Emberek, hogy van az, hogy valakinek sikerül, másoknak nem?
Sajnos az a nagy helyzet, hogy idegennyelv-tudás nélkül ma már nemcsak küföldön nem tudsz érvényesülni, de még Magyarországon sem tudsz előlépni sehová egy bizonyos szint után.
Van érettségid, tehát tanutál idegen nyelvet. Melyik volt az? Mennyire emlékszel még belőle? Mennyi idő alatt tudnád felfrissíteni?
Szerintem ha nem keresel kifogásokat, és elkezdesz tanulni, akkor sokra viheted még. Aki akar, az tud - régi nagy igazság.
Én sem származom gazdag családból, sőt, mi kimondottan szegények voltunk, de én nagyon akartam mindent az életemben. Akartam a diplomámat - meglett. Meglett úgy, hogy a szüleim egy fillérrel nem támogatták az iskoláimat. Éveken át éltem vajaskenyér-szinten, de egész napokat tanultam, három szakot csináltam az egyetemen, nyelvórákra jártam, négy órákat aludtam. Negyedéves koromban elkezdtem egy másoddiplomás képzést is, "ha már lúd, legyen kövér"-alapon. Ez már fizetős volt, így a legmagasabb összegű diákhitelt vettem fel, amit még mindig nyögök. De nem féltem tanulni, és biztos voltam abban, hogy a sok tanulásnak meglesz a gyümölcse. Most küföldön élek, hat nyelven beszélek, négy diplomám van, jelenleg is egyetemre járok, emellett dolgozom (nem magyar fizetésért), és úgy érzem, hogy kezd sínen lenni az életem.
Én is nagyon sokszor elkeseredtem, sokszor éreztem azt, hogy feleslegesen töröm magam, és úgysem lesz belőlem semmi... Sokan mondogatták nekem, hogy túl sokat akarok, hogy meglesz még ennek a böjtje, hogy nem fogok tudni ennyi dologgal bírni: és nem lett igazuk.
Én kirázólag azért törtem ki a mocsokból, mert nagyon-nagyon ki akartam törni, és nem kerestem kifogásokat. Ha sok energiát fektetsz valamibe, meg fog térülni, csak nem szabad elmismásolni a dolgokat, és nem szabad feladni akkor sem, ha reménytelennek érzed a helyzeted.
Na, ezt már szeretem! :-))
Fel a fejjel és hajrá!!!!
javasolhatok valamit? Ne adj ki tanfolyamra pénzt egyelőre, hanem vedd meg Dohár Péter kis angol nyelvtan könyvét! Minden nap próbáld tanulgatni 1-1,5 órát és ha eljutottál a könyv feléig keress egy magántanárt akivel átvehetitek újra!
Ezek a nyelvtanfolyamok semmire sem jók. Én akkor tanultam meg angolul, amikor egy magyarul semmit sem beszélő amerikai srác lett a tanárom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!