Hogyan jut ideje a nőknek napi 8 óra munka után egy kertes családi ház fenntartására, főzésre, mosásra, takarításra, vasalásra, és mellette még gyereknevelésre is?
3-mas
Mintha az én gyerekkoromat olvastam volna :))) Dettó ugyan ilyen volt a muter. Én is kb. 10- 12 évesen megörököltem a takarítást, mert szégyelltem, hogy dzsuva van nálunk, ha jött valaki, inkább megcsináltam. Ha normálisan akartam fürdeni, akkor mindig előtte le kellett vakarnom a kád széléről a fél ujjnyi zsíros koszt. Folyton rinyált, hogy ő mennyit dolgozik, pedig mióta az eszemet tudom, mindig ült a nappaliban, cigizett és az idióta romantikus, szexes Romanákat, Júliákat, meg a hasonló szemetet olvasta. Oda sem figyelt, ha bementem, és mondtam valamit. Kb. lesza*ta. 40 után már magára sem adott, aztán meglepődött, hogy fater a szomszéd utcában tölti a szabadidejét a Joli néninél. De talán ezt is ugyan úgy le... mint minden mást. Semmi másról nem tudott beszélgetni csak a munkájáról. Ott érezte magát jól. Utált otthon lenni.
Szinten reggel 7-tol ejjel 12-1-ig tart a napom.Heti 6 -szor 8 oraban dolgozom,de elofordul,hogy 12-16 orat is bent vagyok alkalmankent.
Vasalni en is csak az eppen aktualisat szoktam,mindig van valami ami elmarad.A ferjem sokat van tavol a munkaja miatt,de ha itthon van termeszetesen besegit.(ez sajnos az ev egyik feleben 2-3 hetente 2 nap,a masik feleben itthon van)
Amikor egyedul vagyok a fiammal Ebed utan soha nincs idom elmosogatni,legtobbszor egyszeruen mindent otthagyok az asztalon es rohanok dolgozni,ejszaka vagy reggel pakolok csak el.Gyakran fozok,de ha arra sincs idom,sokszor rendelunk is.Ilyenkor tenyleg minden ram harul: szamlak befizetese,suliba menet,utan delutani szakkorre sem art odaerni,barmilyen jellegu ugyintezes ami esetleg felmerul,bevasarlas,tehat minden,nem csak a haztartas.
A heti 1 szabadnapomat viszont nem takaritassal toltom,hanem ilyenkor mindig megyunk valahova a fiammal( strand,kirandulas stb)Ha mindharman egyutt tudunk lenni persze meg jobb,csak ritka...
Egyebkent altalaban nincs nagy kosz vagy rendetlenseg itthon,de ez az utolso ami foglalkoztat.
Valoban nagyon faraszto igy elni, de az sem lenne jobb ha itthon ulnek egy ures huto es egy halom szamla tarsasagaban.
Úgy, hogy van egy férje, aki nem "segít", hanem elosztják a munkát.
Miért csak a nő feladata lenne mindaz, amit felsoroltál?
Nem is értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!