Van egy házam amit örököltem, de a páromnál lakom. Ezért arra gondoltam, hogy ki adom egy családnak és nem kérnék lakbért csak a rezsit fizetnék. Szerintetek jól teszem? Amúgy lehetséges ez?
mi igy tettunk mert segiteni akartunk. NA jol megbantuk az tuti.
Az isemros lelekata kirabolta kivagta a fakat adossagot csinalt kozmuveknel stb.
A vegen meg mi voltunk a szemetek o haragudott rank.
Aztan kedves eltunt a nagy semmibe penzem bottal uthetem.
Soha soha tobbet inkabb egyek meg az egerek a haqzam inkabb doljon ossze a fenebe mint hogy egy ingyenelo lakjon benne.
Tanuljatok a peldambol ne adjatok ki csak jo penzert es ha valaki nem fizet egy honap utan rakjatok utcara.
Nekem vannak ilyennel kapcsolatban jó tapasztalataim is. Persze, kell a szerződés. És meg lehet oldani, hogy a közüzemi számlák a lakcímedre menjenek átirányítással, és akkor havonta egyszer átviszed őket és az asszisztálásod mellett nullázzák a dolgot. A lakást is szemmel tarthatod, ugyanaz-e az állapota, tisztában leszel a rezsi ingadozásaival is, satöbbi.
Kedves dolog tőled.
Szerződésről már írtak, csak támogatni tudom.
Én 5000 Ft lakbért kérnék, amit félre tennék minden hónapban. Ha beütne a gebasz, és nagy kárt okoznak stb, vagy lelépnek, vagy akármi, akkor lesz mihez nyúlni. 5000 pedig nem sok lakbérért.
Itt a hozzászólók nagyobbik felének halovány fogalma sincsen az ingatlan bérbeadás visszásságairól.
Ugyanez vonatkozik a teljesen naív kérdezőre is.
De hát csak az okos ember tanul a más kárán,
a .... ember még a sajátján se!!!
- Üzletben nincsen ismerős!
- Egy családi háznál, pillanatok alatt lehet milliós kért is csinálni.
- Kaucióról sem hallottál még?!
- De nem is folytatom, mert látom, hogy felesleges...
A közműveknél a tartozást könnyű megoldani, a nevükre kell íratni az összes mérőórát és onnantól ők tartoznak közvetlenül a szolgáltatónak, nem a lakás tulajdonosa.
A másik gond, hogy lelakják a házat, de a ház enélkül is amortizálódik, hiszen használva van. Minden kopik, a falak is koszosodnak, stb, stb, a szívességi lakáshasználatnak özön hátránya van, én biztos nem adnám oda.
utolsó:
"A közműveknél a tartozást könnyű megoldani, a nevükre kell íratni az összes mérőórát és onnantól ők tartoznak közvetlenül a szolgáltatónak, nem a lakás tulajdonosa. "
Ezt ugye te sem gondoltad végig?!!
A közműcégeket marhára nem érdekli, hogy ki az aki tartozik nekik,
mert a családi házban szüntetik meg a szolgáltatást, amíg nem rendezik a tartozást.
Vagyis a tulajnak nem lesz ugyanúgy árama, mint ha ő nem fizette volna!!
Ráadásul a visszakapcsolás is egy vagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!