Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van-e mód arra, hogy 18 év...

Van-e mód arra, hogy 18 év alatti gyermekem megváltoztassa nevét?

Figyelt kérdés
2002-ben elváltam,volt férjem közel 6 éve nem látogatja a gyerekeket.Gyerektartást sem fizet.Közben lett egy új párkapcsolatom.A gyerekek teljes mértékben őt tekintik édesapjuknak.Maguk kezték el kérdezgetni,hogy felszeretnék venni a nevét,és,hogy lehetséges-e.Én úgy tudom,hogy kell a vérszerinti apa engedélye a dologhoz.Én felhívtam,azt mondta gondolkodik rajta,de végül nem egyezett bele.A gyerekek viszont azóta sem nyugodtak bele.Van valami lehetőség,hogy ne kelljen az ő engedélye?
2009. okt. 31. 09:06
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én mondtam neki,hogy nem kell lemondjon róluk,csak engedje meg nekik,hogy nevet változztassanak,maradna ő az"apa" hivatalosan.Nem engedi.Köszönöm a hozzászólásokat!
2009. okt. 31. 11:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is hasonló ügyben próbálunk eljárni, a párom gyereke nevét szeretnénk megváltoztatni, mert az édesanyja vezeték neve is szerepel a nevében, ezt szerettük volna kivetetni. Nos nekünk azt mondták, hogy abban az esetben ha nincs bírósági papír a kezünkben (távolságtartási végzés) akkor felejtsük el, csak is akkor változtathatjuk meg, ha a másik szülő is aláírja, utána ha rá tudjuk szedni az anyát, el kell menni a belügyminisztériumba(!) mert állítólag ők foglalkoznak ezzel... ezt a helyi polgármesteri hivatalba mondta egy anyakönyvvezető
2009. okt. 31. 11:44
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
hamisíts
2009. okt. 31. 11:52
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem irja ala a masik szulo, akkor nem lehet! De mondd meg a gyerekeknek, hogy amikor majd felnottek lesznek, akkor felveszik a ferjuk, feleseguk nevet, es mar nem is az igazi apjuk nevet kell hasznalniuk. Szerintem amikor errol beszelnek a gyerekek, probald utni a dolgot, ne magyarazkodjal nekik olyan sokat rola. Minden jot nektek:)
2009. okt. 31. 12:10
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

Minden bíróságon van hetente egyszer panasznap, ahol ingyenes jogi tanácsot tudnak neked adni. Ebben az ügyben is.

Esetleg félmegoldás lehet, ha a gyerekek a te családi nevedet veszik fel, és leteszik az apjukét. Lehet, hogy ehhez az édesapa engedélye sem kellene. Kérdezz utána.

Hogy miért nem mond le a gyerekeiről annak ellenére, hogy rájuk se bagózik? Egyrészt, mert édes a hatalom érzése. Másrészt, mert egy hímsoviniszta sertés.

2009. okt. 31. 12:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért én, ha ennyire birka, minimum beperelném a gyerektartás nem fizetése miatt. Felelősség nulla? Jogok meg megilletik? Gusztustalan. Szerencse, hogy van rendes párod, sokkal jobb így a gyerkőcöknek.
2009. okt. 31. 14:30
 17/17 A kérdező kommentje:
Én már próbáltam a gyerekeket türelemre bírni,de az a helyzet,hogy közben született egy közös gyermekünk is(aki értelemszerűen a jelenlegi párom nevét kapta),és azóta még inkább szeretnék a névváltoztatást.Perelni?Eddig egyszer jártam sikerrel.6 havi gyerektartást tiltatott le tőle a bíróság.Azóta gondoskodik róla,hogy ne legyen beljelentett munkahaje,és semmi ne legyen a nevén!!!Közössen felvett hiteleinket is én fizettem ki.A mai napig nem tudják rajta végrehajtani.Teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal,csak az a szomorú,hogy ezekkel az emberekkel úgy látszik nem lehet mit kezdeni...
2009. okt. 31. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!