Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokáig együtt járók vs. Hamar...

Sokáig együtt járók vs. Hamar eljegyzők?

Figyelt kérdés
Érvek és ellenérvek.Meddig jó együtt járni, sokáig vagy csak rövid ideig, jó e a házasság egyáltalán, vagy csak egy papírfecni, mi tesz jót egy kapcsolatnak? Szabad-e korán férjhez menni!megnősülni.Tapasztalatok az együtt járásról, lakásról és a házasságról. Szeretnék véleményeket kérni.
2009. okt. 28. 19:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

jó kérdés az emberek összeugrasztására. :)

véleményt nem írok van erre is arra is rossz és jó példa. nekünk arany középút volt mindenből. azért jó, ha nem hamarkodik el az ember semmit, mert minden korszaknak megvan a maga szépsége és azt ki tudja élvezni a pár.

2009. okt. 29. 09:40
 12/19 anonim ***** válasza:
te melyik oldalon állsz?
2009. okt. 29. 09:48
 13/19 anonim ***** válasza:
Nincs erre szabály. Van erre is ellenérv, meg arra is. Ismerek olyat, akik 10 év után házasodtak össze, és 3 év után elváltak, de olyat is, akik fél évre házasodtak, és már 10 éve együtt vannak. Nem csak!! az együtt eltöltött időn múlik a jó házasság. Az 1000 dologból rakódik össze. Amit én fontosnak tartok, hogy lakjanak házasság előtt együtt a párok. Még ha csak fél évet is. Enélkül szerintem nem szabad belemenni.
2009. okt. 29. 11:39
 14/19 anonim ***** válasza:

09:40 vagyok

leírtam az egyiket, hogy miért jó, ha hagyunk mindenre időt. de miért rossz, ha túl sokat: ilyenkor az embernek olyan érzése támad, hogy nem fejlődik a kapcsolat és ha ez az időszak túl sokáig eltart, akkor már a lelki sebek mindig is ott lesznek. Hogy mi a kevés és sok idő, ez egyénenként, kapcsolatonként változik. rá kell érezni, hogy minek mikor jött el az ideje.

+ szerintem is érdemes együtt lakni esküvő előtt

2009. okt. 29. 11:50
 15/19 anonim ***** válasza:

"A népesség 50%-nak mindegy, mennyi ideig járnak együtt, mindegy, hogy kipróbálják-e a szexet esküvő előtt, a vége mindenképpen válás."

Ez mennyire igaz!! Kiegészítve azzal, h mindegy, h együtt laknak-e házasság előtt.

Mi 2,5 évet jártunk eljegyzés előtt és 1,5 évet vártunk még az esküvővel. Picit túl megfontoltak voltunk :) Mondjuk ez attól is függ, hány éves a pár. Mert ha 15 évesen jönnek össze, nincs értelme 16 évesen eljegyezni és 8 évig jegyben járni, de ha mondjuk 25, akkor lehet 1 év múlva eljegyzés és még 1 évre rá esküvő.

2009. okt. 29. 16:29
 16/19 A kérdező kommentje:

ÉN mindenképpen házasság párti vagyok. És nem híve a sokáig együtt járásnak. Annak semmi értelme, hogy valakik 8-10 évig járjanak együtt majd kölcsönös megegyezéssel kétfelé fussanak.(Volt rá családi példa) Hiszen ha ilyen van, az egyik fél várja, hogy majd csak megkérik, a másiknak meg esze ágában sincs lépni, akkor mi értelme a kapcsolatnak...??? A két fél elcsúszik egymás mellett.

Egyet értek azzal ,hogy a legfontosabb megismerni a másikat, az elveit, az életszemléletét és ha nem egyezik a sajátunkkal, akkor sajnos be kell látnunk sokáig már nem működhet a dolog. (Hacsak nincs közös megállapodás)Persze nem ítélem el azokat, akik nem kötik össze hivatalosan az életüket, hogy is tehetném,hisz mindenki más elveket vall.

A kérdést azért tettem fel, mert nagyon vitatott téma manapság és kíváncsi voltam, ki hogyan látja a kérdést. Ki mit tapasztalt, kinek hogy alakult az élete.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

2009. okt. 29. 17:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Van igazad kedves kérdező, de vegyük azt is figyelembe, hogy nem feltétlenül futnak szét 8-10 után, csak azért mert nem házasok. Ha házasok, akkor is elválhatnak. Csak azért, összeházasodni, mert a papír meggátol abban, hogy hamarabb szétmenjünk, felesleges. Ne a papírt tartson össze két embert.
2009. okt. 30. 08:35
 18/19 anonim ***** válasza:

ismerek egy párt, akik azóta szétmentek, de 16 évet éltek együtt normálisan, papír nélkül, két gyerekkel.

a szüleim összeházasodtak, és 3évet éltek együtt. alig ismerem az apámat. már ha lehet apának nevezni....

ennyit a házasságról...

2009. okt. 30. 09:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: biztos vagy benne, hogy kellően nagyszámú mintát vizsgálva hoztad meg a döntésedet a házassággal kapcsolatban?
2009. okt. 30. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!