Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell azt utálni, amit...

Miért kell azt utálni, amit én szeretek?

Figyelt kérdés
A húgom 15 éves. Mindig, ha én valamit megszeretek mindegy, hogy mit, elkezdi hangosan fikázni, meg kijelenti, hogy ő mennyire utálja. Most a legújabb, hogy én nagyon megszerettem egy bizonyos kozmetikum márkát, mert tényleg használ, pl. teljesen eltüntette a pattanásaimat. Mire ő elkezdi, hogy ez milyen szar, meg mennyire nem bírja a szagát se (minden termék más illatú, szóval nem kéne általánosítani). Vagy ha én megszeretek egy filmet, sorozatot, akkor lehet, hogy addig imádta, de amint ez lesz a kedvencem, kijelenti, hogy mennyire unja már, vagy hogy régen is csak azért nézte, mert az egész család nézte és nem akart kimaradni. De lehet bármi más: zene, kutyafajta, ruha stb. Már többször beszéltem vele, de lesz*rja. Annyira zavar! Amúgy jól megvagyunk, de ez nagyon idegesítő.
2009. okt. 30. 14:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszkori lázadás, meg gondolom így próbál saját stílust teremteni, elkülönülni tőled, hogy ne legyetek egyformák.
2009. okt. 30. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
98%
Sz@rd le te is. Amint azt látja, hogy téged nem érdekel, nem lesz neki érdekes ez a viselkedés. Azért csinálja, mert látja rajtad, hogy idegesít. Hogy ezt miért élvezi, azt nem tudom.
2009. okt. 30. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:
98%

ez nagyon egyszerű.

ő nem azzal tud érvényesülni, ha olyan, mint te, hanem akkor ha teljesen másképp viselkedik.

2009. okt. 30. 14:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, hogy nem foglalkozom vele, de nem használt. :(
2009. okt. 30. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
98%
Így akarja felhíni magára a figyelmet, hogy ő más, mint te. Elég hülye viselkedés szerintem, de ne törődj vele...
2009. okt. 30. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele, az Ő életkorban ez teljesen normális. Elhiszem, hogy idegesít, de most azt szeretné elérni, hogy másnak tűnjön mint Te. Lázadozik. Az én húgomnak is volt ilyen időszaka, meglátod kinövi, addig meg hagyd rá. Majd rájön, hogy ettől nem lesz egyénibb.
2009. okt. 30. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kinövi!

Mindig te voltál a nagyobb, az ügyesebb, az okosabb.

Ő meg csak a kis hülye.

Így akar ő is valaki lenni. Biztos eddig téged utánzott, most meg ebben a formában "másol" hoyg ez ellenkezője.

Ez ilyen kor, életkor.Keressük az identitásunkat. És könnyebb azt mondani, hogy mi nem, mint hogy mi igen.

Amint magára talál, abba fogja hagyni!Addig meg úgysem.

Hogyan segíthetsz neki, hogy ez minél előbb megtörténjen?

Kérdezd meg az ő véleményét! Olyanban amiről nem ismeri a tiedet! Minél többször!És méltányold! Néha szálj vele ésszerű vitába, de engedd nyerni is! És néha meg ismerd el, és mondd, hogy milyen érdekes, te még ezt (pl kutyafajt) fel se fedezted! Csalj egy kicsit a javára, mint a társasban, mikor még 3 éves volt! De ne feltűnően, mert ilyenkor túlteng az önérzetük.

Nem kell egyformának lennetek!Miért kéne szeretnie azt amit te?Hogy csak tőled akar ezzel elkülönülni, azzal ne foglalkozz! Nem ellened irányul, hanem ez önmaga miatt van. Kicsi még.

2009. okt. 30. 15:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Amit az utolsó írt, azt kipróbálom.
2009. okt. 30. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!