Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy házasságban hogyan lehet...

Egy házasságban hogyan lehet eleget tenni az elvárásoknak?

Figyelt kérdés

Friss házasok vagyunk, a férjem félárva, így eddig mindent maga kellett megcsináljon, amire szüksége volt (pl. étel stb.) Engem azonban sosem köteleztek a szüleim semmiféle házimunka elvégzésére, maximum segítséget kértek, így sosem kellett főzzek. Ma megjegyezte a férjem, hogy milyen bénán fordítottam meg a húst a tepsiben, még az olaj is kifröccsent. Nagyon igyekszem, de sajnos nem tudom még úgy csinálni, mint aki évtizedek óta főz. Másik dolog: a szüleim sosem voltak nagy rendmániásak, én igyekszem most az mi kis új életünkben jól teljesíteni ilyen téren, de sajnos nem felelek meg, pl. észrevett a férjem egy leesett faldarabkát az emeletre vezető lépcsőn és kérdőre vont, hogy milyen háziasszony vagyok, ha nem söpörtem még fel? Vagy neki az is szemet szúrt, hogy a szüleimnek vásárolt pohárkészlet ugyanott volt az asztalon ( a szüleim lakásában) egy hét múlva is ahova akkor letettük,és hogy nem voltak képesek eltenni onnan. Megjegyzem, azt a szobát, ahol volt nem használják.

Hogyan lehet ezt túlélni? Mit tegyek, hogy megfeleljek? Lassan egyre jobban kiborulok, hogy nem vagyok jó feleség.

2009. okt. 29. 19:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
51%
Én, mint 29F, kb úgy látom, hogy ha ez nem pihent humor részéről, akkor szeretné tőled hallani a megerősítést, hogy nem lesz jó így viselkednie jelentéktelen apróságok miatt. Az elvárások problémájára viszonylag egyszerű a megoldás. Ha te máris olyasmit vársz el tőle, amit egyébként is teljesít, és amit ezen túl mutat, azt legalábbis jelzed, hogy észrevetted, akkor a rád eső fele megvan. Ha nem kezd magától csökkeni az ő elvárásainak a jelentősége, akkor lehet, hogy neked kell egyre kisebb jelentőséget tulajdonítani nekik, összhangban a te "elvárásaiddal". Kész dráma :)
2009. nov. 3. 00:00
 22/31 anonim ***** válasza:
69%
Ja! Mi az hogy elvárás? Vagy talán fizetett alkalmazott vagy? És mi az hogy megfelelni? Már megfeleltél, hiszen hajlandó volt összeházasodni veled. Tudta, kit vesz el, vagy nem? Miért nem vizsgáztatott le esküvő előtt főzésből, takarításból? Nyugodtan mondd meg, hogy legközelebb olyannal házasodjon, aki háztartási alkalmazottnak is megfelel. És azt is mondd meg, hogy ha te olyan lennél, amilyen nem vagy, akkor nem az lennél, aki vagy. Szóval te magad se essél abba a hibába, hogy most az ő mércéjével méred magadat. Nem mondom hogy válj el, dehogyis. Addig és újra meg újra beszéljetek róla, amíg csak ki nem alakul a kölcsönös tisztelet két egyenrangú személy között.
2009. nov. 3. 07:32
 23/31 anonim ***** válasza:
80%

Eleve furcsa a kérdésfeltevés, a kapcsolat, házasság nem vizsga, ahol "meg kell felelni" És nem értem, miért vannak lepontozva azok a nagyon jó válaszok, amelyek felvetik, hogy a feleség nem egyenlő házicseléd.

"Ma megjegyezte a férjem, hogy milyen bénán fordítottam meg a húst a tepsiben, még az olaj is kifröccsent." - Óh, hát akkor csinálja ő, ha olyan jól tudja, hogy kell!

"észrevett a férjem egy leesett faldarabkát az emeletre vezető lépcsőn és kérdőre vont, hogy milyen háziasszony vagyok, ha nem söpörtem még fel?" - Te figyelj, ez nekem nagyon nem tetszik! Egy ismerősöm, 3 gyerekes anyuka, nemrég vált el. Többek közt a férje olyan húzásai miatt, hogy egyszer reggel sietett a gyereket vitte óvodába, és nem volt ideje elpakolni a konyhát, a férje meg ahelyett, hogy elpakolta volna, LEFÉNYKÉPEZTE. A Te férjed is jó úton van afelé, hogy ilyen f.szkalappá váljon, ha nem szabod meg még most, hogy merre hány méter!!!!!!!!!! Zavarja a faldarab? Nem fog letörni a farka, ha megkeresi a seprőt, és ő takarítja össze, ha annyira szemet szúr neki. Még most beszéld meg, hogyan OSSZÁTOK MEG A HÁZIMUNKÁT, mert ezen múlik az életminőséged, hogy később mennyi szabadidőd lesz - ha mindent magadra vállalsz, és még szorongsz is, hogy megfelelsz, nem lesz SEMENNYI szabadidőd, házicseléd leszel!!!!!!!!! Gondolom, Neked is van állásod - akkor márpedig nem vagy köteles "háziasszony" is lenni, az otthonotok KETTŐTÖK felelőssége! Gondold át, milyen életet szeretnél mondjuk 40 éves korodra, és aszerint engedj meg illetve tűrj el dolgokat most! Ne hagyd, hogy a friss házasság rózsaszín köde elvakítson!

