Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megbeszélni a...

Hogyan tudnám megbeszélni a barátnőmmel, hogy egyszerűen nem bírom ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
Nem rég költöztünk össze, ő mindenképpen akart kutyát és macskát. Mivel én nem nagyon rajongok értük, ezért úgy beszéltük meg, hogy gondoskodni fog róluk és feltakarít utánuk, viszont az a probléma hogy a kutyák az egész udvart szétbarmolják, a ház meg tele van macskaszőrrel, hányással és minden bűzlik a macskakajától. Egy német juhász, egy huskey, meg két nagy macska. Barátnőm 26 én 27 vagyok
2013. aug. 12. 23:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

"Én úgy tartom, az állat valahol jó tanfolyam a gyerekhez."

Ezzel egyáltalán nem értek egyet.

2013. aug. 13. 07:54
 12/17 anonim ***** válasza:
14%

Hülyén vannak tartva. Az állat és gyerek között nehezen vonható párhuzam, a gyereknek a szeretet az első, aztán a fegyelem és a mozgás, az állatnak a mozgás az első, aztán a fegyelem és csak a végén van a szeretet.

Fegyelmezni kéne a kutyákat és a macskákat is, megtanítani, ki az úr a házban. Kutyának csinálj kennelt és csak akkor legyenek szabadlábon, ha valaki foglalkozik is velük. Tökmind1, hogy kennel vagy udvar, a kutya be van zárva, sehogy sem jó neki, egyik sem optimális állapot számára. Macska csak addig lesz bent, amíg nem lesz gyerek, utána úgyis repül.

2013. aug. 13. 09:11
 13/17 anonim ***** válasza:
27%
Hogyan beszéld meg? Úgy, ahogy ezt most ideírtad... Sajna már késő, mert kutyákat-macskákat már nem vághatod ki, elég embertelen lenne. Nekem csak egy kutyám van, és az is tönkrevágja a kertet, szerencsére párom nem neheztel érte, különben is ő volt előbb, mármint a kutya és kedveli is. Macskással meg alapból nem kezdenék, azok mind idióták..SZóval sztem az is a probléma, hogy ti alapból nem vagytok egymáshoz valók, egy ember, aki egyszerre kutya-és macskaellenes /legalább már egyiket kedvelhetnéd/, meg egy másik ember, aki mind a 2őt imádja. Nem tudom hogy találtatok ti egymásra, mert baromira nem passzol a kettő. Ha meg nem tetszik minek egyeztél bele? Macskát, de kutyát sem hiszem, hogy tartani kéne lakásban. Tartani lehet, csak az udvarba.. Mond meg neki, és utána nem lesz gond a macskaszőrrel. Kié az a ház amibe éltek?
2013. aug. 13. 09:28
 14/17 anonim ***** válasza:
61%
Mondd meg neki, hogy vagy takarit az állatok utän, vagy vége. Nálunk is van cica, tisztaság van ugyanúgy. Az ő ällatai, tartson rendet, pláne ha ez volt a feltétel!
2013. aug. 13. 09:36
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Az állat valahol jó tanfolyam a gyerekhez.

Mindenkinek minden eszébe jut, amire ezzel éppen nem gondoltam, csak az nem jut senkinek eszébe, amire éppenséggel gondoltam ezzel: a felelősségvállalásra és a folyamatos gondoskodásra. Ez pedig teljesen párhuzamban van egymással állat és gyerek viszonylatában, mert a felelősség felelősség, a gondoskodási kötelezettség gondoskodási kötelezettség mindkét esetben!

2013. aug. 13. 10:05
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

"Mivel én nem nagyon rajongok értük, ezért úgy beszéltük meg, hogy gondoskodni fog róluk és feltakarít utánuk"

Mindketten felelőtlenek vagytok, de kezdeném veled, ha már te írtál ki kérdést: szóval képes vagy ott ülni a macskahányás/ macskaszőr között és flegmán nézni, ahogy a két kutya unalmában szétbarmolja az udvart, ahelyett, hogy kis kezedbe vennéd a porszívót, majd mgsétáltatnád a kutyákat, aztán tiszta lenne a lakás is, meg a kutyák sem ásnának unalmukban, ezért rendezett udvart nézegethetnél. Mindezt azon z alapon, hogy te csak "megengedted" a csajodnak, hogy tarthasson állatot, de a kisujjadat nem mozdítod, hogy segíts neki. Elnézed, ahogy szenvednek azok az élőlények, nem sajnálod őket? Csak magadat sajnálod és a barátnődre mutogatsz? Ajándékozzátok el szegényeket és tartsatok plüssöket, vagy pedig felelősen gondozzátok mindketten, ha már ott vannak...

2013. aug. 13. 10:45
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nàlunk is van 1 kutya 1 macska. Kutya kistestű, kinti, cica kinti-benti. A lakàsban van a macskakaja de nem szanaszét, nem is lehet érezni a szagàt csak ha a tànyér fölé hajlok. Meg nem hagyom àllni napokig, annyit kap, amennyit egyszerre megeszik, esetleg a szàrazból van kint egy kevés. Alom is van bent, nem is az agyonillatosított szilikonos legdràgàbb. Takarítjuk, nincs szaga. Az àgyba is jöhet, este àltalában ott alszik, mégsem nyeljük a macskaszőrt. Hetente àgyneműmosàs, porszívózàs. Ha valahol van szőr a bútoron azt ruhakefével vagy ragacshengerrel leszedem és kész. Senki nem mondanà meg, hogy macskàt tartunk, amìg meg nem làtja. Hányàs is volt màr, szőnyegre of course. Mosógép-vanish. Padlóról fel kell mosni domestossal nem kerülgetni kell. Ja és van gyerek, ettől még nem vàgtam ki a 8 éves macskàt... Azóta 3 éve nagy baràtok. A kutya meg van nevelve, nem jàtszik vakondosat. Sétàlni ritkàn visszük, nem szeret póràzon lenni, meg van 1500 nm játszótere itthon. És itt is ugyanúgy lehet neki botot dobàlni mint a 10 percre lévő parkban. Nàlatok nincs jó helyen egyik àllat se. Adott vagy te, àllatgyűtölő, és adott a kedves pàrod, aki meg díszpintynek tartja őket.
2013. aug. 13. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!