Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van egy házam amit örököltem,...

Van egy házam amit örököltem, de a páromnál lakom. Ezért arra gondoltam, hogy ki adom egy családnak és nem kérnék lakbért csak a rezsit fizetnék. Szerintetek jól teszem? Amúgy lehetséges ez?

Figyelt kérdés
2013. szept. 9. 17:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%

mi igy tettunk mert segiteni akartunk. NA jol megbantuk az tuti.

Az isemros lelekata kirabolta kivagta a fakat adossagot csinalt kozmuveknel stb.

A vegen meg mi voltunk a szemetek o haragudott rank.

Aztan kedves eltunt a nagy semmibe penzem bottal uthetem.

Soha soha tobbet inkabb egyek meg az egerek a haqzam inkabb doljon ossze a fenebe mint hogy egy ingyenelo lakjon benne.

Tanuljatok a peldambol ne adjatok ki csak jo penzert es ha valaki nem fizet egy honap utan rakjatok utcara.

2013. szept. 9. 18:38
 12/25 anonim ***** válasza:
85%

Nekem vannak ilyennel kapcsolatban jó tapasztalataim is. Persze, kell a szerződés. És meg lehet oldani, hogy a közüzemi számlák a lakcímedre menjenek átirányítással, és akkor havonta egyszer átviszed őket és az asszisztálásod mellett nullázzák a dolgot. A lakást is szemmel tarthatod, ugyanaz-e az állapota, tisztában leszel a rezsi ingadozásaival is, satöbbi.

Kedves dolog tőled.

2013. szept. 9. 18:50
 13/25 A kérdező kommentje:
Utolsó. Èn is így gondoltam.
2013. szept. 9. 19:07
 14/25 anonim ***** válasza:
77%
Hat remelem nem banod meg mert eddig tobb embert is ismertem aki nagyon nagyon megbanta a jotekonykodast ilyen teren.
2013. szept. 9. 19:18
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem hiányzik az albérlet pénz, és megbízol az ismerőseidben, valamint nagy a szükség, akkor miért ne. Átadás-átvétel jegyzőkönyvvel (fotóval), frankó szerződés és a közüzemi számlák állandó ellenőrzése mellett. Szép cselekedet!
2013. szept. 9. 20:04
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

Szerződésről már írtak, csak támogatni tudom.

Én 5000 Ft lakbért kérnék, amit félre tennék minden hónapban. Ha beütne a gebasz, és nagy kárt okoznak stb, vagy lelépnek, vagy akármi, akkor lesz mihez nyúlni. 5000 pedig nem sok lakbérért.

2013. szept. 9. 20:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Itt a hozzászólók nagyobbik felének halovány fogalma sincsen az ingatlan bérbeadás visszásságairól.

Ugyanez vonatkozik a teljesen naív kérdezőre is.

De hát csak az okos ember tanul a más kárán,

a .... ember még a sajátján se!!!

- Üzletben nincsen ismerős!

- Egy családi háznál, pillanatok alatt lehet milliós kért is csinálni.

- Kaucióról sem hallottál még?!

- De nem is folytatom, mert látom, hogy felesleges...

2013. szept. 9. 22:46
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nővérem majdnem egy évre adta ki a lakását, szerződéssel, de nem közjegyzővel jelenlétével született a szerződés. Az albérlők csináltak neki több, mint 100ezer forintnyi kárt, emellett akkora retket a lakásban (pedig anyuci főállású takarítónő...) és miután felbontották a szerződést, nővérem adott nekik két hetet, hogy költözzenek ki. Nem akartak, rendőr is lett hívva, aki közölte, hogy nem tudják őket kicibálni onnan, hiába a szerződés meg a tulajdoni lap, bíróságra kell vele menni, és ha nővéremék megnyerik a pert, akkor kilakoltathatják őket, de addig nem... Persze másnap kiköltöztek, mert betojtak, hogy ebből tényleg bíróság lesz, de én tuti nem kockáztatnám a lakásomat.. inkább lejelenteném és adóznék, vagy tényleg csak olyannak adnám ki, aki megbízható.
2013. szept. 10. 01:17
 19/25 anonim ***** válasza:

A közműveknél a tartozást könnyű megoldani, a nevükre kell íratni az összes mérőórát és onnantól ők tartoznak közvetlenül a szolgáltatónak, nem a lakás tulajdonosa.

A másik gond, hogy lelakják a házat, de a ház enélkül is amortizálódik, hiszen használva van. Minden kopik, a falak is koszosodnak, stb, stb, a szívességi lakáshasználatnak özön hátránya van, én biztos nem adnám oda.

2013. szept. 10. 12:33
 20/25 anonim ***** válasza:

utolsó:

"A közműveknél a tartozást könnyű megoldani, a nevükre kell íratni az összes mérőórát és onnantól ők tartoznak közvetlenül a szolgáltatónak, nem a lakás tulajdonosa. "

Ezt ugye te sem gondoltad végig?!!

A közműcégeket marhára nem érdekli, hogy ki az aki tartozik nekik,

mert a családi házban szüntetik meg a szolgáltatást, amíg nem rendezik a tartozást.

Vagyis a tulajnak nem lesz ugyanúgy árama, mint ha ő nem fizette volna!!

Ráadásul a visszakapcsolás is egy vagyon.

2013. szept. 11. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!