Megérte-e elfogadni vagy sem?
Programozó szakra járok a felsőoktatásban, és valamiféle szakmába illő diákmunkát keresek. Találtam is egy elég jót, csak nem fizet annyira jól (nettó 600Ft/óra), viszont suli mellett is belefér, mert csak heti 15-20 órát kell dolgozni. Pozitívum még, hogy van fejlődési és előrelépési lehetőség érdekesebb munkára és magasabb fizetésre.
Viszont sokan mondják (családból, barátok közül), hogy ennyiért nem kellett volna elvállalni, és igaz hogy én is láttam 1000-1200 forintos órabéres hasonló állásokat, igaz nagyon keveset. Csak nem akartam kockáztatni, mert már jelentkeztem egy pár helyre, és alig-alig hívtak vissza, és egyáltalán nem voltam/vagyok benne biztos, hogy egy ilyen helyre be tudnék kerülni. Úgy gondoltam, hogy egyenlőre legyen egy biztos munka, munkatapasztalatnak mindenképp jó lesz.
Szóval szerintetek megérte ezt elfogadni, vagy keresgélnem kellett volna még kicsit tovább? Bizonytalan vagyok én is kicsit.
Szia,
én is programozó szakot végeztem. Igen, lehet nettó 1000-2000 Ft-os melót is találni, sőt még e felett is.
Viszont egyetem mellett nagyon jó az, amit találtál. Ott, ahol többet fizetnek, már nagyobb programozói tapasztalatot várnak el. Ebben a melóban valószínűleg a gyakorlatot meg fogod szerezni, maradsz itt fél-1 évet, utána majd mész magasabb fizetésért.
Esetleg jelentkezz egyetem utolsó évében gyakornoki programra.
Van egy ötletem. Mondd azt szüleidnek, hogy csak a gyakorlatszerzés végett csinálod. A fizu meg úgyis olyan nevetségesen kevés, hogy azt eljótékonykodod. Egyből nem tartanák azt olyan sz.r pénznek. :D
Nem árt, ha az ember hajlandó kevesebb pénzért is kikelni az ágyból, mert sokan ébredtek Csipkerózsika-álmukból arra, hogy pályakezdőként bizony nem fognak kapásból 300.000-et keresni. Hihetetlen, hogy van még, aki hisz az effajta tündérmesékben.
Első voltam.
Ha a szüleidnek nem tetszik, mondd meg hogy akkor gyakorolsz inkább otthon magadnak, és ők fizessék neked a dupla órabért.
Én is egyetemet végeztem, és dolgoztam mellette irodában is, diákmunkásként is, de olyat hogy valaki nem örül hogy egyáltalán van bármilyen munkája, még nem hallottam. Egyébként az hogy elvállaltad ezt a munkát semmire nem kötelez, keresgélhetsz tovább, és ha egy hónap múlva találsz egy jobbat, kilépsz. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!