A párom egész nap dolgozik én itthon vagyok a babánkal aki mellett nincs pihi estére hulla vagyok. Mikor hazaér kiszolgálom melegkaja és persze a sör. Fürdetek altatok és mire az ágyba ikerülök nincs kedvem a szexhez. Hogy csináljam h jó legyen?
Ha nem tud terhet levenni a válladról a párod, mert tényleg reggeltől estig dolgozik, akkor lehet megoldás, hogy valamilyen házimunkát elhalasztasz a hétvégére néhanap, és akkor marad energiád estére. Ha ezt nem lehet, akkor a szerelmi együttléteket (hiába hangzik bután) szervezzétek hétvégére, de akkor ott pótoljatok be minden elmaradást. Esetleg ha hétvégén megoldott a gyerekfelügyelet pár órára, akkor még jobban el tudtok vonulni a világ elől.
Próbálkozhatsz esetleg a jógával, vagy meditálással amikor a gyerek alszik, vagy bármikor amikor van negyed órád, az ilyen gyakorlatokkal plusz energiára tehetsz szert.
És mindenképpen ajánlot kettőtöknek beszélni, beszélni és beszélni. Érezze a párod, hogy rajta vagy a témán, neked se jó ez így és megteszel mindent. Tudnia kell, hogy csak átmeneti állapotról van szó. Esetleg tőle is kérj tanácsot, hátha van valami ötlete, szerintem értékelni fogja. A lényeg, hogy vigyázzatok a kapcsolatotokra.
Nőként voltam már abban a "fantasztikus" helyzetben, hogy családfenntartóként működtem.
Amikor a volt férjem kijelentette, hogy ő nem tud elhelyezkedni, 70 ezerért meg nem dolgozik, akkor a kezébe adtam a 10 hónapos lányunkat, és elmentem dolgozni én...
8-ra jártam, 6-ig volt a munkaidő, plusz a túlórák, elszámolás, miegyéb (felszolgáló voltam), 8 előtt sosem értem haza, olyankor meg mindig teli mosogató fogadott, mocskos konyha, dugig a szennyes. Úgy hát nekiálltam mostam, elmosogattam, lesúroltam a tűzhelyről a kedves férjem főztjét, kitusoltam a kádat (mert arra is képtelen volt), és este 10-kor lezuhantam aludni.
4 hónap telt el így. Utána megkérdeztem tőle, miért is nem fér bele a napjába egy 20 perces teregetés, egy 15 perces mosogatás, egy 10 percnyi súrolás, vagy szimplán 10 másodperc, hogy kimossa a saját mocskát a kádból? Nincs rá ideje, ez volt a válasz.
Tudod kedves kérdező, meg többi nőtársam, baromira kényelmetlen, hogy egy végigdolgozott nap után még "csak" mosogass el, meg "csak" pakolj el, meg "csak" bármit csinálj. A kedves exem is elvileg azért volt otthon a gyerekkel, hogy a házkörül minden rendben legyen. Nem mondom, hogy nem fárasztó takarítani, de kb 1,5 óránál tényleg nem tart tovább, ha az ember nekiesik, ha meg gyerek mellett akarja, akkor csinálja darabokban, még annyira sem megterhelő!
És még valami, A KLASSZIKUS CSALÁDMODELL NEM MŰKÖDIK! Tapasztaltam, voltam mind a két oldalon (otthon is maradtam, és családfenntartó is voltam), de egyszerűen nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!