Hogyan tudnám megbeszélni a barátnőmmel, hogy egyszerűen nem bírom ezt a helyzetet?
"Én úgy tartom, az állat valahol jó tanfolyam a gyerekhez."
Ezzel egyáltalán nem értek egyet.
Hülyén vannak tartva. Az állat és gyerek között nehezen vonható párhuzam, a gyereknek a szeretet az első, aztán a fegyelem és a mozgás, az állatnak a mozgás az első, aztán a fegyelem és csak a végén van a szeretet.
Fegyelmezni kéne a kutyákat és a macskákat is, megtanítani, ki az úr a házban. Kutyának csinálj kennelt és csak akkor legyenek szabadlábon, ha valaki foglalkozik is velük. Tökmind1, hogy kennel vagy udvar, a kutya be van zárva, sehogy sem jó neki, egyik sem optimális állapot számára. Macska csak addig lesz bent, amíg nem lesz gyerek, utána úgyis repül.
Az állat valahol jó tanfolyam a gyerekhez.
Mindenkinek minden eszébe jut, amire ezzel éppen nem gondoltam, csak az nem jut senkinek eszébe, amire éppenséggel gondoltam ezzel: a felelősségvállalásra és a folyamatos gondoskodásra. Ez pedig teljesen párhuzamban van egymással állat és gyerek viszonylatában, mert a felelősség felelősség, a gondoskodási kötelezettség gondoskodási kötelezettség mindkét esetben!
"Mivel én nem nagyon rajongok értük, ezért úgy beszéltük meg, hogy gondoskodni fog róluk és feltakarít utánuk"
Mindketten felelőtlenek vagytok, de kezdeném veled, ha már te írtál ki kérdést: szóval képes vagy ott ülni a macskahányás/ macskaszőr között és flegmán nézni, ahogy a két kutya unalmában szétbarmolja az udvart, ahelyett, hogy kis kezedbe vennéd a porszívót, majd mgsétáltatnád a kutyákat, aztán tiszta lenne a lakás is, meg a kutyák sem ásnának unalmukban, ezért rendezett udvart nézegethetnél. Mindezt azon z alapon, hogy te csak "megengedted" a csajodnak, hogy tarthasson állatot, de a kisujjadat nem mozdítod, hogy segíts neki. Elnézed, ahogy szenvednek azok az élőlények, nem sajnálod őket? Csak magadat sajnálod és a barátnődre mutogatsz? Ajándékozzátok el szegényeket és tartsatok plüssöket, vagy pedig felelősen gondozzátok mindketten, ha már ott vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!