Az emberek képesek tartósan jó irányba megváltozni? - pl. egy párkapcsolatban, ha a párjukat joggal zavarja valami. Milyen példák voltak/vannak erre a saját életetekben? (esetleg ellenpéldák? )
Szia!
Az én párom sokat változott. 2 éve szakítottam vele, mert nem törődött velem. Előtte hosszú hónapokig próbáltam a tudtára adni, hogy nem jó nekem ahogy élünk. Sajnos csak a szakítás ébresztette rá a hibáira. 2 hónapig tartott a "szünet". Ezalatt mindketten átgondoltuk mit szeretnénk a jövőben. Sokmindent igért, hogy együtt tudjk folytatni. Adtam neki egy esélyt a bizonyításra. Az igéretek jelentős részéhez tartja magát, sokat változott. Nagyon igyekszik, hogy jó társam legyen.
Nekem ez segített. Elolvasni, helyesebben megtanulni, és kipróbálni. Ez bejön, csak tényleg és komolyan kell véghezvinni.
Természetesen képesek, főleg fiatalabb korban, amikor még nincsenek mélyen rögzült szokások, amit a későbbiekben már igen sokatmondóan rigolyának nevezünk.
Vannak az életemben példák és ellenpéldák is, amivel ezt az állitást alá tudnám támasztani, de mivel alapból pozitiv a hozzáállásom, igy természetesen abban hiszek, hogy az ember nagyon sok mindenre képes, ha motiválva van, és mi lenne jobb motiváció, mint egy megóvásra érdemes párkapcsolat?
Nekünk szerencsére sikerült:)) Közel egy évembe került, hogy megértessem vele, hogy mi esett rosszul korábban, mit kellett volna másképp csinálnia.
Azóta mindketten megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot és bizonyos helyzetekben meg is osztjuk a másikkal, hogy most hogyan csinálja, mert ez így jobb lenne...Csak most sikerült igazán rájönnünk, hogy mit is jelent az a bizonyos ismert mondás, miszerint nem tudunk egymás gondolataiban olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!