Mi visz rá egy férfit arra hogy megüsse a feleségét?
"Lehet azt tudni, ha valakit rendszeresen vernek hogy aznap este is megütik?"
Igen, ha valakit rendszeresen vernek, az valószínűleg még kaphat...
A tettlegességet szerintem ált. szóbeli erőszak előzi meg. Ha egy férfi folyton lekezeli, megalázza a nőt, és muszáj, hogy mindig, minden körülmények között neki legyen igaza, nem tűr ellentmondást stb. annak valószínűleg előbb-utóbb verés lesz a vége. Miért? Szerintem az ilyen férfi valamit kompenzálni akar. Nem tudja kezelni a problémákat, konfliktusokat. Ahogy mondani szokták, a támadás a legjobb védekezés…
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy az ilyen férfit sajnálni kell, vagy megpróbálni kideríteni, hogy mi a gondja!
Utolsó én is ezen az állásponton vagyok (3.)
és mégis lepontoztak :D
Csatlakozva az előzőekhez: épp nemrég hallottam egy rendőrtől ilyen esetről. A nő verte a férjét, aki egyrészt nem akart, meg nem is bírt visszaütni. Végül a 140 kg-s "törékeny" asszonyka halálra verte a férjét...
Egyébként én alapesetben elfogadhatatlannak tartom mindkét fél részéről az erőszakot! Ha egy nő elvárja, hogy őt ne üssék meg, akkor bármennyire is felhúzza magát, akkor ő se merjen a férjére/párjára kezet emelni, mondván, az úgysem mer visszaütni, ha mégis: gerinctelen patkány.
Egyébként meg van az a szituáció, amikor megérdemli bárki, és jogos is! Volt itt egy férfi kérdező még régebben, aki bevallottan lekevert egy pofont a feleségének. Hogy miért? Idegbeteg nőcike a földre lökte a kisgyereküket, és rugdalni kezdte. Azt hiszem, ilyen esetben a legkevesebb volt, amit kapott a férjétől. (Bár voltak itt szép számmal, akik szidták a férfit emiatt!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!