Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hisztek abban, hogy a sors...

Hisztek abban, hogy a sors előbb utóbb utoléri, és megbünteti azt aki rosszat tett, /pl. becsapott, aládtett, átvert, lopott tőled, stb/ nektek? Kivántátok már más vesztét, vagy hogy bűnhödjön meg a tetteiért, és volt olyan, hogy be is jött a dolog?

Figyelt kérdés
Tudom ,csúnya dolog átkozódni, és azt mondják vissza is szállhat, de az ember van néha ilyen helyzetben,hogy tehetetlen dühében rosszat kíván másoknak.Ha előfordult ilyen eset veletek ,osszátok meg, várom a váleményeket is!
2009. nov. 2. 06:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
75%
Isten mindig irgalommal közeledik minden emberhez, tehát a bűnösökhöz is. Isten csak akkor büntet igazságosan, ha a (bűnös) ember visszautasit minden kegyelmet, mely által közeledni akar hozzá.
2009. nov. 2. 11:37
 22/26 anonim ***** válasza:
95%

Ha az átok visszaszáll az átkozóra, akkor a visszaszállt átok is visszaszáll az őt visszaátkozóra nem? Etc etc...

Ez a sors ugyanolyan, mint az istenhit. Hiszed, hogy majd a saját szenvedéseidért a szenvedést okozó megbűnhődik. Ha nem bűnhődik meg, akkor jön az önámítás, hogy majd karma, meg a következő életben szenved, meg kisnyuszi.

Inkább ésszel kellene gondolkodni, és akkor nem lehetne olyan könnyen palira venni az embereket.

2009. nov. 2. 11:41
 23/26 anonim ***** válasza:
én inkább a "ki mint vet úgy arat" mondásban hiszek. Biztosan nálatok is volt valamelyik suliban problémás gyerek, aki mindenkivel kikezd, egy elmebeteg, és a tanárok is csak legyintenek rá hogy "Hagyjátok. Az ilyet sajnálni kell". Szerinted egy ilyennek milyen lehet az élete, ha felnő? Maga körül csak ellenségei lesznek.
2010. okt. 3. 23:53
 24/26 anonim válasza:

A nagybátyám 8-11 éves korom közt rendszeresen megerőszakolt.

Megfenyegetett, hogy mindenkit megöl, akit szeretek, ha bárkinek szólok. Úgy lett vége, hogy becsajozott és elköltözött tőlünk.

15 voltam, mikor született egy kislánya, a felesége ( akit rendszeresen alázott, bántalmazott) belehalt a szülésbe.

Láttam hogy úgy néz arra a kislányra, ahogy anno rám.

Kitálaltam. Először apunak, majd a bátyámnak és anyunak(az ő öccse).

Egyedül a bátyám hitt nekem, de belerokkant és az alkoholba menekült.

Mikor 18 lettem, anyu kirakott otthonról, mondván, hogy én egy szörnyeteg vagyok, aki tönkre akarja tenni a családot.

A tesómhoz költöztem egy fürdő és villany nélküli lyukba, segítettem neki a leszokásban, munkahelyet találni.

A bátyám akkor szakította meg a kapcsolatot a családdal, mikor anyánk előadta neki, hogy az unokatestvérünk is olyan bolond gyerek, mint én, mert levágta a haját, ráadásul rendszeresen bekakil, bepisil.(ezek klasszikus tünetei a szexuálisan bántalmazott gyerekeknek)

Bátyám megverte a fickót, aki csak azért vonta vissza a feljelentést, hogy mi is befogjuk a szánk.

Elköltöztünk.

Szépen alakult az életünk egy teljesen új városban.

Szerelmes lettem, két gyönyörű év után dobott, mert még mindig az exét szereti.

Szóval egy garzonban élek tesómmal, az a roh .adék éli világát (facebookon láttam) a hős özvegy apuka képében tetszeleg, aki nem is csajozik, és miden idejét a kislányával tölti...

Mi pedig épp csak túlélünk.

A "visszakapja az élettől" frázist azok találták ki, akiknek kellett az önnyugtatás.

24N

2017. júl. 14. 19:53
 25/26 A kérdező kommentje:

Uristen,ez szornyu tortenet.

Valamit csak tenni kene azellen a szornyeteg ellen....Feljelentes,gyerekvefelem...stb..?

En hiszek a fentiekben.

Bar 8 eves nagyon regi kerdes.Mas eset kapcsan tettem fel

Azota tortent kb ra masfel evre egy masik krizis.

Roviden annyi,hogy a bizonyos no,aki 3. volt,engem atkozott szidott,mert a ferjem visszajott hozzam.Ra 6,5 evre gerincre mutottek 32 evesen....A ferjem is a gerincevel kinlodik....biztos nem veletlen,nem...? :(

2017. júl. 15. 06:38
 26/26 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek ebben. Még sosem láttam példát arra, hogy valaki itt, ebben a földi életében megbűnhődött volna a tetteiért.
2021. okt. 2. 02:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!