Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hisztek abban, hogy a sors...

Hisztek abban, hogy a sors előbb utóbb utoléri, és megbünteti azt aki rosszat tett, /pl. becsapott, aládtett, átvert, lopott tőled, stb/ nektek? Kivántátok már más vesztét, vagy hogy bűnhödjön meg a tetteiért, és volt olyan, hogy be is jött a dolog?

Figyelt kérdés
Tudom ,csúnya dolog átkozódni, és azt mondják vissza is szállhat, de az ember van néha ilyen helyzetben,hogy tehetetlen dühében rosszat kíván másoknak.Ha előfordult ilyen eset veletek ,osszátok meg, várom a váleményeket is!
2009. nov. 2. 06:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%
Én hiszek a gondviselésben,hogy előbb-utóbb mindenki azt kapja amit érdemel.Aki rossz az rosszat,aki jó az jót.Én láttam már embereket nagyon "magas lóról"leesni,de megérdemelték(bár nem vagyok alapjában kárörvendő).Én nem szoktam soha megátkozni senkit.Nagyon sokáig egyetlen ellenségem sem volt,most pár éve van pár sajnos a családunkból,a férjeméből és az enyémből lettek.Nem érezzük magunkat hibásnak,mi senkiről nem mondtunk semmi rosszat,nem voltunk rosszindulatúak senkivel,hanem velünk voltak azok,mi meg nem tűrtük tovább ebből lett a harag.Tudom,hogy megátkoztak bennünket,és nem bírnak az utállatukkal azóta sem(vagyis van köztük aki vissza csinálná már a dolgokat,de mi nem vagyunk hajlandóak ilyen emberekkel semmilyen kapcsolatban lenni).Megmondom őszintén,egy darabig én is utáltam őket,de már nem,mert az utállkozás annak rossz,aki teszi és nem annak akit utálnak.Én mindenkinek csakis azt kívántam kívánom vissza,hogy minden egyes ránk kimondott vagy gondolt rossz amit kívánt,az mind rajta rajtuk teljesüljön,de sokszorosan!!Ennyi,és más átkot nem szórok senkire,elégnek tartanám ha a sajátja teljesülne azokon akik átkozódnak.És hiszem,hogy így is lesz,csak idő kérdése mikor kapják meg ami jár.Aki átkozódik az ezt megérdemli.Én akivel nem vagyok jóba,azt békén hagyom,nem foglalkozok vele.Élje az életét,mi meg a miénket,nem tartunk kapcsolatot,részünkről ennyi.Elég nagy a világ,hogy elférjünk minden.Én nem vagyok úgy mint sokan,hogy akit utállnak azt talán fel is kéne kötni.Ugyan miért?Sokan vagyunk sok félék,nem kell minden kivel jóban lennünk.De nem kell attól még rosszat akarni a másiknak.Akik nem értenek szót,el lehet egymást nagy ívben kerülni,az ellenségeskedést a köpkölődést egy másra primitívnek feleslegesnek tartom.Sajnos nagyon sok rosszindulatú irigy ostoba embert látok magam körül,és nagyon kevés jót.
2009. nov. 2. 09:17
 12/26 anonim ***** válasza:
76%
09:13 - Na, akkor azt is tudod egy ilyen szép eszmefuttatással elemezni, ha egy apa veri a kicsi gyerekét, vagy ha egy terrorista csoport megszáll egy iskolát, vagy ha egy babakocsis anyukát elütnek zöld gyalogos lámpánál a zebrán egy nehezen belátható kanyarban?
2009. nov. 2. 09:21
 13/26 anonim ***** válasza:
71%

08.41:Márt miért ne lenne sorsszerű:Ha link a pasi,megcsalja a barátnőjét(esetlek barátnőit)elöbb-utóbb a "rendes"lányok elkerülik.Maradnak neki a link lányok,akik majd jól megcsalják,átverik,kihasználják.Ez bizony a sors "keze"

Utolsó:miért gondolod,akik ilyent tesznek,azok utánna "boldogan"élnek?A terroristáknak már eleve rövid az élettartamuk(arról nem is beszélve,hogy a "valódi terrorista" azért folyamodik ilyen eszközökhöz,mert elötte az ő népét,családját írtották,csak annak nem volt túl nagy sajtóvisszhangja)

2009. nov. 2. 09:43
 14/26 anonim ***** válasza:
89%
09:21 Rád bízom. Én a saját véleményemet mondtam el, gyanítom még legalább 6milliárdféle magyarázat létezik a sorsra vagy az ok-okozat teóriákra.
2009. nov. 2. 09:53
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Hiszek benne. Csakhogy én hosszú távon gondolom, vagyis több életen át. Ott a bibliai jelenet, hogy:tedd el gyorsan a kardot Péter, hát nem tudod, hogy aki fegyverrel öl, az fegyver által hal meg? - és ezt mondva Jézus visszaragasztja a katona fülét. Tehát Jézus így gondolta. Ő pedig nem téved. Viszont pl. Haynau békés öregemberként halt meg. És sokan mások persze, akik öltek, vagy más rosszakat tettek. Itt jön a karma, és az újraszületés. Nincs igazság a Földön. De az Univerzumban van.
2009. nov. 2. 10:21
 16/26 anonim ***** válasza:
75%
Volt olyan személy, aki nagyon rosszat tett ellenem újra és újra. Végül már - gondolom, érhető -, ott tartottam, hogy bármi rosszat kívántam neki "cserébe", ami végül be is következett (megátkoztattam, pedig nem igazán hittem ebben). Most van egy másik személy, aki szintén igencsak "keresztbe tesz" nekem, de látom, a sors "megveri", mert egy gyógyíthatatlan, de valamilyen szinten kezelhető betegsége van.
2009. nov. 2. 10:34
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom hogy higgyek e benne.Mérgébe sokmindent mond az ember,ha az átok visszaszáll,akkor én is kapok belőle.
2009. nov. 2. 10:36
 18/26 anonim ***** válasza:
92%
nem tudom... ha én szemét voltam valakivel és késöbb az kiszur velem,akkor ő lesz a szemét velem,és akkor ő is ezt vissza kapja? Ez igy egy hülye körforgás
2009. nov. 2. 10:49
 19/26 anonim ***** válasza:
95%

Én már azért nem vagyok dühös mikor ilyen történik velem, mert hiszek az igazságszolgáltatásban, a fenti igazságszolgáltatásban mármint, ha én rosszat tettem, mindig megbűnhődtem és úgy vettem észre más is. Nem pont ugyanúgy büntetnek, mint szemet-szemért fogat fogért, de jön a visszafizetés.

Szóval, ha történik valami én már úgy vagyok, csináld csak te idióta majd visszakapod.

2009. nov. 2. 11:13
 20/26 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdésfeltevő!

Fiatalabb koromban volt idő, amikor haragudtam azokra, akik nekem rosszat tettek, de amiután megismertem Jézus Krisztus tanítását az ellenségszeretetről, megváltozott az életem. Jézus azt mondta, hogy szeressük az ellenségeinket és imádkozzunk üldözőinkért. Jézus a tetteivel hitelesítette ezt a tanítását is. Az Általa tanított imádságban, a Miatyánkban van egy olyan kérés is, hogy "bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek".

2009. nov. 2. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!