Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a szülők feladata...

Szerintetek a szülők feladata a gyermekeket egy bizonyos tudással kiengedni az életbe, vagy később a gyermek feladata ezt magától megszerezni?

Figyelt kérdés

Itt az iskoláztatásra, jogosítványra és nyelvtudásra gondolok.

Azért kérdezem, mert a férjemnek (30-as évei elején jár) a szülei ezeket nem adták meg, viszont az anyósom folyamatosan azzal stresszel, hogy mikor megy már fősulira, mikor tanul meg már angolul, stb. Mellettem lett meg a jogsija, én (mivel én is diplomás vagyok) beszéltem rá, hogy továbbtanuljon, és én tanítom angolra is (angoltanár vagyok). Mindezek nem kis kiadások lakáshitel és baba mellett. Joggal idegesít emiatt az anyósom folyamatos okoskodása, vagy túl érzékeny vagyok?

2009. okt. 28. 12:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A 31 éves vagyok: még annyit, hogy mi akartunk is tanulni, mert a szüleink akarták és a saját sorsukból okulva (mindketten eljutottak középiskoláig, de nem fejezték be, aztán a dolgozók gimnáziumát se) arra neveltek minket. Akkori eszemmel még nem voltam elég hálás érte (mondjuk legalább jól tanultam), most látom igazán, hogy mennyi erőfeszítésükbe került.
2009. okt. 28. 13:16
 12/21 A kérdező kommentje:
felvételizett érettségi után a férjem, 2 pont híján nem vették fel, aztán a szülei leküldték dolgozni. Elkezdte 20 évesen a jogsit, már járt a tanfolyamra, mikor a húga (3 évvel fiatalabb) is bejelentkezett, erre az anyósom azt mondta a férjemnek, hogy hagyja abba, had legyen inkább a húgának jogsija. Ezt nem a férjemtől tudom, az anyósom 'dicsekedett el vele).
2009. okt. 28. 13:16
 13/21 A kérdező kommentje:
az utolsó válaszoló kérdésére: átlagos jövedelmű család vagyunk lakáshitellel és egy pici babával, hamarosan jön a kistesó.
2009. okt. 28. 13:19
 14/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem voltam érthető, a férjed szüleinek akkori helyzetére szerettem volna rákérdezni, ha nem tolakodás ez.
2009. okt. 28. 13:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez az utolsó kommented sokat elárul, hogy mégis csak a szülők a hunyók. Ok, hogy sikertelen felvételi után az ember addig is pénzt keres, de ösztönzés nélkül nem adja be újra a felvételi kérelmet, ha már egyszer érte kudarc.

Ez a jogsis dolog is csúnyán hangzik, nálunk úgy volt, hogy a szüleim csak egyet tudtak kifizetni, nekem azóta sincs, de az öcsém elsőre megszerezte, azt gondoltuk, hogy ha nem vennék fel és munkát vállal, jól fog jönni, én meg amúgy is hebrencs voltam még hozzá tizenhét évesen :D

2009. okt. 28. 13:24
 16/21 anonim ***** válasza:
Két gyerek, hitel, esti iskola, anyós... tudod, mi a szép? Hogy még így is végig tudjátok majd csinálni! Kitartást hozzá!
2009. okt. 28. 13:26
 17/21 anonim ***** válasza:
a szülő feladata, hogy megteremtse a lehetőséget arra, hogy a lehető legtöbb tudást megszerezhesse a gyereke.
2009. okt. 28. 15:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van.Egy lelkiismeretes jó szülő aki valóban szereti a gyerekét ezekkel az alapokkal indítja útnak az életbe.Sajnos az én szüleimnek sem volt fontos a tanulás,iszom is a levét rendesen.Én addig unszolom a gyerekeimet,amíg legalább 1 diploma nem lesz a kezükbe.Fiatalon nem is tudja az ember felfogni,hogy később mennyivel nagyobb erőfeszítés megszerezni.Ha anyósod mégegyszer meg meri említeni,akkor ne legyél szívbajos megmondani neki,hogy ez még az Ő szülői kötelessége lett volna,hogy eléggé tanult legyen a fia.

Küld a francba okoskodni,dugd az orra alá mennyibe kerül nektek az ő nem törődömsége.Mert ha most tud tanulni a férjed,akkor régebben sem volt buta,csak nem volt meg hozzá a kellő szülői támogatás.Ezt szépen add elő anyósnak,többet nem fogja megemlíteni a témát ez garantált,sőt a nyakadra sem fog járni asszem:-)))

2009. okt. 28. 18:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Saját életeteket éljétek. Harminc éves még nem idős arra, hogy tanuljon, csak hajrá. Anyósmama ha panaszkodik, kell adni neki finom teát, meg süteményt, utána megmondani, hogy most már menjen haza, mert tanulni kell, holnap dolgozatírás lesz, stb. Szóval azt akarom mondani, hogy nem kell sem haragudni, sem hibáztatni, viszont nem is kell szótfogadni, vagy egyáltalán bármennyire is izgatnatok magatokat miatta. Majd abbahagyja. Csak a jó viszonyt, azt őrizzétek, szretni kell, de nem azon az áron, hogy a magad életét megkeserítsd.
2009. okt. 28. 21:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, én sok sikert kívánok a párodnak, anyóst meg küldjétek el melegebb éghajlatra. Én a szüleimtől mindig azt kaptam, hogy nem vagyok képes semmire, nekem ilyen körülmények mellett az ő biztatásuk ellenére lett kitűnő érettségim, de mostanra annyit romlott a helyzet, hogy a diplomám megszerzése már kétséges, mert nem tudok megfelelően koncentrálni a tanulásra. Azért valahogy kipréselem magamból, ők azt szeretnék, ha egész életemben őket szolgálnám ki, öcsémnek meg születésétől kinyalták a fenekét, elkényeztették, lett belőle egy olyan friss egyetemista, aki úgy gondolja, hogy semmit nem kell segíteni a háztartásban, és ha megkérik szépen, fel van háborodva.
2009. okt. 28. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!