Semmi közöm hozzá, de roppant kellemetlen nekem. Segíthetnék nekik valahogy?
A kedvesemnek elég rossz a viszonya az anyukájával. Mikor náluk vagyunk (otthon lakik még), sokszor kezdenek el veszekedni, de miattam hamar abbahagyják. Néha már legszívesebben elfutnék, olyan feszült a hangulat. Családi ebéd még sohasem volt náluk, mindig külön ettünk az anyjáéktól. Persze az ingét kivasaltatja vele, az anyja megteszi, meg ha beteg elszalad gyógyszerért, de ezt inkább kötelességből teszi, nem szeretetből.
Vagy inkább azért, mert a kedvesem fizetésének egy bizonyos százaléka nélkül nem tudnák fent tartani a lakást. Az anyukájával nagyon jól kijövök, meg annak az élettársával is, de ők inkább megtűrik, mint szeretik egymást. Minden hétvégén ott vagyunk 1-2 napot, szeretném ha változna. Szerintetek tehetek ezért valamit. A párom (nem férjem!) a húgával sincs jóba. (Megértem, hogy nem szereti, hiszen a "lányka" se tanulni se dolgozni nem akar..21 évesen...elvégezte az általános iskolát,és ennyi.) Szóval, mit tehetnék?
A "ne szólj bele, nem a te dolgod" válaszokat mellőzzétek. Köszönöm.
Van egy mondás : "Aki az anyját becsüli, az a feleségét is becsülni fogja..."
Ebben azért van valami!
Nem tudom, milyen "bűnt" követhetett el a páros anyja, de semmi olyat nem tudok elképzelni, amiért egy gyerek ÍGY viselkedjen a szülőanyjával!!!
(Az már csak "hab a tortán", hogy még a testvérét s utálja!)
Én biztosan elgondolkodnék ezeken a dolgokon és szuperszónikus sebességgel messze futnék ettől az embertől! (Sajnos, a párja sem várhat sokkal jobb elbánást mint az anyja és a testvére.)
Szerintem nem tehetsz semmit, de a saját érdekedben igen : hagyd ott sürgősen!
Ez nem normalis dolog, marmint hogy az anyukajat es a testveret se szeresse valaki. Ez igy furcsa, nem gondolod? Szerintem vagy az anyukajatol vagy a dtestvertol kerdezd meg, hogy mi ujsag van naluk? Valahogy legyel vele 4 szemkozt, hogy az igazsagra feny deruljon! Addig, amig nem tudod, hogy mi is az igazsag, nehogy barmi komolyban is gondolkodj a baratoddal!
Ki tudja, hogy amikor te nem vagy ott, hogyan elnek, miket kiabalnak egymasnak....stb. stb. Tudod kik tudnak meg sok mindent? A szomszedok! Ha tudsz veluk is beszelhetnel, es lehet, hogy ledobbennel.
Vannak olyan emberek,akiktől jobb,ha távol tartjuk magunkat.Lehet a párod családja is ilyen.Nem hinném,hogy ok nélkül viselkedne így.
Ha nagyon fontos neked,beszéljétek meg,mi az a minimum,amit rájuk szántok(már időben),akkor ebből vita nem lesz.
Mindig minden esetben a szülő neveli agyereket,és nem fordítva!A szüleinktől tanulunk jót vagy rosszat,mindent.Ők mutatnak példát nekünk az életvitelükkel,az egymáshoz való viszonyukkal,a aszeretetükkel vagy éppen a gyűlölkökésükkel,tőlük tanuljuk a viselkedési formákat,hogy adott helyzeteket hogy kezelkünk...stb..
Ha egy gyereknek nem jó a szüleivel a kapcsolata,az a szülő megbukott!!!Én nagyon elgondolkodnék azon,hogy mit rontottam el ha valamelyik gyerekemmel nem érten ék szót,vagy nem alakult volna ki a megfelelő egészséges kötődés,anya-gyerek kapcsolat.Erről sosem agyerek tehet ha ez nem működik!Te nem valószínű,hogy sokat tehetsz értük,ez az anyja dolga lenne,ha nem késett még el vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!