit szeretne, mi lenne neki jó), megpróbálom hát jellemezni őt:
A pozitív tulajdonságai -
Az iskolában jól teljesít szinte minden tantárgyból, a bizonyítványa mindig ötös, de nem teljesen. Tanulni itthon nem szokott-nem szeret, az eredményeit úgy éri el, amit az iskolában megjegyez és elraktároz a fejébe. Alsó osztályban a tanító néni Waldorf iskolába küldte volna, mert azok a tantárgyak amik nem érdekelték, nem tudták lekötni a figyelmét. Kedvenc tantárgyai a műszaki oktatás, a metematika és a számítástechnika. A Tv-ben tudományos csatornák adásaiból rengeteg tudományos és műszaki információval rendelkezik. Fejlett az igazságérzete, illemtudó, zárkózott. Társaságban visszahúzóckodó, kisebbeket megvédi, társai szivesen bíznak benne. Itthon szivesen segít a konyhában, jó izléssel válogat az ételekben, szivesen el is készíti őket. Hatalmas testi ereje van, erős markolása, nagyon jól tud pl. fájós testrészeket megmasszírozni. Türelme is van hozzá. Külső megjelenésében szinte tökéletes, Adoniszi, de ő ezzel nem foglalkozik. Szeret éjjelente olvasni, főleg történelmi és ifjusági regényeket. (Pl:az Egri csillagokat 10 alkalommal olvasta el). Van egy motorja, szívesen használja, szeret bevásárolni eljárni, de a szórakozás és a másik nem még nem érdekli. Nemrég elvégzett egy elsősegély tanfolyamot, sokra tartották őt az előadók, de hosszabb távon nem érdekelte a dolog. A káros szenvedélyeket mereven elutasítja. Jó céllövő, szereti a fegyverekkel kapcsolatos dolgokat. Paint-ball versenyeken mindig győzedelmeskedik, szereti a rendőrségről és a katonaságról szóló híreket. Felnőttesen öltözködik, ruháit a vadász szaküzletekben próbáljuk beszerezni neki.
Rossz tulajdonságai:
Az őt nem érdeklő dolgok teljesen hidegen hagyják. Rengeteget számítógépezik, de sajnos csak játszik a gépen, hajlamos minden másról megfeledkezni. Nagyon rossz a hallása, a helyesírási kézsége. Az idegen nyelvekben teljesen elveszik. Nem ad a higiéniára eleget. Zárkózott, nehezen nyílik meg mások felé és számára nem fontos a kommunikáció. Erejéhez képest elég nagy a lustasága, lomha, nagyon szeret lustálkodni és aludni, reggelente nehezen ébreszthető. Csak a rárótt feladatokat látja el, önmagától házimunkába nem fog bele.
Kérem, ha valakinek bármi ötlete beugrik ennyi informácíóból, irja meg nekem! Lehet, hogy segíteni tudna a jó döntésben.
Szia, mivel jo kepessegu a fiad (szinte mindenbol 5-os tanulas nelkul:))) ezert egy nagyon eros kozepiskolaba kell beiratnod. Egyertelmu, hogy olyanba, ahol az o kedvenc tantargyai vannak eloterben, tehat a matek es a szamitastechnika. Egy matematika tagozatos gimnazium a fiadnak valo, szamitastechnikat ott is tanitanak emelt oraszamban.
A polgarmesteri hivatalban az oktatasi osztalyra ha bemesz, es ezt a jellemzest beviszed magaddal, esetleg a fiad felsos evvegi jegyeit is, akkor ott szivesen segitenek neked kivalasztani a megfelelo sulit! Ott azt is megmondjak neked, hogy melyik az a kozepiskola, ahonnan a legtobben nyertek felvetelt egyetemre, jo foiskolakra. Az ugyfelfogadasi idejukben keresd fel oket, en mar voltam.
A kozepiskolakban a nyilt napokra is menjel el, gondolom mindenhol van.
A lustasagara pedig valamilyen sportot valasszatok, nem keso elkezdeni most 14 evesen uszni majd kesobb vizilabdazni, vagy barmilyen mas sportot sem! Egy jo csapatba kerul, es o lesz a legboldogabb majd, amikor szep, kidolgozott izmai lesznek a sporttol!
Tessék a fiút pályaválasztási tanácsadóhoz vinni. Ott szakember segít tesztek kitöltetésével, kiértékelésével.Engem is elvittek, sokat segített. Általában megyeszékhelyen vannak ilyenek, de a suliba is tudniuk kell.
Én mindenképp ajánlom, hiszen legutolsósorban itt fogja tanácsként megkapni álmai szakmáját.
Továbbá érdemes böngésznie a fiúnak a milegyek.hu és a felvi.hu oldalakat.
Szia.Mennyire jó a kézügyessége?Szépérzéke?Ízérzéke?Elbabrál különböző dolgokkal?Mennyire precíz?
Mivel nem jó a hallása,nem lehet hivatásos,sem katona,sem pedig rendőr.A lustaságán és a higénián lehet változtatni,ha éri majd az élettől 1-2 pofon pláne ha megszereti/szereti amit tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!