Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van egy házam amit örököltem,...

Van egy házam amit örököltem, de a páromnál lakom. Ezért arra gondoltam, hogy ki adom egy családnak és nem kérnék lakbért csak a rezsit fizetnék. Szerintetek jól teszem? Amúgy lehetséges ez?

Figyelt kérdés
2013. szept. 9. 17:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Az egyértelmű, hogy nem lesz a házban áram, így sem meg úgy sem, de amikor a közmű benyújtja az FMH-t, ne az én nevemre tegye, a visszakapcsolás díját pedig polgári peres úton érvényesíted. Persze, ha nem íratod át a közművet, akkor te tartozol és tőled fogják követelni és akkor pereskedhetsz a teljes tartozásért, ami télen simán lehet több millió ft is, egy visszakapcsolás díja pedig 50 000, hát inkább azt fizetem, mint a milliót...kiadni egy házat albérletbe mindig óriási kockázat, csak csökkenteni lehet, teljesen kiküszöbölni nem.
2013. szept. 11. 15:56
 22/25 anonim ***** válasza:

...és amíg évekig pereskedsz, addig sem lesz áramod!!

Áram nélkül meg másnak sem tudod kiadni.

2013. szept. 12. 11:15
 23/25 anonim ***** válasza:
Biztos ki akarnám adni, ha valaki csinál nekem egy több száz ezer forintos közüzemi tartozást, igen valószínű...
2013. szept. 12. 13:40
 24/25 anonim ***** válasza:
Olyan jo baratok hogy havonta adsz nekik csak ugy tobbtizezer forintot ajandekba? Mert ez tortenik ha nem kersz lakbert.
2014. ápr. 30. 14:36
 25/25 anonim ***** válasza:
48%

Az 5000 forint lakbérből az általuk okozott kár töredékét sem tudod majd kifizetni.

A közműveket átíratni nagyon rossz ötlet: ugyanúgy nem fogják fizetni, lelépnek, de amíg nincs kifizetve, addig a közműszolgáltató nem lesz hajlandó szolgáltatni arra az ingatlanra, aztán még neked kell harcolnod, hogy visszavedd a mérőket a saját nevedre és kifizethesd az ő tartozásukat.

Az ilyen jótékonykodás a legjobb út arra, hogy kárt okozzanak neked, utána meg az ellenségeid lesznek és mindenkinek híresztelik majd, hogy milyen szemét vagy, ők hogy vigyáztak a házra, mennyit fizettek érte, és te milyen aljasul kitoltál velük.

Add ki másoknak, rendes piaci áron, rendes szerződéssel, ami a te jogaidat védik. Legyen benne az is, hogy a fizetés minden hónapban ekkor esedékes, a mérőket te olvasod le és neked fizetik, és hogy késedelmes fizetés esetén 3 napon belül kell elhagyniuk az ingatlant.

És természetesen kérj kéthavi kauciót előre, és egyhavi bérleti díjat, szintén előre.

2014. jún. 15. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!