Elmenjek az exem temetesre?
Az exemmel mar egy par eve elvaltunk.Van 3 gyerekunk kozossen. A kapcsolat koztunk normalis maradt.Az exemnek van meg 2 ex felesege es meg 4felnott gyereke.
Az exem hirtelen elhunyt nem sokara temetes.
A gyerekeim miatt ugy erzem el kell mennem a temetesre.
Viszont a felnott gyerekek megfenyegettek hogy ne merjem betenni a labam a temetesre.
Nem akarok hisztit se feszultseget igy is nehez napokat elunk a gyerekekkel.
En mar elbucsuztam tole es szerencsere ott tudtam lenni a halalos agyan a korhazban a gyerekekkel es ott voltunk mikor meghalt.
Kozossen megmosdattuk es feloltoztettuk elbucsuztunk tole a lanyokkal.
Nem ertem miert ilyen kegyetlenek a felnott gyerekek velem hiszen evek ota ra se neztek az apjukra.
Amikor a korhazba kerult mindenkit szepen felhivtam az osszes rokont exet es kertem oket jojjeem mert haldoklik.
Eljottek 2 percet voltak benn majd eldontottek ok ezt nem tudjak vegignezni es hazamentek.
Kerdem en mit tettem amivel megerdemlem ezt az utalatot reszukrol.
Sajnos messzirol nem nezhetem a temetest mert bucsuztato benn van a hamvasztas is bennt tartjak.
Igen en fizetek mindent mert a lanyom felhivott mindenkit es senki nem akart fizetni vagy intezkedni igy mi elkezdtuk az intezkedest.
Senki nem veheti el tolem hogy en zartam le a szemet es en keszitettem ot elo az utolso utjra a lanyaival.
Valaha szerettem ot es soah nem szuntem meg tisztelni a vaolas utan sem.
Rendszeressen segitettem neki mikor beteg lett takaritottam nala mostam ra es apoltam.
Én nem mennék. Főleg ha már elbúcsúztam tőle. Inkább utána mennék ki valamikor a temetőbe egyedül.
Ha valaki közel állt hozzám, nem teremtenék olyan helyzetet, hogy még ha igazából nem is az én hibám, ne tudják méltósággal eltemetni, hanem valaki elkezdjen balhézni velem.
Azt hiszem neked van igazan csak jogod ott lenni.A felnott "gyerekek" pedig fogjak be a szajukat es oruljenek hogy a nehezebb resze nem nekik jutott.A multon valtoztatni nem lehet...felfoghatnak.
Mostmar sajnos mindegy minden...temetesen balhet csinalni meg gusztustalan dolog oket jellemzi!
Menj csak el nyugodtan...!
Igen! És ne a gyerekek vagy a rokonok miatt, csakis önmagad miatt.
A temetés nagyon fontos rítus a gyászban. Ha nem akarsz elmenni az azt jelenti, hogy magát a kapcsolat felbomlását sem tudtad meggyászolni, tehát a halott miatti gyász még súlyosabban fog érinteni (a fel nem fogozott gyász idővel halmozódik).
Elmentem elbucsuztam ott volt az osszes gyerek az osszes ex a rokonok.Gyertyat gyujtottunk a koporso elott voros rozsat hozott mindenki nagyon szep bucsu volt.
A krematoriumba mar nem kisertem el hazamentem az en gyerekeimmel.
Nem balhezott senki mindeki egymast olelgette es vigasztalta.
Szerencses ferfi volt az exem 3 feleseg 7 gyerek konnyu es hosszu elete volt szerettek sokan es jol elt mindig is korulvette magat fiatal emberekkel.
Igazi uriemberkent hunyt el rovid betegseg utan csendben fajdalom nelkul emberi meltosagat megorizve.
A kedvenc szamait hallgattuk es a kedvenc italat kinaltuk korbe.
Az elet megy tovabb ugy ahogy o akarta
,,ne sirjatok hiszen az elet szep a halal pedig megvaltas annak akit eler. Az en feladatom mar elvegeztem dolog tobb nincs. Egyetek igyatok nevessetek a szep emlekeken,,
Jó, hogy kulturáltan búcsút tudtál venni, nem volt ellenségeskedés. Igazából ilyenkor az a természetes, magukra kicsit is adó emberek mind kulturáltan viselkednek.
(Pláne úgy, hogy írtad nincs jelentős örökség, így nincs min összeveszniük a hozzátartozóknak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!