Hogyan reagálnátok, ha a férjetek/ párotok venne hitelre egy lakást a szüleinek a megkérdezésetek nélkül?
A párom meglepett a nagyszerű hírrel, vett egy lakást a szüleinek, hogy végre legyen hol lakniuk. Eddig albérletben éltek, de mivel egyikük sem dolgozik, nagyon nehezen boldogultak.
Először azt hittem, hogy csak viccel, nem gondoltam volna, hogy képes ilyen meggondolatlan lépésre. Minden forintnak meg lenne a helye, erre lakáshitelt fogunk fizetni 15 évig. Mikor megkértem, hogy számolja ki, hogy mennyiből és hogyan fogunk ezután megélni és hogyan jutunk majd egyről a kettőre, még ő sértődött meg, mert én semminek nem tudok örülni.
Nagyon mérges vagyok rá és nem tudom mit csináljak.
Kiborulnék és ordítanák vele az tuti pedig nem vagyok ilyen típus! Mint ahogy valaki már írta is: nálam is válóok lenne, több okból is.
1.Nem érdekli a véleményem fontos lépések előtt.
2.Meggondolatlan. Ha pénzügyekben ilyen, milyen lehet más területen!
3.Még ő sértődik meg, tehát gyerekes.
Ha házasok vagytok visszterhes ügylet esetén, szükséges a jelen nem lévő házastárs hozzájárulása, ami nincs alakszerűséghez kötve!
A jelen nem lévő házastárs hozzájárulását a tv. vélelmezi!
Az ügyletkötő felel a közösvagyon ráeső részével és a különvagyonával, a jelen nem lévő fél pedig a közösvagyon ráeső részével!
Ha nem a férjed, akkor az ő baja a hitel!
Most látom fel lesz boncolva a téma.
Ha valaki házas és egyedül megy hitelért, honnan tudja a bank, hogy Neki házassága van? Bocs a hülye kérdésért, de érdekelne.
Ha a párom (élettárs), akkor azonnal különkassza, felesbe fizetjük a közös költségeinket, ami meg marad, azzal mindenki azt csinál amit akar.
Ha a férjem, akkor válóok.
Viszont kinek a nevén van a lakás? A szülőkén? A férjedén?
A férjem nem vehetne fel hitelt a tudtom nélkül, sem pedig hitelre lakást a szüleinek. Ha megtenné, azonnal elválnék tőle. Akkor is, ha a hátam mögött pénzt adna bármelyik testvérének. Ezt ő tudja jól és eszébe sincs a házasságát kockáztatni önző emberek miatt.
A "párom" nem egyelő a "férjemmel". Ha nem a férjem, akkor azt tesz a külön pénzével, amit akar, de akkor is meg kell, hogy beszélje velem és ki kell kérni a véleményemet, a tanácsomat a döntése előtt. Nem a macája vagyok, hanem a TÁRSA.
"még ő sértődött meg, mert én semminek nem tudok örülni"
Talán sértődjön a szüleinél, merthogy nem neked vett hitelből lakást (azaz ajándékot), hanem a te rovásodra másoknak. A kedves tehetetlent játszó, élősködő, önző szüleit tartsa el ő maga.
Átgondolta? Mi lesz veled? Gyereked van? Tervezel? Mi lesz velük? Esetleg a szülei rezsijét is ő fogja fizetni, be is vásárol nekik, kinyXllintja a hátsójukat fényesre? Mindezt a te megkérdezésed és beleegyezésed nélkül?
És ha véletlenül meghal, mi lesz veled? Megkapod anyóst és apóst a nyakadba, meg a 15 évre szóló hitelt?
És kirúgnám a francba: menjen vissza a tehetelent játszó drágalátos szülei nyakára. Nem felnőtt ember, hanem egy kis hülye kölyök felnőtt számot viselő ruhákban, aki még mindig anyukának és apukának akar megfelelni és pedálozni, hátha végre szeretik, ha eleget tejel. Nem fogta fel: soha nem fog szeretni az, aki annak idején sem szeretett. Csak kihasznál.
Csak a párom, de ez nem sok mindenen változtat. Én még egy darabig táppénzen leszek, aztán meg TGYÁS és GYED. Az én szüleimmel élünk egy két generációs házban, amin még sok felújítandó dolog lenne.
Első rakcióm nekem is az volt, hogy menjen ahová akar, de akkor nem tudna megélni. A fele fizetését a bank vinné a hitel miatt a másik felét meg én gyerektartásként.
Szarnám le, hogy nem tud megélni. Menjen anyuciék lakásába! Remélem már csomagol! Ti éljetek anyádéknál, amíg csak éltek? Szülők meg dőzsöljenek egy házban, amihez egy forintot nem kerestek?
CSOMAGOLJON ÉS TAKARODJON! GYEREKE VAN! NEM GONDOLKOZIK?
Ő gondolt rátok mikor ezt tette? NEM!
Akkor te se gondolj rá!!!!! Szart le titeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!