Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnátok tanácsot? Nagyon el...

Adnátok tanácsot? Nagyon el vagyok keseredve, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve vagyok együtt. A kapcsolatunk kiegyensúlyozott, nagyon jól megvagyunk. KIVÉVE! Időnként rajta kapom, hogy nem mond igazat.

A legutóbbi eléggé kiverte a biztosítékot. Sajnos 1 hete nem tudtunk találkozni. Este hívtam, de nem vette fel. Másnap mondta, hogy elaludt és nem hallotta, hogy hívom. Közben meg kiderült, hogy direkt nem vette fel és bulizni volt az egyik szórakozóhelyen. Másnap este mikor találkoztunk azt mondta azért olyan nyomott, mert aludt délután. Persze tudtam jól, hogy csak másnapos. Nem mondtam neki, hogy tudom merre járt éjszaka, nem tudom mit reagáljak. Nem gyerekről beszélünk hanem egy 30 éves férfiról...Egyébként minden tökéletes a kapcsolatunkba, nem értem miért kell hazudoznia. Tudja jól, hogy mindennél jobban utálom a hazugságot...Lehet tervezni ilyen férfival? Elfogadható, ha néha hazudik?

2013. szept. 9. 18:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azért mondom, hogy megcsal, mert egyébként mi oka lenne hazudni? Az én párom 32 éves, minden különösebb lelkiismeret furdalás nélkül közli, hogy pénteken találkozik a barátaival, ha akarok menjek vele nyugodtan. Aztán én vagy megyek, vagy nem. Mi sem élünk még együtt, szóval nyugodtan lódíthatna ha akarna, de semmi értelme sincs. Ismerem a barátait, én is szoktam bulizni, vagy épp csak cseverészni velük, szóval érted... Mondjuk az én párom füllenteni se tud, mert úgy vigyorog közben, hogy azonnal lebukik...
2013. szept. 9. 21:43
 12/15 anonim válasza:
100%
Azt gondolom, hogy tényleg le kellene vele ülnöd megbeszélni ezt, mert ha nem tisztázzátok, folyamatosan azon fogsz "agyalni", hogy mikor mond igazat és mikor nem. Nem azon van a hangsúly egyenlőre, hogy megcsal-e vagy sem, mert koránt sem biztos, de ha ráhagyod nagy az esély rá, hogy előbb-utóbb megteszi, mert azt gondolja, hogy úgysem jössz rá. Saját tapasztalat sajnos, nálunk ezt történt, és sok-sok apró hazugság után jött a nagy, hogy félrement. Csak én szültem 3 gyereket, mert mindig találtam kifogást- és sokszor el tudta bennem oszlatni a kételyeket. Jobb ennek elejét venni, még ha nehéz is a beszélgetés. Próbálj nem vádaskodni, hanem a miértet megkérdezni tőle (azaz, miért nem "merte" megmondani az igazat)
2013. szept. 9. 21:58
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Megcsalni biztosan nem csalt meg, mert ráadásul az egyik jó ismerősömet hívta el bulizni, aki meg akaratlanul is elszólta a dolgot.Párom még arra se kérte meg ezt az ismerőst, hogy ne szólja el magát, ő meg nem tudta, hogy én nem tudok arról, hogy bulizni mentek. Ezért is nem értem miért hazudott, tudhatta hogy elég nagy eséllyel kiderül majd. Leülni megbeszélni vele meg nem lehet. Már próbáltam sokszor eredménytelenül. Olyankor mindig azt mondja, hogy nem tudja miért hazudott valamint megígéri, hogy többet nem fog. Nem vagyok házisárkány sem, nem tiltom semmitől. Mindig együtt szoktunk bulizni, de ha azt mondta volna hogy nem vagyok otthon, de ő elmenne nem haragudtam volna...:(
2013. szept. 9. 22:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fogadható el ha hazudik. Ennek három oka lehet. Az egyik, hogy titkol valamit (pl. szándékosan hozta össze így, hogy csajozhasson), bár ezt tartom a legkevésbé valószínűnek, a másik, hogy ő ezt csak egy apróságnak éli meg, és nem is gondolja, hogy neked ez fáj, a harmadik meg, hogy azért nem mondta el, mert tudta, hogy nagy ügyet csinálnál belőle, és el akarta kerülni a vitát.

Bármelyik is, szerintem hozd fel a témát neki, beszéljétek meg. Biztosítsd őt arról, hogy nyugodtan elmondhatja ha időnként nélküled akar lazítani (ha ez neked is oké), bármit elmondhat, csak ne hazudjon. Értesd meg vele, hogy ha van valami amit utálsz, akkor az az, ha hazudik. Lehet, hogy ezt tudja, de nem is gondolja, hogy tényleg mekkorát árt ezzel.

Amúgy szerintem lehet tervezni vele, csak tisztázzátok a dolgokat. Nyilván ha ez nem változna a jövőben akkor más a helyzet.

2013. szept. 10. 11:48
 15/15 anonim ***** válasza:
De amúgy minden tökéletes, igaz? Önbecspásból jeles.
2014. ápr. 2. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!