Hogyan reagálnátok, ha a férjetek/ párotok venne hitelre egy lakást a szüleinek a megkérdezésetek nélkül?
A párom meglepett a nagyszerű hírrel, vett egy lakást a szüleinek, hogy végre legyen hol lakniuk. Eddig albérletben éltek, de mivel egyikük sem dolgozik, nagyon nehezen boldogultak.
Először azt hittem, hogy csak viccel, nem gondoltam volna, hogy képes ilyen meggondolatlan lépésre. Minden forintnak meg lenne a helye, erre lakáshitelt fogunk fizetni 15 évig. Mikor megkértem, hogy számolja ki, hogy mennyiből és hogyan fogunk ezután megélni és hogyan jutunk majd egyről a kettőre, még ő sértődött meg, mert én semminek nem tudok örülni.
Nagyon mérges vagyok rá és nem tudom mit csináljak.
tehát a te fizetésed most fog csökkenni, ő meg önként lemondott a saját fizetése feléről...Bölcs döntés!
Nem egy pénzügyi IQ bajnok a csávód, hallod-e!
"Első rakcióm nekem is az volt, hogy menjen ahová akar, de akkor nem tudna megélni. "
Ja, a volt férjemet én is sajnálatból sokáig nem raktam ki, de ugyanúgy kihasznált. Ha ezt szó nélkül hagyod, utána jön hogy elromlott a tévéjük, ki kell cserélni a hűtőjüket...
Egyetértek, hogy a szülőket ha szeretetben neveltek akkor támogatni kell, de van az a határ, amit már nem szabad átlépni. A párod ugyanolyan típus lehet mint az enyém volt, eljátssza hogy milyen szegény szerencsétlen ("hajléktalan leszek ha kidobsz" - hát egy percig sem volt az), a sajnálatodra épít és ezzel manipulál, közben meg ügyesen intézi a háttérben a saját dolgait. Nem azért nem tájékoztatott előre, mert buta vagy felelőtlen. Nem, nagyon is jól tudta, hogy elleneznéd, de ha kész tények elé vagy állítva, akkor nem tudsz semmit tenni - és majd boci szemekkel esedezve bocsánatot kér, csak nem fogod kirúgni, hiszen gyereket vársz. Hidd el, nem olyan hülyék ezek ahogy mutatják. Lehet, hogy azért várt addig ezzel amíg terhes leszel, mert egy anya a gyereke érdekében többet tűr és nem fogod kidobni.
Olyan nincs, hogy nincs hová mennie, hiszen most vett egy lakást. Apuci-anyuci befogadja, nem? Lakbért sem kell fizetnie, ugyanott van, mintha veled élne.
Hát ha a férjem lenne, akkor azonnal mennénk ügyvédhez és írnánk róla egy szerződést, hogy az adott hitel, annak törlesztése és minden azzal járó bonyodalomért egyedül ő vállal minden anyagi és egyéb felelősséget és vonzatot, nekem közöm sincs hozzá. Ugyanis ha házasok vagyunk, automatikusan közös lesz!
Ha csak a párom, akkor meg azon nyomban szakítanék, aztán mehetne a szülei új házába :)
Most komolyan, ez egy vicc? Ez valami iszonyatosan durva. Én komolyan elgondolkodnék a váláson... de előbb azt a papírt mindenképpen írjátok meg a hitelről :)
És kinek a nevére vette?
Hab lenne a torán, ha a szüleiére, miközben van 1-2 testvére is...
Én akkor rúgnám ki páros lábbal. Láttam szüleim példáját, megfogadtam, hogy ha látom egy pasin, hogy a szülei jóval fontosabbak neki, mint én vagyok, akkor itt megállok. Nem akarok odáig eljutni, mint anya, akit kb. megbetegített az, hogy apámnak az idióta anyja minden dilije fontosabb volt, mint a mi megélhetésünk.
A kérdésben szereplő cselekedet pontosan ugyanez a kategória. Ha megmondod neki, hogy nehezen fogtok megélni, és ebbe bele sem gondol, csak duzzog, akkor egyáltalán nem érett arra, hogy családja legyen. Ilyen meg nekem nem kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!