Ha a férj dolgozik napi kb 10 orát, akkor elvárhato, hogy a feleség, aki nem talál állást, mindent megcsináljon otthon?
Én amikor nem dolgoztam és csak a másik dolgozott,akkor természetesnek éreztem,hogy mindent megcsináljak.
Viszont nem volt olyan párom,aki a szennyesét ahol éri szórja el,mert az azért gusztustalan.
Szerintem a házimunkát nyugodtan megcsinálhatja ilyenkor a feleség. Hasonló helyzetben vagyok, csak az én férjem 8 órát dolgozik. Nekem is jólesik, ha nem a földre dobálja a szennyest, vagy beteszi a tányérját a mosogatóba, de ha ledobja a ruháit, hát összeszedem, ha ott felejti a tányérját, elrakom én. Ezek azért nem akkora problémák.
Viszont a kinti munkákban sokat segít, pl. az etetésben, vagy a kapálásban a kertben (utóbbira azért inkább csak hétvégenként kérem meg). Meg megjavítja, ami elromlik, mindenféle szuper kis dolgot barkácsolgat hétvégente, ha jön a tél felvágja a fát, stb. Tehát azért sok mindent csinálgat itthon. Sőt, sokszor ha nekem sok a munkám, jön segíteni, azzal, hogy így is több időt töltünk együtt és ezt nagyon nagyra értékelem, még ha az a segítség "csak" krumplipucolás, vagy néhány tányér elmosása is. :)
Igen csinálja meg az a fél a hzimunkát, aki otthon van...
De ezek a lesobalós dolgok, nekem már gyerekként az édesanyám nem csinálta meg, azt mondta, ami nincs a fürdőben az nem lesz kimosva, ha valamit a zsebébenhagyok a nadrágnak pulcsinak az már az övé (itt az apróra utalva)
Ha előlhagytam az asztalon amiből ettem akkor még elmosogatni is nekem kellett...vagy annak aki otthagyta...
Ez már nem az a kérdés, hogy ki mennyi házimunkát végez,.
Nincs a saját holmijára akkora igénye, hogy me a föld kerüljön?
Én a vőlegényem szekrényébe soha nem nyúlok, nagyobb tabu, mint másnál egy telefon, vagy a facebook, oda minden további nélkül beléphetek...
A ruhákat összehajtom egykupacba teszem, majd ő beteszi a szekrénybe, de ez nálunk bevett szokás,)
Tehát nem várom, hogy segítsen a házimunkában, ha én otthonvagyok, de férjem legyen ne mégeyg kisgyerekem aki után a szarjait összeszedjem...ez enm segítség, hanem alap dolog kellene legyen..
Ha nem vagyok otthon, akkor az asztalon nem ehet elférni majd vagy mi? Mert ő 3szor evett ezidő alatt, vagy enni sem tud anélkül ha nem szeded ki neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!