Sokáig együtt járók vs. Hamar eljegyzők?
jó kérdés az emberek összeugrasztására. :)
véleményt nem írok van erre is arra is rossz és jó példa. nekünk arany középút volt mindenből. azért jó, ha nem hamarkodik el az ember semmit, mert minden korszaknak megvan a maga szépsége és azt ki tudja élvezni a pár.
09:40 vagyok
leírtam az egyiket, hogy miért jó, ha hagyunk mindenre időt. de miért rossz, ha túl sokat: ilyenkor az embernek olyan érzése támad, hogy nem fejlődik a kapcsolat és ha ez az időszak túl sokáig eltart, akkor már a lelki sebek mindig is ott lesznek. Hogy mi a kevés és sok idő, ez egyénenként, kapcsolatonként változik. rá kell érezni, hogy minek mikor jött el az ideje.
+ szerintem is érdemes együtt lakni esküvő előtt
"A népesség 50%-nak mindegy, mennyi ideig járnak együtt, mindegy, hogy kipróbálják-e a szexet esküvő előtt, a vége mindenképpen válás."
Ez mennyire igaz!! Kiegészítve azzal, h mindegy, h együtt laknak-e házasság előtt.
Mi 2,5 évet jártunk eljegyzés előtt és 1,5 évet vártunk még az esküvővel. Picit túl megfontoltak voltunk :) Mondjuk ez attól is függ, hány éves a pár. Mert ha 15 évesen jönnek össze, nincs értelme 16 évesen eljegyezni és 8 évig jegyben járni, de ha mondjuk 25, akkor lehet 1 év múlva eljegyzés és még 1 évre rá esküvő.
ÉN mindenképpen házasság párti vagyok. És nem híve a sokáig együtt járásnak. Annak semmi értelme, hogy valakik 8-10 évig járjanak együtt majd kölcsönös megegyezéssel kétfelé fussanak.(Volt rá családi példa) Hiszen ha ilyen van, az egyik fél várja, hogy majd csak megkérik, a másiknak meg esze ágában sincs lépni, akkor mi értelme a kapcsolatnak...??? A két fél elcsúszik egymás mellett.
Egyet értek azzal ,hogy a legfontosabb megismerni a másikat, az elveit, az életszemléletét és ha nem egyezik a sajátunkkal, akkor sajnos be kell látnunk sokáig már nem működhet a dolog. (Hacsak nincs közös megállapodás)Persze nem ítélem el azokat, akik nem kötik össze hivatalosan az életüket, hogy is tehetném,hisz mindenki más elveket vall.
A kérdést azért tettem fel, mert nagyon vitatott téma manapság és kíváncsi voltam, ki hogyan látja a kérdést. Ki mit tapasztalt, kinek hogy alakult az élete.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
ismerek egy párt, akik azóta szétmentek, de 16 évet éltek együtt normálisan, papír nélkül, két gyerekkel.
a szüleim összeházasodtak, és 3évet éltek együtt. alig ismerem az apámat. már ha lehet apának nevezni....
ennyit a házasságról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!