Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlreagálom vagy jogos a...

Túlreagálom vagy jogos a haragom? Ajándékozás.

Figyelt kérdés

A párommal nem olyan régóta vagyunk együtt. Van 3 húga meg 1 öccse. A szülők alig nevelik a gyerekeket, mindenük a kert és a ház. Ezek rendben tartása minden idejüket elveszi a munka mellett, így a kisebb gyerekek borzasztó szemtelenek.

Tegnap volt a párom születésnapja, és minket is meghívtak. Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy mit adjak, mert valami olyasmit szerettem volna ajándékozni, ami nem a sarokban végzi.

A barátom egyszer elszólta magát, hogy nagyon szeretne egy bizonyos pólót, így arra esett a választásom.

Nagyon örült neki, megmutatta a családjának is, mire a kisöccse röhögve közölte, hogy ez olyan, mintha a szemétdombról szedtük volna össze. Én csak ott álltam leforrázva, vártam, hogy esetleg majd a szülők, vagy a párom mond valamit, de csak csatlakoztak a kissrác röhögéséhez és ennyi.

Nagyon rosszul esett, a szülőktől annyira nem is vártam semmit, de azért úgy gondolom, hogy a barátomtól elvárhattam volna annyit, hogy közölje az öccsével, hogy merre hány méter.

Az első alkalmas pillanatban közöltem a barátommal, hogy ezt nem vártam tőle, és igazán mondhatott volna valamit. Annyi volt a reakciója, hogy minek húzom fel magam, tudhatnám, hogy milyen az öccse.

Minden további szó nélkül eljöttem.

Fogalmam sincs, hogy eltúloztam-e, vagy sem, de nagyon rosszul esett.

Mit gondoltok?

2013. aug. 18. 21:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
56%
Én úgy nőttem föl,hogy elemi dolog,ha ajándékot adunk valakinek,akkor is,ha nem tetszik nem mutatjuk ki,bántó módon főként nem.
2013. aug. 18. 22:13
 12/30 anonim ***** válasza:
43%
Elég lekezelő, lenéző módban írtál a barátod családjáról. Nem nagyon szeretheted őket. Ha ezt ők is érzik, talán nem véletlenül kapsz tőlük ilyen megnyilvánulást. Tudod, mosdó-törölköző effektus.
2013. aug. 18. 22:25
 13/30 anonim ***** válasza:
33%

12. 5 gyerek és emellett a munka?

Hát lehet nem kapnak tényleg sok figyelmet valóban.

2013. aug. 18. 22:29
 14/30 anonim ***** válasza:
65%
Úgy látom a lepontozásokból, hogy egyik válasz sem tetszik a kérdezőnek. Mit vártál? Mondjuk azt, hogy a barátod jobban tette volna, ha megveri a kis tacskót?! Egy gyerek elmondta a véleményét. Erre te is úgy reagáltál, mint egy gyerek és bevágtad a durcit. Inkább nőj fel.
2013. aug. 18. 22:35
 15/30 anonim ***** válasza:
38%
14. A gyerek,az gyerek,nem is evvel van a gond,de a felnőtt ne adja a pofátlanságához és a neveletlenségéhez a lovat,hogy még jópofa volt a reakciója!
2013. aug. 18. 22:38
 16/30 anonim ***** válasza:
19%
Kisgyerekről van szó, basszus. Aki egy kisgyerek beszólásán megsértődik, az megérdemli.
2013. aug. 18. 22:39
 17/30 anonim ***** válasza:
41%
Inkább poénosra kellett volna venned.
2013. aug. 18. 22:40
 18/30 anonim ***** válasza:
53%
Először is azt sem tudjátok hány éves,én kisgyerek korától arra neveltem a gyerekemet,hogy ne bántson meg másokat.Fú ez aztán a nehéz...
2013. aug. 18. 22:43
 19/30 anonim ***** válasza:
50%

persze, rosszul eshetett neked.

de vedd figyelembe, hogy egy kisgyerek mondta.

másrészt pedig a barátod szülinapja van. te meg otthagytad megsértődve, pont a szülinapján.

én ennyi miatt nem rontottam volna el a barátom szülinapját. max. másnap vagy pár nap múlva felhoztam volna a témát, vagy esetleg helyben megvédtem volna magam.

egyébként a gyerekek tényleg szoktak ilyen hülyeségeket mondani. ilyenek a gyerekek. ezt annyira nem kell fölvenni családon belül szerintem. rá kell szólni és kész.

2013. aug. 18. 22:44
 20/30 anonim ***** válasza:
86%
Egy kisgyerek bármikor mondhat kellemetlent. Akkor is ha jól neveleik. Ha meg megszólalni sem mer, az nem nevelés, hanem dresszúra.
2013. aug. 18. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!