Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férj dolgozik napi kb 10...

Ha a férj dolgozik napi kb 10 orát, akkor elvárhato, hogy a feleség, aki nem talál állást, mindent megcsináljon otthon?

Figyelt kérdés
A minden alatt azt kell érteni, hogy mindent. A tányért evés után a mosogatomedencéig sem viszi el. A szennyesét az ágy mellé szorja le. Egyáltalán semmiben nem segít semmit, csak hosszas könyörgés, vita, veszekedés árán, és miután elvégezte amit kértem, ő a mártír. Mit tehetnék, hogy ez megváltozzon. Azt mondja, hogy neki már semmi dolga mikor hazajött, mert ő dolgozik, én meg otthon vagyok, tehát úgysem csinálok semmit egész nap. Egy kisgyerekünk van. Kertes ház, mondhatni patent rendben tartva.
2013. aug. 13. 12:28
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
28%
Szerintem a férjed túlságosan kényelmes! Tudja, hogy te úgyis megcsinálod ezért ha a segítségét kéred, könnyen játsza a mártírt, hisz hivatkozhat arra, hogy neked nincs munkád, ő tartja el a családot. A férfiak gyakran elfelejtik, hogy a gyereknevelés és a háztartás vezetése felér egy 24 órás munkabeosztással. Amellett, hogy anyuka, szakácsnő, takarítónő,kertész, feleség vagy,nőnek is kell lenned. Ez nem könnyű feladat! Ha tényleg megteszel mindent amit itt leírtál és elviseled hogy a férjed úgy éljen melletted mint a szultán, akkor le a kalappal! Ez így nincs rendjén. Szép hogy ennyit dolgozik, de az a minimum hogy a tányért elviszi a mosogatóig.Nem rabszolga vagy! Az én párom 4 hétig dolgozik, távol az otthonától, én itthon vagyok munka nélkül. Gyereket nevelek, vezetem a háztatrtást, de amikor haza jön 2 hétre, rendbe teszi az udvart, füvet nyír, fát vág, tehát megteszi a tőle telhetőt azért, hogy harmóniában éljünk. Legfőképpen pedig nem veti a szememre, hogy én itthon vagyok, mert tudja, hogy háziasszonynak lenni nem könnyű!!!
2013. aug. 13. 12:59
 12/21 anonim ***** válasza:
31%

Én amikor nem dolgoztam és csak a másik dolgozott,akkor természetesnek éreztem,hogy mindent megcsináljak.

Viszont nem volt olyan párom,aki a szennyesét ahol éri szórja el,mert az azért gusztustalan.

2013. aug. 13. 13:04
 13/21 anonim ***** válasza:
77%
Akkor elvárható, ha fordítva is így lenne. Ha a nőnek lenne állása, a férfinak pedig nem, akkor főzne a nőre, kiszedné a kajáját, elmosogatna, stb.
2013. aug. 13. 13:26
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem a házimunkát nyugodtan megcsinálhatja ilyenkor a feleség. Hasonló helyzetben vagyok, csak az én férjem 8 órát dolgozik. Nekem is jólesik, ha nem a földre dobálja a szennyest, vagy beteszi a tányérját a mosogatóba, de ha ledobja a ruháit, hát összeszedem, ha ott felejti a tányérját, elrakom én. Ezek azért nem akkora problémák.

Viszont a kinti munkákban sokat segít, pl. az etetésben, vagy a kapálásban a kertben (utóbbira azért inkább csak hétvégenként kérem meg). Meg megjavítja, ami elromlik, mindenféle szuper kis dolgot barkácsolgat hétvégente, ha jön a tél felvágja a fát, stb. Tehát azért sok mindent csinálgat itthon. Sőt, sokszor ha nekem sok a munkám, jön segíteni, azzal, hogy így is több időt töltünk együtt és ezt nagyon nagyra értékelem, még ha az a segítség "csak" krumplipucolás, vagy néhány tányér elmosása is. :)

2013. aug. 13. 14:03
 15/21 anonim ***** válasza:
48%

Igen csinálja meg az a fél a hzimunkát, aki otthon van...

De ezek a lesobalós dolgok, nekem már gyerekként az édesanyám nem csinálta meg, azt mondta, ami nincs a fürdőben az nem lesz kimosva, ha valamit a zsebébenhagyok a nadrágnak pulcsinak az már az övé (itt az apróra utalva)

Ha előlhagytam az asztalon amiből ettem akkor még elmosogatni is nekem kellett...vagy annak aki otthagyta...

Ez már nem az a kérdés, hogy ki mennyi házimunkát végez,.

Nincs a saját holmijára akkora igénye, hogy me a föld kerüljön?

Én a vőlegényem szekrényébe soha nem nyúlok, nagyobb tabu, mint másnál egy telefon, vagy a facebook, oda minden további nélkül beléphetek...

A ruhákat összehajtom egykupacba teszem, majd ő beteszi a szekrénybe, de ez nálunk bevett szokás,)

Tehát nem várom, hogy segítsen a házimunkában, ha én otthonvagyok, de férjem legyen ne mégeyg kisgyerekem aki után a szarjait összeszedjem...ez enm segítség, hanem alap dolog kellene legyen..

Ha nem vagyok otthon, akkor az asztalon nem ehet elférni majd vagy mi? Mert ő 3szor evett ezidő alatt, vagy enni sem tud anélkül ha nem szeded ki neki?

2013. aug. 13. 14:17
 16/21 anonim ***** válasza:
37%
Ja, alap, hogy ilyenkor a feleség csinálja a házimunkát, de most azért, mert nem találsz munkát, még nem kéne cselédnek néznie. Mert az bunkóság. Szerintem aki ezt csinálja a feleségével, az igazából nem is szereti. Nem lehet, hogy ő nem akarja, hogy munkát találj és azért nem sikerül?
2013. aug. 13. 15:34
 17/21 anonim ***** válasza:
47%
Persze utolsó biztos jó dolgában dolgozik 10 órát.
2013. aug. 13. 15:37
 18/21 anonim ***** válasza:
89%
Amíg nem találsz munkát, addig tényleg elvárható, hogy a házimunkát te végezd, de amiket a férjed csinál, az sima igénytelenség. Szoktasd rá, hogy csak az a ruhája van kimosva, amit betesz a szennyesbe, akkor összeszedi magát.
2013. aug. 14. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:
Na és akkor mi van ha egy nap nem tudsz mindent megcsinálni? Leszakad az ég? Nálunk is egész nap dolgozik a férjem és 2 gyerek van én otthon vagyok .Arra vigyázok hogy ebéd legyen mindig és tiszta ruhák .A többi várhat ,most nem fogok minden álló nap nagytakarítást csinálni :)
2013. szept. 12. 23:13
 20/21 anonim ***** válasza:
58%
Igen, elvárhato.
2013. szept. 30. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!