Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen mértékben normális a...

Milyen mértékben normális a szülők testvérek közti megkülönböztetése?

Figyelt kérdés

A párom (báty) 28 éves,huga 18.

Édesanyjuk közös. A hug mindent megkap pl szülinapjára egy galaxy 10es tabot kapott,meg sok egyebet. Mig a párom semmi különöset. Kérdezgették hogy mit kér,végülis a nagyszobánkba talált kanapé félárát fizetik ki.(ez 20ezer)Egy ajándékban nem az a lényeg hogy meglepetés legyen???

2013. aug. 29. 14:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én most kaptam a napokban pénzt a születésnapomra anyósomtól (mondta mellé, hogy látja, hogy x holmim elég strapa már, és gondolta, hogy azt lecserélhetném). Nagyon örültem neki. Furcsa is lenne, ha 25 évesen kaptam volna tőle pl. cuki csomagolásban plüssöt (imádom őket, de anyóstól hülyén jönne ki) :D Ruhát/könyvet/illatszert (és szinte mindent) szeretek én venni magamnak, mert eddig még senki nem találta el az ízlésemet...Párom sem vesz ilyesmit nekem, és én sem neki, max. együtt vásárolunk, de a kínos meglepetéseket hanyagoljuk :)

Különben meg a szándék a lényeg, felnőttként eddig már eljuthattatok volna.

2013. aug. 29. 16:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Akkor egy másik példát kérdezek meg. De ahogy látom ez a fajta megkülönböztetés normális.. Mi ketten kaptunk egy (már használt) evőeszköz készletet karácsonyra.Mert nekik nem kell,de kidobni hát mégse mert drága volt cimszóval. Hug meg kapott farmert,pulcsit,nacit, új cipőt meg mindent amit szeretne.. De mondom én nem tudom miért kell ennyire őket megkülönböztetni. Régebben a párom kapott egy könyvet(ami egyébként megvolt neki elötte évben is azt kapta),tesó meg új táskától elkezdve mindent. Egyébként a kamerát ugy gondoltam h közösen vegyük meg,s azzal le lett volna mindkettőnk kari ajándéka. (Nekem karikor van a névnapom is, páromnak is decemberben van.) Erre kaptam egy törölközőt. Ami van vagy 20. De akkor miért kérdezik meg mire gyüjtünk,mit szeretnénk venni? Mert ha adtak volna 5ezret mondjuk (mert akkor épp a nagynak gyüjtöttünk autósülésre akkor azt abba be tudtuk volna tenni) Azt kaptuk meg minek autósülés neki ha kocsink sincs. Igen,de ha megyünk kocsival esetleg,anyummal valahova akkor nem ülhet anélkül.. S azért hetente egyszer kétszer ül a kocsiban. Most is nála lesz pár napig és akkor hol üljön szegény gyerek.?
2013. aug. 30. 10:16
 13/20 anonim ***** válasza:
Uram atyám én nem hogy egy szar törölközőt, semmit nem vennék nektek! Mégis milyen dolog az hogy irigyled a 18 éves kölyöktől felnőtt fejjel azt amit ajándékba kap? Elvileg FELNŐTT vagy ergo megpróbálhatnál kicsit FELNŐTT módjára viselkedni és megvenni magadnak azt amire szükség van (mert te már nem tanulsz hanem dolgozol) és nem az ősöktől várnád el a rohadt életbe, hogy megvegyenek neked mindent amit kiejtetek a szátokon. Te jó ég miféle felfogás ez? Nemhogy örülnétek hoy legalább kaptok valamit! Nemhogy még kinézni a gyerek szájából a falatot! Undorító vagy! Nem lány hanem lény az biztos! Én 20 éves vagyok de 16 évesen màr dolgoznom kellett hogy a kishugommal egyáltalán ENNI tudjunk, nemhogy azon irigykedtem volna hogy na ő most kapott egy új zoknit karácsonyra ( mivel bármilyen hihetetlen nálunk ez számított nagy ajándéknak) sőt! Én minden évben minden egyes ünnep alkalmával csak őt ajándékoztam meg és én soha nem kaptam semmit! Úgy voltam vele hogy ennél nagyobb tragédia ne legyen... Te meg még elvárnád egy öreg nyugdíjastól.... Undorító, más szó nincs rá...
2013. aug. 30. 13:47
 14/20 A kérdező kommentje:
Öreg nyugdijas nagyszülök mi? Na majd holnap irok most csak kicsit jöttem fel telóról..
2013. szept. 2. 21:15
 15/20 A kérdező kommentje:

