Ha tudomást szerzek arról, hogy egy családban molesztálják a gyereket, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Nincs rá bizonyítékom, így feljelenteni nem tudom őket. A gyámügynek úgyis letagadnák. Milyen szervezet segíthet a gyereknek?2013. aug. 24. 20:25
1/10 anonim válasza:
Gyerekpszichológus. Ő tudja igazolni, hogy a gyerek igazat állít.
Meg ha felnőtt látta, természetesen az ő tanúvallomása is.
Addig is egy percre ne maradjon vele kettesben a gyerek.
2/10 anonim válasza:
Ha felkeresel egy családsegítőt, ők talán elintézhetik hogy az iskolába/óvodában tudja megnézni a gyereket egy gyermekpszichológus. Utána megteszik a szükséges lépéseket. De azért ezzel is óvatosan, mert ha kiderül hogy csak rosszindulatú pletyka akkor utána nem lesz jóban veled a család..
3/10 anonim válasza:
Ki le nem szarja, hogy rosszallóan néznek rá, ha nem igaz, amikor jóhiszeműen próbál egy kisgyereket megmenteni a tulajdon édesapja farka elől?!
4/10 anonim válasza:
Hogyan szereztél róla tudomást? Milyen közel állsz a családhoz?
Szerintem először egy gyermek pszichológussal oszd meg a kételyedet.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem az apa, hanem a nagypapa (bár még nincs 60 éves, a gyerek pedig 13). Rájuk nyitottam és egyértelmű volt a helyzet sajnos. Azóta is rosszul vagyok. Nem közeli családtagok, és tudom h a szülőknek hiába beszélnék, az sem lepne meg ha tudnának róla. Egyszerű, paraszt család, a nagypapa alkholista meg nem is teljesen normális. Szerintem azt sem tudják mi az a gyerekpszichológus. Azzal hogy ezt láttam úgy érzem, felelős lettem, nem akarok úgy tenni mint ha nem láttam volna, mert tudom hogy mit láttam...
2013. aug. 24. 20:59
6/10 anonim válasza:
Hát ez így nagyon durva. Akkor az osztályfőnökkel beszélj.
Szóval szemtanú vagy, nem csak hallottál ezt azt.
7/10 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom, hogy hova jár a gyerek iskolába. Két-három évente találkozom csak ezzel a családdal, szerintem gyanús lenne ha elkezdeném őket faggatni. Teljesen tehetetlennek érzem magam de nagyon szeretnék azon a fiún segíteni! A nagypapát ki kéne vonni valahogy a forgalomból...
2013. aug. 24. 21:09
8/10 anonim válasza:
Valóban nem jó "házilag" beavatkozni. többet árthatsz mint használsz. Jobb ezt valahogy szakemberre bízni.
9/10 anonim válasza:
Kisfiút molesztál az alkoholista nagypapa? Azonnal gyámügy,kit érdekel,hogy mit fognak gondolni,úgyse látod őket gyakran!Bár szívem szerint azt mondanám,hogy konkrétan jól szájba kell verni az öreget! Mindenesetre a gyereket el kell onnan távolítani,reméljük még nem késő!
10/10 anonim válasza:
Ha tényleg egyértelmű volt a helyzet, és biztosan nem értesz félre semmit, akkor azonnal tegyél feljelentést a gyámügyön. Ők ki fogják vizsgálni az esetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!