Anyakönyvi kivonattal kapcsolatban SOS?
A sztorim a következő: személyi igazolványt akartam csináltatni, mert az előzőt elhagytam.Nem találtam az anyakönyvi kivonatom, ezért kikérettem, hogy legyen, mert kellett a személyihez.
A régi irataimon meg gyerekek iratain is mindkettő nevem szerepelt, pl: "Kiss Zsuzsanna Sára", de az új anyakönyvit amit leküldtek csak "Kiss Zsuzsanna" van...
Kérdésem, lehet ebből problémám akármikor?pl öröklésnél majd lehet problémája a gyerekeimnek? Nem szeretném újra csináltatni egyik iratomat sem, mert közben az új személyit is megcsinálták és azon jelenleg csak "Zsuzsanna" szerepel...Hova tűnt a "Sára"?
Probléma lehet, de nem megoldhatatlan, ahonnan az anyagkönyvi kivonatot kérted ki, annál a hivatalnál kellene helyesbítést kérni.
A nagyszüleim és testvérei közt volt gond, hogy az anyjuk neve nem ugyanaz volt.
Kevedés volt belőle, mert 2 idősebb testvérnek meg a magyarosítás előtti neve volt, a másik 3 nak pedig már a magyar. Hosszabb volt a procedúra, főleg, hogy amikor ez történt az adminisztráció nem úgy működött mint most, és sok adat elveszett, de szencsére meglettek.
Nálatok már nem okozna gondot, döntsd el, szetnéd-e a 2. Nevedet visszakapni vagy sem..
Én biztosan utánajárnék ki hibázott, szerintem fizetned sem kell érte, hiszen nem a te hibád...
Ráadásul tulajdonjogi problémák adődhatnak, vagy ha van jogosítványod, érettségid stb...
Úgy gondolom, helyesbíteni kell. Ezt a hatalmas baklövést helyre kell hozza, aki elkövette.
Ugyanis gondold csak végig: (a példád alapján)
a Kiss Zsuzsanna Sára vagy te.
az új anyakönyvi kivonat alapján te Kiss Zsuzsanna vagy. Ez a két név akár két személyt is takarhat, akár ugyanazon a napon is születhettek, sőt, extrém esetben akár az anyjuk neve is ugyanaz lehet. Azt gondolom, a félreértések elkerülése végett tisztázni kell a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!