Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyit költötök kajára...

Ti mennyit költötök kajára egy hónapban, és hányan vagytok?

Figyelt kérdés

Mi ketten költünk 70.000-et, de ebben benne van mindenféle tisztítószer, tampon, wc-papír stb. is, meg az esetleges éttermi látogatás, pizza rendelés.

Ez számomra soknak tűnik, de egészségesen eszünk. Nem eszünk fehér kenyeret, én pl lengmaglisztes zsömit eszem, köretnek mindig friss salátát, cukor helyett édesítőt, sztíviát, stb. használunk, párom edz, így elég nagy a túró fogyasztása. Ezeken kívül sok gyümölcsöt is eszünk, és úgy általában a boltban nem az olcsót, hanem a jót vesszük- reális keretek között.

Ez szerintetek sok kajára, vagy egyszerűen minden rohadt drága, főleg az egészséges? Nálatok hogy megy?

2013. szept. 15. 17:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

Kettőnkre 40-50.000 között, nálunk is benne van ebben minden, és főleg rengeteg zöldség-gyümölcs, teljes kiőrlésű dolgok, mert egyikőnk vegetáriánus.

Az egészségről annyit, hogy az édesítő nem egészségesebb a cukornál, de mindegy (kivéve, ha cukorbeteg az ember). Az egészséges étkezést (szerintem) ennél sokkal olcsóbban is meg lehet oldani, ha az ember szezonbeli zöldségeket-gyümölcsöket vásárol, nézi az akciókat, pl. nem decemberben jut eszébe 2000ft/kilóért szilvát venni.

2013. szept. 15. 18:41
 12/19 anonim ***** válasza:
63%

Párommal ketten 30.000 ft-ot költünk havonta kajára (főzök, kaját nem szoktunk rendelni, és fagyasztottat sem veszünk)

Rezsire is kb 30.000 ft megy el (víz 5 e ft, villany 10 e ft, gáz 7 e ft, szemét 2 e ft, tv+net 6 e ft)

Háztartásra havonta kb 3000 ft megy el.

Ezenkívül mindenki fizeti a sajátját külön: én telefonszámlám 2500 ft, páromé 20.000 ft stb...

2013. szept. 15. 19:04
 13/19 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem 70 e ft nagyon sok kajára. Mi 70 e ft-ból kifizetünk egy hónapban mindet, fűtést is.
2013. szept. 15. 19:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi hárman vagyunk(van egy 8 hós lányunk) havi 100 ezret költünk kajára.
2013. szept. 15. 19:27
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Szerintem is sok, de kifejezetten olcsóbból akkor tudnánk kihozni a hónapot, ha nem ennénk sose étterembe, nem rendelnénk pizzát néha se. Tisztítószerekből is inkább a jobbakat vesszük. De pont azt gondoltam végig, hogy mikor egyedül éltem, akkor is elment 35 ezer kajára.

HA valakinek van kedve, leírná, hogyan tudja kihozni olcsóbból az egészséges kajákat? (egyébként én sem veszek szilvát decemberben :D)

Az édesítő vs. cukor vitába most inkább nem kezdenék bele, ha nem baj, mindenki meggyőződése szerint étkezik jól, vagy rosszul. Az én nézőpontom szerint a cukornál nincsen rosszabb, de más mást gondol. A kutatások sem egyértelműek a témában, szóval mindegy is!

Köszönöm a válaszokat. Mindenkinek ment a zöld kéz. Szörnyű az, hogy valaki idejön pontozgat össze-vissza, de nem indokolja meg. Gondolom valakinek nem tetszik, ha más többet költ kajára, mint ami szerinte reális lenne...

2013. szept. 15. 19:40
 16/19 anonim ***** válasza:

én aszalt gyümit veszek télre, meg a nagyi befőtjét eszem. eesetleg banán, narancs télire.

De pl. az aszlat cuccokat egy a tescohoz közeli faházban veszem ahol ilyen aszalt gyümik, hüvelyesek, mák, dió, gabonafélék vannak kilós áron.

Plusz én előre egy héttel betervezem a kaját, tehát megvan melyik nap mit eszek. Így könnyebben kalkulálok az árakkal is.

Szerintem ha megtehetitek akkor nyugodtan ehettek ennyiért havonta. Lehet ha én is megengedhetném így tennék a helyetekben :)

Spórolni a legtöbbet a takarító szereken tudok, mert átáltam természetes alapú tisztításra és azóta egy évben úgy 2000 Ft össz vissz a takarítószer.

2013. szept. 15. 19:58
 17/19 anonim ***** válasza:
18%

"én aszalt gyümit veszek télre, meg a nagyi befőtjét eszem."

Hát igen, a Nagyi befőttjénél nincs is jobb. :)

(Elnézést, ez nem tartozott szorosan a kérdéséhez.)

2013. szept. 15. 20:05
 18/19 anonim ***** válasza:
53%
Mi (2 felnőtt 1 gyerek)80e-max.100e-t költünk kajára+ tisztítószerre,háztartási dolgokra(papírtörlő,női dolgok),ebben benne van a gyerek ovis étkezése az is,ha nem itthon eszünk.Igyekszem egészséges dolgokat venni,de figyelem az akciókat,esetleges leárazásokat is(ha közeli szav.idős és fagyasztható).Üditőt,édességet,ritkán veszünk.
2013. szept. 15. 20:06
 19/19 Nádszálkisasszony ***** válasza:
53%

50.-60 ezret költünk csak kajára, ebben nincs benne a tisztítószer és semmilyen kozmetikum. Viszonylag egészségesen étkezünk, heti háromszor főzünk, nagy adagokat így az kitart a hétre. Néha rendelünk egy-egy menüt a közeli vendéklőből, ez 800 ft egy főre. Édességet és tisztítószer a Sárkánycenterben veszünk mert ott jóval olcsóbb. Gyümölcsre nem sokszor költünk mert mindig van valami finom a kertben.

A tisztítószerekről csak annyit, hogy mi arra nem költünk minden hónapban de arra abszolút nem megy el sok pénz. Floraszeptet, 20%-os ecetet, szódabikarbónát használunk szinte mindenre így ezeken sokat spórolunk. Ráadásul többnyire bio is:) Most fogom kipórbálni a mosógolyót is, állítólag az is jó:)

2013. szept. 15. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!