Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan jut ideje a nőknek...

Hogyan jut ideje a nőknek napi 8 óra munka után egy kertes családi ház fenntartására, főzésre, mosásra, takarításra, vasalásra, és mellette még gyereknevelésre is?

Figyelt kérdés
Olyan teljes munkaidőben foglalkoztatott édesanyák válaszára lennék kíváncsi, akik nem lakásban, hanem egy elég nagy családi házban élnek.
2013. szept. 18. 17:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amíg kicsi voltam anyukám otthon volt, csak apa dolgozott. Mikor felsős lettem, akkor ment vissza anyum dolgozni. Apa sokat dolgozott, sokszor ügyeletes is volt, így ő a kerti munkákon kívül mást nem csinált otthon, esetleg hétvégente főzött. Mikor anya is dolgozott, akkor takarítónőt vettek fel. Ő hetente egyszer jött, és takarított. A mosást, főzést, vasalást anyum csinálta. Mosás egy héten egyszer volt, olyankor viszont 5-6 adag is ment, de jobban szerette így, mint naponta. Vasalás is heti egyszer. Főzés naponta, két naponta. Ezekre simán volt ideje, nem is fárasztották, viszont a házat már nem volt kedve körbenyalni, főleg, hogy 3 szint volt. Mostmár elköltöztem otthonról, de ezek szerintem még mindig így mennek. Mosni, vasalni kevesebbet kell, mert az én cuccom már nincs ott. A takarítónő még most is jár. Szerintem fog is, amíg nyugdíjba nem mennek.
2013. szept. 18. 19:31
 12/17 anonim ***** válasza:
58%
Úgy, hogy a nő ne érezzem magát non-stop mosott szarnak...SEHOGY! Ja, és a férj segítsége kevés.....
2013. szept. 18. 20:00
 13/17 anonim ***** válasza:

3-mas

Mintha az én gyerekkoromat olvastam volna :))) Dettó ugyan ilyen volt a muter. Én is kb. 10- 12 évesen megörököltem a takarítást, mert szégyelltem, hogy dzsuva van nálunk, ha jött valaki, inkább megcsináltam. Ha normálisan akartam fürdeni, akkor mindig előtte le kellett vakarnom a kád széléről a fél ujjnyi zsíros koszt. Folyton rinyált, hogy ő mennyit dolgozik, pedig mióta az eszemet tudom, mindig ült a nappaliban, cigizett és az idióta romantikus, szexes Romanákat, Júliákat, meg a hasonló szemetet olvasta. Oda sem figyelt, ha bementem, és mondtam valamit. Kb. lesza*ta. 40 után már magára sem adott, aztán meglepődött, hogy fater a szomszéd utcában tölti a szabadidejét a Joli néninél. De talán ezt is ugyan úgy le... mint minden mást. Semmi másról nem tudott beszélgetni csak a munkájáról. Ott érezte magát jól. Utált otthon lenni.

2013. szept. 18. 20:06
 14/17 anonim ***** válasza:

Szinten reggel 7-tol ejjel 12-1-ig tart a napom.Heti 6 -szor 8 oraban dolgozom,de elofordul,hogy 12-16 orat is bent vagyok alkalmankent.

Vasalni en is csak az eppen aktualisat szoktam,mindig van valami ami elmarad.A ferjem sokat van tavol a munkaja miatt,de ha itthon van termeszetesen besegit.(ez sajnos az ev egyik feleben 2-3 hetente 2 nap,a masik feleben itthon van)

Amikor egyedul vagyok a fiammal Ebed utan soha nincs idom elmosogatni,legtobbszor egyszeruen mindent otthagyok az asztalon es rohanok dolgozni,ejszaka vagy reggel pakolok csak el.Gyakran fozok,de ha arra sincs idom,sokszor rendelunk is.Ilyenkor tenyleg minden ram harul: szamlak befizetese,suliba menet,utan delutani szakkorre sem art odaerni,barmilyen jellegu ugyintezes ami esetleg felmerul,bevasarlas,tehat minden,nem csak a haztartas.

A heti 1 szabadnapomat viszont nem takaritassal toltom,hanem ilyenkor mindig megyunk valahova a fiammal( strand,kirandulas stb)Ha mindharman egyutt tudunk lenni persze meg jobb,csak ritka...

Egyebkent altalaban nincs nagy kosz vagy rendetlenseg itthon,de ez az utolso ami foglalkoztat.

Valoban nagyon faraszto igy elni, de az sem lenne jobb ha itthon ulnek egy ures huto es egy halom szamla tarsasagaban.

2013. szept. 18. 20:28
 15/17 anonim ***** válasza:
95%

Úgy, hogy van egy férje, aki nem "segít", hanem elosztják a munkát.

Miért csak a nő feladata lenne mindaz, amit felsoroltál?

Nem is értem.

2013. szept. 19. 03:06
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
ugyan mi akkor költöztünk családi házba, mikor én 9-be mentem, hugom még általános iskolás volt...úgy sikerült édesanyámnak, hogy nagymamám is velünk lakik, ő sok mindent csinált, mi is segítettünk mindig, apukám is megcsinálta a feladatait...és anyu is egész nap csinált vmit otthon...:) hát igy...hogy összetartott a család és nem minden anyukámra hárult...
2013. szept. 19. 09:23
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
100 nm-es házunk van, 3 és fél éves a kislányom. Hétfőtől péntekig dolgozom, 15-16 óra között érek haza (reggel 7kor indulok, utálok korán kelni). Hazajövünk a gyerekkel, néha a férjem hozza el az oviból. Hazaérek, eszek, pihenek kb. fél órát, majd elpakolom a kupit (konyha, széthagyott játékok). Ha főzök, akkor azt ilyenkor szoktam (általában 2-3 napra előre főzök, illetve marad hétvégéről). Ilyenkor felmosom az előteret, ha behordtuk eső után a koszt. Utána együtt vagyunk, játszunk kint/bent/játszótéren, ahogy az idő és a kedv engedi. Ha a gyerek lefeküdt, akkor elrakom a játékokat, elpakolom a konyhát (ezt szokta a férjem is). Fürdök, majd pihenek. Szombaton 9 körül nekifogok mosni (géppel), ilyenkor nagyobb rendet csinálok, közben porszívózás, felmosás, portörlés, fürdőtakarítás. 10-11 körül nekifogok főzni (2 fogás legalább), és általában a takarítás eltart délután 3ig. Utána pihenés, játék a gyerekkel, de délelőtt már ő is "segít". Vasárnap leszedem a ruhákat (már bentre teregetek), főzök és valami jó kis film alatt kivasalok. Közben/előtte/utána játék, meseolvasás, mikor hogy. És este ismét elpakolok magunk után. Az udvart a férjem tartja rendben, és csak a háziállatokat szoktam etetni és a virágos kertet rendezgetem, leszedem a paradicsomot/paprikát. Más nem is nagyon van a kertben, szóval csak "hobbi" a majdnem 1400 nm-es kert.
2013. szept. 20. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!