Miért baj az a szülőnek, ha a gyerekük nem korán kelős típus?
A gyerek felkel, ha muszáj(ha menni kell valahova mondjuk 8ra).
De a gyerek az bagolytípus, aki nem örül a későn kelésének az pacsirta típus.
Én szülőként nem értem - azt meg pláne nem, hogy mások miért szólnak meg emiatt.
2 éves múlt a lányunk, reggel 8-9 között kel magától. A férjem munkaideje kötetlen, reggel ő viszi bölcsibe. Nem nyűgös, nem hisztis reggelente.
Persze ha suliba fog járni, más lesz a helyzet, nyilván kelteni fogjuk. Addig viszont van még 4 év, nem fogunk 4 éven keresztül hadakozni vele mert mások szerint ez így "nincs jól".
Én ettől épp úgy szenvedek, mint a nagyobb gyerekem. Bagoly típusok vagyunk vagyunk mind a ketten, ahogy én szenvedtem az iskolában-munkahelyen, ő is ugyanígy szenved a magyar iskolában.
Akik korán kelős-korán fekvős típusok, azok egyszerűen nem értik meg, hogy annyi nem elég, hogy este 9-kor ágyba bújok és egyből csicsikálok, és meg is van oldva a probléma.. Az én agyam olyankor a legaktívabb, pedig direkt csak reggel 10 előtt iszok kávét, utána semmi koffein, még csokit sem eszek este, mert az is pörget. A társadalom is erre a korai kezdésre rendezkedett be...
Nekünk azóta jobb, amióta eljöttünk otthonról, a gyerekeknek meg 9-kor kezdődik az iskola. 8-kor kelünk, otthon meg akkorra már puccparádéban az iskolában kellett lenni.. Itt az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak tanulás-beilleszkedés szempontjából, sok pótolni valójuk volt, de mégsem voltunk annyira kifacsart citromok mint Magyarországon.
"Akik korán kelős-korán fekvős típusok, azok egyszerűen nem értik meg, hogy annyi nem elég, hogy este 9-kor ágyba bújok és egyből csicsikálok, és meg is van oldva a probléma.. "
Vagy 11kor, 10kor, de akkor mi van, ha az ember lefekszik 10-11 közt és éjszaka akár többször is felébred és azon aggódik, hogy korán kel majd, de nem alszik, meg nem alszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!