Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Lassan egy éve rágódok/rágódunk, de nem találjuk a megoldást, olyan nehéz!

Figyelt kérdés

42 éves vagyok, van egy 17 éves lányom. 6 éve élünk együtt a párommal, akit mindennél jobban szeretek, a lányomat sajátjaként szeretni, neveli támogatja. Lényegében minden a legnagyobb rendben van, szeretjük egymást.

VISZONT. A párom 37 éves, és még nincs gyereke, természetesen nagyon szeretne. Már a kapcsolatunk első pár évében is felmerült a kérdés, de mindig elhalasztottuk (neki külföldi munka, nekem munkaváltás, költözés stb., stb). Most már viszont mindketten tudjuk, hogy nem halogathatjuk tovább a dolgot, mert csúszok ki az időből a szülésre. Lényegében vagy most belevágunk, vagy soha. Én el tudnám képzelni, hogy legyen egy közös gyerekünk, de ha igazán őszinte akarok lenni magamhoz, akkor nem akarok még egy gyereket. A lányom felnőtt, végigcsináltam (jórészt egyedül) minden nehéz időszakot, lassan egyetemre megy, elköltözik, csak pár éve jutottam el oda, hogy magamra is van egy kis idő, hogy kettesben is el tudunk menni nyaralni, hogy élhetem kicsit az életem. Szóval egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy előről kezdjem az egészet. Már energiában sem érzem úgy magam. Ő viszont tudom, hogy majd meghal azért, hogy gyereke legyen.

Egy éve örlődünk ezen, kezdi szétmarni a kapcsolatunkat is. Megért engem is, én is megértem őt, de egyikünk sem tud engedni. Szakítani sem akarunk, mert együtt képzeljük el az életünk hátralevő részét és soha senkit nem szerettünk ennyire. Mégis úgy érezzük, ha valamelyikünk nem enged, akkor ennek a kapcsolatnak vége lesz. De így gyereket vállalni, hogy engedek......de így benne maradni egy kapcsolatban, hogy lemondok a gyerekről ebben az életben. Jajj, megőrülök! Ti mit tennétek...őszintén!

2013. aug. 9. 21:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem se vállalj. Írtad, hogy nem szeretnél még egy gyereket, plusz nem is érzed úgy magad energiában. Azért meg ne szülj, mert ő gyereket akar.

Egyébként a párom anyukája is későn szült, és olyan a viszonyuk, mintha a nagymamája lenne. A párom most 23 éves, van két nővére, ők 40 és 43 évesek. Anyukája már bőven túl van a hatvanon. Lehet, hogy én vagyok "más", de nekem ez furcsa. És a kapcsolatuk sem olyan mintha az anyukája lenne.

2013. aug. 9. 22:24
 12/24 anonim ***** válasza:
60%

42 évesen rizikós a gyerekvállalás az ember nem bírja ugy már a terhességet sem sem éjszakázni, nagy kockázata van egy csomó betegségnek.

Én sem szülnék, bocs mindenkitől de én nekem kicsik a gyerekeim most és egyedül vagyok, de ha Mel Gibson térden állva könyörögne akkor se szülnék senkinek. Előre meg is mondom és vagy elfogadja vagy nem.

42 év éves vagy mire összejön kihordod 50 körül gyakoriak már az érbetegségek, szívbetegségek. Az a picit fel is kell nevelni, nem egyszerű.

2013. aug. 9. 22:27
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Ez egy nagyon bonyolult és összetett kérdés, nem jó ötlet idegenektől tanácsot megfogadni ezügyben. Ha legalább lennének barátaid, akikkel át tudnád rágni a kérdést, talán könnyebb lenne, ha nincsenek, akkor csak magaddal és a pároddal teheted ezt meg. Egy valamit biztosan tudok: bárhogy is döntötök, nem szabad, hogy bármelyik fél áldozatként élje meg a döntést, mert az biztosan tönkreteszi a kapcsolatot idővel. Vagy sikerül közös döntést hozni, amit mindketten elfogadtok, és tiszta szívből támogattok, vagy sajnos nem nagyon van értelme együtt maradni...rázós és durva, de ha őszintén végiggondolod, csak ez a két lehetőség van. Egy nagylelkű önfeláldozás bármelyikőtök részéről a kapcsolat végét jelenti.
2013. aug. 9. 22:29
 14/24 anonim ***** válasza:
78%

