Ilyen helyzetet családom belül, hogy illik rendezni?
Kb. 2 hónapja adódott egy jó álláslehetőség amihez viszont saját kocsira volt szükség.
Mivel nekem nincs kocsim ezért az egyik közeli rokonom felajánlotta, hogy kölcsön adja az egyik ritkán használt autóját. Ezt én el is fogadtam. A részletekben különösebben nem állapodtunk meg. Mondta, hogy használjam nyugodtan míg nem lesz sajátom.
Az autó ma viszont elromlott. A javítás árát még nehéz megmondani, de könnyen lehet, hogy akár több száz ezer forint lesz.
Ilyen esetben kinek kellene fizetni-e a javítást?
Mit adtál cserébe a rokonnak?
Szerintem legjobb, ha megvárod, mennyi lenne a javíttatás, ha ésszerű, akkor fizesd ki Te, mondjuk a futott km-ek/egyéb utáni amortizáció erejéig, ha nagyon sok, akkor ülj le a rokonnal, és beszéljétek meg, hogyan fizessétek ki közösen, milyen arányban.
vidd vissza rokonnak:
b azdmeg ezt a roncsot akartad rámsózzni? kend a hajadba!
A kölcsön kért autónál van egy íratlan szabály. Aki használja annak kell a kocsi karbantartásáról gondoskodni, esetleg a javítását fizetni. Mindig ez az ára a kölcsön kért autónak. Igen, még akkor is te neked kell fizetni ha csak 2 hónapig használtad és 10 ezer km-t tettél meg...
Ez bizony benne van a pakliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!