Birtokvédelem ilyenkor megillet?
Páromnál lakom 2 örököse van a rokona meg én fele fele arányban.Ha a párommal történik valami van jogom ott maradni addig a lakásban míg el nem adjuk a lakást?Mindig azt kérdezték ilyenkor ki van birtokon belül.Gondolom én de erről nincs papír.Hivatalosan is élettársak vagyunk és ideiglenes címen vagyok nála.
És ha van birtokvédelem akkor a másik örökös állítólag nem jöhet be a házba?
"Páromnál lakom 2 örököse van a rokona meg én fele fele arányban"- Ezt én úgy értelmezem, hogy a lakás a párja tulajdona 100%-ban, erre van egy végrendelet, amiben 50-50%-ban van megjelölve két örökös, a kérdező és egy rokon. Kell lennie végrendeletnek, hiszen az élettárs, legyen az nyilvántartott élettárs is, nem számít örökösnek.
Ebben az esetben, ha a párod azt szeretné, hogy a bizonyos rokon is örököljön, de te használd az ingatlant, végrendeletben haszonélvezeti jogot hagy rád, így téged abból kirakni nem tudnak és elidegeníteni sem lehet az engedélyed nélkül.
Igen páromé a lakás és csinált végrendeletet melyben én és egy másik rokona öröklünk majd fele fele arányban.
De ha nem tudnak kitenni a házból vagyis csak a fél házból amit öröklök(vagy ha az egész házra tud rakni haszonélvezeti jogot) akkor,hogy jut a másik örökös a részéhez?Ilyenkor mi van?Perel,hogy fizessem ki a ráeső részt?És ha nem tudom?
Igen mivel nincs gyereke se felesége így a rokonra hagyja meg rám azért mert vele vagyok X éve.De azt nem teszi meg,hogy csak rám hagyja mert nem lenne jó mi alapon ezt szokta mondani így nem lesz vita a családban.Persze erről tud mindenki.
Ő azt akarja amíg nem tudjuk eladni a lakást benne lakhassak egyedül és a másik ne jöjjön oda (van hol laknia szerencsére van lakása)és ha eladtuk akkor osztozunk és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!