2009. nov. 3. 10:06
 24/31 anonim ***** válasza:
Ajjaj ez iszonyú nehéz..... Neked is igyekezned kell, de neki is kell ám változni, hogy ne legyen ennyire pedáns, mert ebbe előbb-utóbb bele lehet őrülni a te részedről. Előbb-utóbb ezzel odáig juthatsz, hogy egész nap azon fogsz görcsölni, hogy megfelelj a párodnak, meglátsz egy morzsát és ugrasz felvenni vagy egy hajszálat, stesszelsz, hogy van egy pohár mosatlan a mosogatóban..... Ez már beteges! Mondd el neki, hogy igyekszel Te is, de azt ne várja, hogy rabszolga légy és minden pillanatodban azt figyeld, hogy mit kell rendbetenni. És folyamatosan lelkiismeret furdalásod lesz így és valóban el is fogod hinni, hogy nem vagy jó feleség. Mi lesz, ha gyereketek lesz? Egy gyerek mellett nem lesz ám mindig pedáns rend, tudom, nekem 17 hónapos lányom van. Eleinte naponta többször elpakoltam, most már csak este, ha lefeküdt. Ha nálatok is ez lesz, akkor a férjed dührohamot fog kapni? Szóval ezt még most állítsd le az elején!
2009. nov. 3. 13:24
 25/31 anonim ***** válasza:
Igaz is. Ha olyan pedáns és rendmániás, akkor hogy marad neked a munka?
2009. nov. 3. 23:16
 26/31 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem azt kérdezted, hogy jogosak-e ezek az elvárások, hanem hogy hogyan tegyél nekik eleget, na de mégis elmondom. Azt mondod, a férjed eddig mindent magára csinált, mert rá volt szorulva. Ez érdekes, mert általában az ilyen férfiaknak, akiknek nem volt minden a s.ggük alá rakva, nem esik nehezükre beszállni a házimunkába, sőt sokaknak ez természetes. Itt meg az volt, hogy megunta a házimunkát, és gondolta, megnősül, hogy akkor majd végre valaki más csinálja meg helyette??? Vagy a probléma lényege inkább az, hogy ő is végez ugyan házimunkát, de Tőled is az övéhez hasonló pedantériát vár el? (mondjuk akkor miért nem söpörte össze ő a faldarabot)
2009. nov. 4. 00:27
 27/31 anonim ***** válasza:
neked az életszervezésben nincs nagy gyakorlatod, neki pedig az együttélésben és a másokhoz való alkalmazkodásban. beszélgetnétek kellene erről!
2010. febr. 28. 12:51
 28/31 anonim ***** válasza:
"Ha olyan pedáns és rendmániás, akkor hogy marad neked a munka?" Egy esetben lehetséges: a rendmániás mindent visszatesz a helyére, amikor nem kell, a másik pedig szanaszét hagy mindenfélét. Kire jut a pakolás megtisztelő feladata?
2010. febr. 28. 13:04
 29/31 anonim ***** válasza:
Én is úgy érzem már,hogy nem vagyok jó háziasszony,mert ezt beszélte belém/ezt mondja időnként. Nálunk csak a takarítás részéről van szó. Egyszerűen nem veszem észre azokat a dolgokat,amiket ő sérelmez és hiába mondom neki,hogy mondja mit nem csináltam meg erre azt mondja nő léttemre látnom kéne,ő csak akkor szól amikor már robban és akkor a stílus sem megfelelő. Én sem tudom hogyan lehetne kiküszöbölni az efféle vitákat.
2010. szept. 18. 13:53
 30/31 anonim ***** válasza:

szerintetek melyik a nagyobb "bűn": nem észrevenni valami javítani valót, vagy látni, nem megcsinálni, hanem a másikon számon kérni?

ez a fiú lehetne egy kicsit rugalmasabb... igen, vannak elvárások, amelyeknek meg kell felelni, de ez sztem nem az. nem kell görcsölni, befelé fordulni, és azt mondani a férjednek: üss még. ő se tökéletes, hidd el.

2010. szept. 19. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!