Egy házasságban hogyan lehet eleget tenni az elvárásoknak?
Friss házasok vagyunk, a férjem félárva, így eddig mindent maga kellett megcsináljon, amire szüksége volt (pl. étel stb.) Engem azonban sosem köteleztek a szüleim semmiféle házimunka elvégzésére, maximum segítséget kértek, így sosem kellett főzzek. Ma megjegyezte a férjem, hogy milyen bénán fordítottam meg a húst a tepsiben, még az olaj is kifröccsent. Nagyon igyekszem, de sajnos nem tudom még úgy csinálni, mint aki évtizedek óta főz. Másik dolog: a szüleim sosem voltak nagy rendmániásak, én igyekszem most az mi kis új életünkben jól teljesíteni ilyen téren, de sajnos nem felelek meg, pl. észrevett a férjem egy leesett faldarabkát az emeletre vezető lépcsőn és kérdőre vont, hogy milyen háziasszony vagyok, ha nem söpörtem még fel? Vagy neki az is szemet szúrt, hogy a szüleimnek vásárolt pohárkészlet ugyanott volt az asztalon ( a szüleim lakásában) egy hét múlva is ahova akkor letettük,és hogy nem voltak képesek eltenni onnan. Megjegyzem, azt a szobát, ahol volt nem használják.
Hogyan lehet ezt túlélni? Mit tegyek, hogy megfeleljek? Lassan egyre jobban kiborulok, hogy nem vagyok jó feleség.
Eleve furcsa a kérdésfeltevés, a kapcsolat, házasság nem vizsga, ahol "meg kell felelni" És nem értem, miért vannak lepontozva azok a nagyon jó válaszok, amelyek felvetik, hogy a feleség nem egyenlő házicseléd.
"Ma megjegyezte a férjem, hogy milyen bénán fordítottam meg a húst a tepsiben, még az olaj is kifröccsent." - Óh, hát akkor csinálja ő, ha olyan jól tudja, hogy kell!
"észrevett a férjem egy leesett faldarabkát az emeletre vezető lépcsőn és kérdőre vont, hogy milyen háziasszony vagyok, ha nem söpörtem még fel?" - Te figyelj, ez nekem nagyon nem tetszik! Egy ismerősöm, 3 gyerekes anyuka, nemrég vált el. Többek közt a férje olyan húzásai miatt, hogy egyszer reggel sietett a gyereket vitte óvodába, és nem volt ideje elpakolni a konyhát, a férje meg ahelyett, hogy elpakolta volna, LEFÉNYKÉPEZTE. A Te férjed is jó úton van afelé, hogy ilyen f.szkalappá váljon, ha nem szabod meg még most, hogy merre hány méter!!!!!!!!!! Zavarja a faldarab? Nem fog letörni a farka, ha megkeresi a seprőt, és ő takarítja össze, ha annyira szemet szúr neki. Még most beszéld meg, hogyan OSSZÁTOK MEG A HÁZIMUNKÁT, mert ezen múlik az életminőséged, hogy később mennyi szabadidőd lesz - ha mindent magadra vállalsz, és még szorongsz is, hogy megfelelsz, nem lesz SEMENNYI szabadidőd, házicseléd leszel!!!!!!!!! Gondolom, Neked is van állásod - akkor márpedig nem vagy köteles "háziasszony" is lenni, az otthonotok KETTŐTÖK felelőssége! Gondold át, milyen életet szeretnél mondjuk 40 éves korodra, és aszerint engedj meg illetve tűrj el dolgokat most! Ne hagyd, hogy a friss házasság rózsaszín köde elvakítson!
szerintetek melyik a nagyobb "bűn": nem észrevenni valami javítani valót, vagy látni, nem megcsinálni, hanem a másikon számon kérni?
ez a fiú lehetne egy kicsit rugalmasabb... igen, vannak elvárások, amelyeknek meg kell felelni, de ez sztem nem az. nem kell görcsölni, befelé fordulni, és azt mondani a férjednek: üss még. ő se tökéletes, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!