Felvettem a férjem nevét. Ez lesz a hivatalos nevem? (többi lent)
Bejelentettem a munkahelyemen, hovy innentől kezdve ez a nevem, nem a leánykori. Erre ők közölték, hogy ennek semmi jelentősége nincs, ha a leánykori nevemet irják, akkor is dolgozok, ha a férjezett nevemet, akkor is.
Szerintem ez nem így van, hiszen ha megváltozik a személyi igazolványom, akkor a leánykori nevem nem mérvadó többé. Nem így van?
Születési neved mért' ne lenne mérvadó többé? Millió meg egyszer le fogod még írni az életed során.
Én épp fordítva csinálom, férjhez mentem ezer éve, de a munkahelyemen nem használom. A bérpapírom, szerződésem arra szól, de mivel "lányként" kezdtem dolgozni, így ismert meg egy csomó ember, az elejét le szoktam hagyni. És még sokan csináljuk így.
Munkaüggyel beszéltél? Ha igen, akkor fura, hogy őket nem érdekli. Én írnék egy belső levelet (nyomtatvány van néhol erre, e-mailt, valamit, aminek nyoma van) és azon tájékoztatnám őket. Át fogják írni, mert utánad a bevallásokat is majd a férjezett néven adják le.
Szerintem annyira nem lesz baj, mert a születési neved mindenhol szerepelni fog az irataidban. Nagyobb a gond, ha mondjuk Kiss Anna először Szabó Péterné lesz, aztán válás után Nagy Pálné, mert amikor Nagy Pálné dolgozik a cégnél, akkor senki nem fogja tudni, ki az a Szabó Péterné, akinek a nevére a szerződések szólnak, de azt végig lehet követni, hogy ki a Kiss Anna, mert az szerepelt születési névként Szabóné és Nagyné irataiban is.
5-ös nem jót mond, a mi doktornőnknek a pecsétjén is férjes név szerepel, szoktam is sajnálni miatta, mert kva hosszú (kb. ilyen, hogy Dr. Krasznahorkai Zebedeusné Dr. Alsófelsőmucsajpusztavölgyi Priszcilla...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!