Családok Átmeneti Otthonában dolgozik közületek valaki?
Debrecenben pl. a CSÁO a hajléktalan-ellátó rendszer része. (Máshol nem tudom). A családgondozók bajba jutott családokat próbálnak visszaterelni a társadalomba, az önálló élet kialakítására, önálló ingatlanba költözés a cél. Gyakoriak a csonka családok, akik bántalmazás miatt kerültek nehéz helyzetbe, és menekültek el otthonról. Nektek kell segíteni abban, hogy lelkileg-anyagilag megerősödjenek, a gyerekek ne maradjanak le a tanulásban, a szülő(k) megfelelő keresetre tegyen(ek) szert. Elég összetett munka, mert komplett családokkal kell dolgoznod, figyelned kell a gyerekekre és a felnőttekre is.
Foglalkozásokat szerveznek - főként gyermekeknek - télapó, karácsony, egyéb ünnepek.
Ha jártál egyetemre, akkor ott a családgondozás külön témakör volt, ezt olvasd át szerintem.
Első vagyok:
Pl. Alkoholista apuka/anyuka - ezért rosszul tanuló gyermek - jövedelem hiánya.
Ez egy összetett probléma pl., mert egyrészt a szülőt rá kell venni az elvonó kezelésre, másrészt a gyereknek éreznie kell, hogy van segítsége, és hogy van értelme tanulni. Vigyázni kell, hogy ne keveredjen rossz társaságba.
Van olyan, amikor a szülők nem tudnak elszakadni egymástól, pedig a boldogulásuk szempontjából és a gyerek miatt jobb lenne... nagyon sok szituáció van.
Ha tudok segíteni még, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!