Egy házasságban hogyan lehet eleget tenni az elvárásoknak?
Friss házasok vagyunk, a férjem félárva, így eddig mindent maga kellett megcsináljon, amire szüksége volt (pl. étel stb.) Engem azonban sosem köteleztek a szüleim semmiféle házimunka elvégzésére, maximum segítséget kértek, így sosem kellett főzzek. Ma megjegyezte a férjem, hogy milyen bénán fordítottam meg a húst a tepsiben, még az olaj is kifröccsent. Nagyon igyekszem, de sajnos nem tudom még úgy csinálni, mint aki évtizedek óta főz. Másik dolog: a szüleim sosem voltak nagy rendmániásak, én igyekszem most az mi kis új életünkben jól teljesíteni ilyen téren, de sajnos nem felelek meg, pl. észrevett a férjem egy leesett faldarabkát az emeletre vezető lépcsőn és kérdőre vont, hogy milyen háziasszony vagyok, ha nem söpörtem még fel? Vagy neki az is szemet szúrt, hogy a szüleimnek vásárolt pohárkészlet ugyanott volt az asztalon ( a szüleim lakásában) egy hét múlva is ahova akkor letettük,és hogy nem voltak képesek eltenni onnan. Megjegyzem, azt a szobát, ahol volt nem használják.
Hogyan lehet ezt túlélni? Mit tegyek, hogy megfeleljek? Lassan egyre jobban kiborulok, hogy nem vagyok jó feleség.
A legnagyobb felelőtlenség,azt tanácsolni ,hogy a problémák megoldása helyett tessék elválni!Ha,mint írod a párod figyelmes,akkor nem lesz semmi baj.A szüleid hibáztak,amikor nem tanítottak meg arra,hogyan kell főzni és egy háztartást vezetni.Ezen már nem lehet változtatni.De együtt megtudjátok oldani.Ne keseredj el,ha valami nem jól sikerül.Inkább mondd meg a párodnak,hogy avasson be a főzés rejtelmeibe.Ha tud főzni,akkor azt is tudja,hogy vannak apró fogások,amit csak a gyakorlatban lehet elsajátítani.A háztartási munkákat meg szervezzétek meg közösen.A nagyobb munkákat pedig osszátok meg.Jó feleségh vagy és nem kell "megfelelj",Ha a munkád úgy végzed,hogy megakarok felelni,akkor biztosan görsös leszek,és mindent elfogsz rontani.Inkább gondolj arra,hogy most valami újat tanulok,és SIKERÜLNI FOG, és akkor sikerül is.Ha pedig mégsem sikerül valami,az sem nagy tragédia.Én már 40 éve vezetek háztartást,de velem is előfordul,hogy egy étel vagy sütemény nem sikerül.Bosszankodom persze,de ettől nem dől össze a vliág.
Szeressétek egymást,és közösen megfogtok mindent oldani.
Mindenki így kezdi!
A minap ideírtam, hogy aszáraz kenyeret sem dobjuk el.
De ha hegyekbe raknám azt a sok hűtőben megbüdösödött húst, leégett főzeléket, összemosott ruhát, kiolvasztott függönyt, amit házasságunk első éveiben produkáltam, a Holdig érne meg vissza.
Volt hogy este feltettem a tejet, s reggel vettem le! Mondanom sem kell, az egész (albérletet!) ki kellett festeni. Még jó hogy életben maradtunk!
Volt hogy a férjem mosogatta el egy hét után a szennyes edényt, és olyan is, hogy hetekig laktunk egy homokbucka és a vályogig hántott fal alatt!
Volt, hogy pesti szállóvendéget fogadtunk egy lagzi után, és öt fok volt a lakásban.(szegény, pedig mondta, mindegy milyen, csak meleg legyen! Mi meg hallgattunk)
Volt, hogy anyósom hazazavarta 150 km-ről a férjemet, hogy nős ember! Egyedül nem mehet haza. S egyben üzenettel, hogy kivasalhatnám az ingjét.(Azt az egy vasalatlant előásta valahonnan)
Volt hogy eljöttek anyósék, és mindenki csak 1 db 2x5 cm-es csevapcsicsát kapott a tányérra köret nélkül.
Mira csodás háziasszony leszel, feljön egy kis narancsbőr :)!
Lényeg, hoyg jó FELESÉG legyél! Ez nem a felmosásból meg a hússütésből áll!
Dr Buda Béla írta le, hogy házassága első tíz évében kizárólag rántott párizsin élt, mert a felesége undorodott a nyers hústól. Mégis imádta, és örökre együtt maradtak. Aki egy leejtett fadarabért válóperre küld, az ...áh.
Menni fog minden, időbe telik.
Nagyanyám 1906-ban ment férjhez. A szénapadláson laktak.
A férje főzte meg a tököt, mert ő nem tudta!
Abban az időben!
(Pedig szolgált is előtte.) Mégis megfőzte neki, férfi léttére. És nevettek. Nagyanyám még 1980-ban is nevetett ezen, mikor mesélte.
(mielőtt számolgatnátok, a szüleim kései gyerekek)
Mondd meg a draga ferjednek, hogy neki is ugyanannyiba kerul megtenni ugyanazt, mint neked. Ahelyett, hogy a szajat jartatja a ferjecsked, csinalja meg o. Miert neked kellene mindent megcsinalnod? Te is ugyanannyit dolgozol, te neked is ugyanannyi szabadido jar, mint neki. Mit ugraltat tegedet? Dirigaljon maganak, de ne neked.
Figyelj, most az elejen tanuld meg, hogy te nem vagy a szolgalja!!! Ha megszokja most az elejen, hogy neked aztan nem szovegel, ha most nem kenyezteted el, akkor segiteni fog majd neked kesobb is, nemcsak a szajat jartatja.
Neked is es neki is minden ugyanannyi idobe es energiaba tellik. Ha valami nem tetszik neki, csinalja meg o. Te igy tudod megcsinalni, fogadjon el hat igy tegedet.
Azert az eleg furcsa, hogy a hazassagotok elott nem latta, hogy milyen is vagy igazabol. Nem kell ehhez egyutt elnetek, hogy ilyen aprosagokat meglasson az ember. Csak volt nalatok elotte mar, es csak megkinaltad ezzel azzal, nem?
Rendmánia = mánia. Ha szereted, tiszteletben tartod. Ha ő szeret, értékeli, hogy igyekszel és fejlődsz.
Ha félrecsúszik valami, HIGGADT pillanatban megbeszélitek. álláspontok így lassan közeledhetnek.
Ne borulj ki, mert az hisztériába torkollik és a vádaskodás ront a helyzeten.
nyugi, így vagytok fejlesztőek egymás számára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!