Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Észrevettétel ti is vagy csak...

Észrevettétel ti is vagy csak nekem furcsa ez a helyzet?

Figyelt kérdés
Mostanába rengeteg olyan téma jön hogy, utálom a tesómat,elegem van a tesómból,keresztbetesznek a testvérek egymásnak.Nekem ez nagyon furcsa?Szerintetek ez abbol adothat hogy a szülök nem tudnak oda figyelni a testvérekre ők meg harcolnak hogy ki az"erőssebb egyéniség"?De ez teljessen át megy már utálatba.Mi lesz később már beszélni semm fognak egymással?
2009. okt. 31. 17:24
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
92%

Igen, a szülőktől is függ, milyen a testvérek viszonya egymáshoz...

A bátyám 5 évvel idősebb nálam, egész gyerekkoromban a szüleim semmit nem tettek annak érdekében, hogy pl. közös iskolába járjunk, közös nyaralásaink legyenek...

Teljesen másik iskolába írattak, mint a bátyámat, mindig külön küldtek engem is nyaralni és őt is, ha együtt mentünk családostól, akkor meg semmit nem tettek meg azért, hogy közös élményeink legyenek...

Felnőttünk egymás mellett, de semmit nem tudunk egymásról, semmi közös élményünk nincs, idegenek vagyunk egymásnak!!!... :-[

Én egész kiskoromban próbálkoztam közel kerülni hozzá, de "kis hülye pisis" voltam neki, mindig lerázott...

Na, én ebből nagyon sokat tanultam és mikor nekem lettek gyerekeim, különösen odafigyeltem arra, hogy együtt neveljük a gyerekeket, minden élményünk közös, apróságokkal meg lehet tanítani őket, hogyan figyeljenek a testvérükre!

Pl. együtt készítünk meglepetést a tesónak, közben azon gondolkodik az egyikük, mivel okozhatna örömet a testvérének...

Vagy együtt megyek egyikükkel a másikért pl. a suliba, vagy együtt veszünk neki valamilyen ruhát (gondoskodás a tesóról!)...

Persze, nálunk is vannak féltékenykedések (ahogy az egyiket átölelem, a másik féltékenykedni kezd), de ezt is könnyen át lehet hidalni, ha átölelkezünk mindhárman!!!

Azt hiszem, nem csináltam rosszul, mert a 17 éves fiam és a 18 éves lányom épp az előbb jöttek meg a vásárlásból, mert együtt akartak lemenni! :D

================

Bevallom, nekem is nagyon furcsa, amikor sorra olvasom azokat a kérdéseket ezen az oldalon, hogy "Utálom a tesóm..." vagy "Elegem van a tesómból..." vagy "Hogyan szúrjak ki a tesómmal..."

Meg azokon a kérdéseken is, amikor a gyerekek mindennek lehordják a szüleiket... 8-o

Teljesen kiakadok ezeken a beírásokon!!!

2009. okt. 31. 18:22
 12/53 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitokat:)

Igen ezért tettem fel ezt a kérdést mert teljesen elhülök amiket itt olvasok a testvér "harcokról".

2009. okt. 31. 18:41
 13/53 anonim ***** válasza:
82%

18,22 teljesen szívemből írtál.Nekem sajnos nincsen tesóm,de mindent megadnék,hogy legyen,(életem egyik legnagyobb csapásának tekintem az egykeségem,ennél rosszabbat nem hagyhattak rám a szüleim)ha csak rajtam múlna a jó kapcsolat az tuti,hogy nagyon jóban lennék vele ha lenne.Viszont,sajnos nagyon sok"rossz"testvért látok magam körül.Köztük a férjem és tesója is sajnos.És én nagyrészt a szülőket tudom hibáztatni ezért,mert Ők nevelik (lehet sok esetben nem tudatosan)egymás ellen a gyerekeiekt.amikor az egyik mindig szebb,jobb,okosabb,mindig mindent jobban csinál a másiknál,én ezt nagy problémának látom.Egyik tökéletes a szülők szemében, a másik "sajna kicsit rosszul sikerült"

Nekem talán az egykeségem miatt de 3 gyerekem van,mindhármat imádom saját magáért,igyekszünk nagyon igazságos szülők lenni,és figyelünk mindegyik lelki világára.Remélem sikerül,mert nagyon rossz egykének lenni,de ennél már csak az rosszabb,a tesó árnyékában élni,mindig sokad rendűnek lenni,amikor egyik tökéletes a másik semmit nem ér.

2009. okt. 31. 18:44
 14/53 anonim ***** válasza:
23%
ki a f*sz, vagy te h ilyeneket írsz h: "nagyon becsüllek...stb. 50 éves nyanya??XDXDXDXD
2009. okt. 31. 19:03
 15/53 anonim ***** válasza:
87%

Én is szoktam veszekedni a tesómmal...de a szüleimmel is sajnos. Mert a szüleim válófélben vannak, anyámnak kettő létezik az életben: kávé+cigi, ha ez nincs akkor ordibál...de mondjuk ha mindkettő van akkor is ordibál. Apám alkoholista, tehát neki csak pia kell. A nővérem meg szinte sosincs otthon...ezért mindig rajtam csattan az ostor...Én utálok így élni, jah és pénz sincs sose, mert elköltik...Ezért utálok így élni, bármit megtennék, hogy ne kelljen ebben a nyomorban élnem...

A kérdésre pedig: szerintem azért is lehet, mert pl. sokkal idősebb a tesó és mindent a "kicsire" hagy(nálunk is ez van)abből nagy veszekedések lehetnek, vagy féltékenység, jobbak akarnak lenni egymásnál..stb

14/L

2009. okt. 31. 19:11
 16/53 anonim ***** válasza:
81%

19:03-nak

Elég szomorú, hogy a te szótáradból hiányzik a "Nagyon becsüllek..." mondat és mindent elmond rólad, hogy ezt te cikinek és öregesnek érzed!

Sajnállak... :-[

A te nevelésedre sem sok időt fordíthattak a szüleid.

2009. okt. 31. 19:13
 17/53 anonim ***** válasza:
38%
Lenézed a 18 éveseket, te meg helyesen írni sem tudsz. Gratulálok!
2009. okt. 31. 19:18
 18/53 A kérdező kommentje:
Nem a 18éveseken van most a hangsuly.Légyszives a kérdésre válaszol ne másra ha már kommentet füzöl ide.Köszönöm.
2009. okt. 31. 19:21
 19/53 anonim ***** válasza:
43%

Persze hogy lenézi hogyha ő több mint 28 mert hisz minden 20 év alatti ember nem kéne beszóljon valaki idősebbnek.

14/f

2009. okt. 31. 19:23
 20/53 A kérdező kommentje:
Ugyan már 19.03. nagyon primitiv vagy.Sajnálak tiszta szivből.Köszönöm neked is hogy irtál de te semm a kérdésre válaszoltál.Akkor meg légyszives nem kell neked ide irogatnod.
2009. okt. 31. 19:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!