Én nem szülnék a helyedben. Egyrészt már rég kicsúsztál az időből, hiába vagy még éppen alkalmas a szülésre, a tested leáldozóban van hormonálisan ezen a téren, kockázatos és megterhelő lenne már, másrészt pedig te nem erre vágysz. Teljesen megérthető, hogy most már szeretnél felszabadulni, több szabadságra vágysz és élveznéd az életed, ameddig még 100%-osan megteheted öregkori nyavalyák nélkül. Ha most megint gyereket vállalsz, akkor már rég öreg leszel, mire ő is kirepül otthonról, megint elmegy 20 éved arra, hogy magaddal semmit nem törődsz, csak a gyerek jólétével, igényeivel és végül ott állsz 62 évesen, hogy na most lehetne élni, de hát gondolom nem lassan 70 évesen tervezted ezt, hanem most.

Az a baj, hogy nem most kellene ezen rágódni, hanem rég szakítani kellett volna, ameddig míg nem fáj, mert mások az igényeitek. Hiába adod most be a derekad egy gyerekre, akkor is csak a párod akarata érvényesül, a te boldogságodnak erre az életre annyi... Biztos örülnél te is a babának, de lesz éppen annyi bosszúság és belefásultság is az egészbe, amiért nem élhetted végre nyugodtan és szabadabban az életed.

2013. aug. 9. 22:31
 15/24 anonim ***** válasza:
55%

"tudom, hogy nagyon nem erre vágyom már és nem lennék boldog."

Ennyi. Tudom nehéz, de tényleg ennyi..

2013. aug. 9. 22:33
 16/24 anonim ***** válasza:
59%

Ha nem lennél boldog, akkor ne vállald be. Neked már van gyereked, így tudod pontosan, hogy mivel jár.Pontosan ezért valószínűleg azt is tudod, hogy mit tenne a kapcsolatoddal, ha kimerült hormonbombaként vetnéd a párod szemére, hogy ez mind az ő hibája és hogy te ezt nem akartad.

Én azt mondom, hogy éld ki magad. Utazz, érezd jól magad és valósíts meg mindent, amire a lányod mellett nem volt időd.

2013. aug. 9. 23:08
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
Én a helyedben nem szülnék. Ki garantálja, hogy ez a kapcsolat egy életre szól? És ha vége lesz, szerinted hova kellesz majd negyvenes kisgyerekes anyaként? Sem munkát, sem másik párt nem fogsz majd találni.
2013. aug. 10. 05:55
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is 42 vagyok mint te. Nem olyan rég még szültem volna...aztán váratlanul szétmentünk. És most hálát adok a jóistennek, hogy nem lett közös gyerek, most itt lennék egy tizenévessel, meg egy picivel egyedül. Semmire nincs garancia.

Most már biztosan tu8dom, én már nem akarok még egyszer szülni. Nem akarok mindent újra kezdeni...szép volt, nehéz de jó időszak, de elég volt. Most örülök, hogy már ki tudok mozdulni úgy, akár vásárolni, hogy nem kell a gyereket magammal rángatnom, már egyedül is otthon tudom hagyni.

Nem bántásból...de miért vártatok 6 évet, ha tudtátok, hogy párodnak nincs gyereke, és szeretne?

Most vagy 42, ha szülnél, már vagy min.43, aztán a gyes, 45 felett újra munkába állni, kisgyerekkel, nem könnyű.

Ezt a döntést neked kell meghoznod.

2013. aug. 10. 07:43
 19/24 anonim ***** válasza:
42%
Ha te nem akarsz, akkor ne szülj! Lehet hogy a párodnak ez minden vágya, de neked kellene "feláldoznod" magad, azért hogy megvalósulhasson! Ha te úgy érzed hogy nem szeretnéd, akkor egészen biztosan nem lennél boldog, és nem tudnád nem hibáztatni a párodat ezért.
2013. aug. 10. 08:04
 20/24 anonim ***** válasza:
57%
Kicsit úgy gondolom, ezt mind a ketten elszúrtátok...elpazaroltatok 6 évet, már rég lépnetek kellett volna, nem vagytok már 20 évesek. mire vártatok,
2013. aug. 10. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!