Na... nem volt netünk. Szóval azok a szerencsétlen öreg nagyszülők nagyon öregek ám!!!! A párom anyukája 48 éves, nevelőfater meg 45.

Férjem dolgozik,mwellette egyetemre jár.Én meg jelenleg itthon vagyok a kicsifiunnkkal(de ahogy nagyobb lesz= nem lesz hozzám kötve mert még csak 5 hónapos ergo szopizik) folytatom az egyetemet. Nem várjuk el egyébként hogy megvegyenek mindent amit kiejtünk a szánkon de akkor miért kérdezik mire lenne szükségünk,mire gyüjtünk pénzt? Ha az semmibe van véve.

Multkor arra kértük meg a nagymamát hogy jöjjön el velem a fogorvoshoz hogy megfogja a kicsit (ootthon volt szabin) és nem jött el.Pedig 10 percre van tőlük a fogászat. Negyed órára kértem hogy jöjjön,s ő is ment a rendelőbe. Egyébként én is dolgoztam mindig... Lehet hogy tényleg undorító amilyenek vagyunk...

Csak akkor tényleg ne kérdezzék meg mire van szükségünk. S ne egy felesleges valamivel szúrjak ki a szemünket..

2013. szept. 5. 10:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Örülj hogy kapsz valamit! Mondd csak te mi a frászt tettél le az asztalra, mivel bizonyítottál nekik? Mit vettél nekik? Miben fogtad magad és ugráltál nekik? Meg ne haragudj, de nyilván van jobb dolguk is minthogy neked csicskáskodjanak... És te még felhánytorgatod... Mi a franc miért kötelességük neked ugrálni meg adni amit csak kiejtesz a szádon? Megáll az eszem.
2013. szept. 5. 14:00
 17/20 A kérdező kommentje:

Pl minden nap mentem a fiukhoz(életmentő tüdőmütéte volt).Ők meg 2szer ha voltak bent nála.. Napi 1 órát oda,1et haza utaztam.Csak hogy vigyek neki enni innivalót a kórházba. S mellette suli, este 8ra értem utána haza. Mert ugye a tanulnivalót is megtanultuk ott.

Egyébként bármit szólnak hogy szükségük van valamire ugrok.Pl amikor az anyukájuk szólt hogy kellene egy kis pia amikor a khban feküdt akkor mentem is be hozzá.

2013. szept. 6. 15:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Szóval csak azért utazgattál el a kis fiacskájukhoz hogy felemlegethesd? Fasza vagy.... Gratulálok.
2013. szept. 23. 12:37
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerinted, ha nem azonos az ajándék értéke, akkor nem szeretik őket egyformán? Lehet, hogy mindkettőt egyforma szeretettel adják. Ti ezt úgy élitek meg, hogy "sz@ros 20 rongyos kanapé", de ismerek olyan szülőt, aki az egyik gyerekének mindent vesz, a másikat meg fel se hívja. Szerintem értékeljétek kicsit át a helyzetet.

A korkülönbségre már kitértek előttem. Ezért azt tanácsolom, hogyha a párod is szeretne egy galaxy 10es tabot, akkor vegyen magának!

2018. jan. 18. 20:37
 20/20 A kérdező kommentje:

-tök mindegy... Tablet tönkrement,ferjem anyukája meghalt. NevelőApukája néha segít

(Évente alig látom...).

Az édesapja szintén meghalt,akit mi temettettünk el. Mi intéztük..

2018. jan. 20. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!