Emberek, hogy van az, hogy valakinek sikerül, másoknak
nem?
Figyelt kérdés
Nem vagyok irígy senkitől nem sajnálom amije van, sőt legyen kétszer annyi mindenkinek. Csak annyira tanácstalan vagyok. Nem jómódú családból származom, nem volt lehetőségem továbbtanulni (érettségim van). Nem vagyok lusta, van munkahelyem, mellette vállalok takarítást néha. A páromnak is van munkája, másodállása is. Van egy lakása a páromnak az ő családja kicsit jobban áll és össze kaparták neki, de már nem úgy állnak ők sem mint annó. Nem szeretnék nagy dolgokat. Valahogy azt érzem, hogy nem tudunk fejlődni. Próbáltam munkahelyet válltani, de mindenhol kell diploma vagy angol nyelvtudás (olyan helyekre mint mondjuk a mostani heyem csak kicsit jobban fizető). De a fizetésem annyi, hogy kilehet fizetni a rezsit belőle, meg lehet enni, de ha valami extra dolgot szeretnék pl nyelvtanfolyam akkor arra már nem futja. Hogyan csinálják a sikeres emberek? Hogy jutottatok oda ahol vagytok? Hogyan próbáltok érvényesülni? Mi már arra is gondoltunk szerencsét próbálunk külföldön, de mivel nem nagyon tudunk nyelvet engem simán eladnának 8 tevéjért. Nektek is nehéz előrébb jutni az életben?
Tudjátok, nem éhezünk vagy ilyesmi, csak úgy érzem, hogy megragadtunk egy szintem: van ételünk, lakás, de már mondjuk egy autó vagy egy fogorvos egy gyerek már nem férne bele. Szeretnénk egy szép lakást, házat, (ahol elférünk) gyerekeket, egy autót (nem újat vagy luxust, egy használt Suzuki tökéletes lenne), szóval egy átéag életet, ha nem kéne azt mondani hónap végén, hogy nincs pénz. Ennnyi...
2009. okt. 26. 13:48
12/29 A kérdező kommentje:
Egy irodában dolgozok, elszámolással foglakozunk.
2009. okt. 26. 13:49
13/29 anonim válasza:
Iratkozz be suliba, tanulj nyelvet.
2009. okt. 26. 13:50
14/29 anonim válasza:
Kifogások! Szivesen tanulnál ezt, szivesen azt, de....
Ez az amit nem szabad.
Én úgy végeztem el a fősulit hogy alig jártam be a munkahelyem miatt. De megoldottam igy vagy úgy, elkértem az órai anyagot a többiektől, vagy beszereztem könyvtárból stb.
Addig sosem jutsz egyről a kettőre amig nem tudod az akadályokat elgörgetni.
2009. okt. 26. 13:52
15/29 anonim válasza:
elszámolás? ez vmi pénzügyis cucc? Mivel ebben van tapasztalatod, így ebben kéne továbbtanulni, ha kedved is van hozzá. szerintem.
2009. okt. 26. 13:55
16/29 A kérdező kommentje:
Hát ráfoghatjuk, hogy pézügy. Szeretem is csináldi. A pézügyi sulikba nem nehéz bejutni? Mert az egyik ismerősöm aki nem rég diplomázott valami pénzügyi- számviteli suliban és ő azt mondta nagyon nehéz bejutni. De megmondom őszintén nem negyon értek a felvételi követelményekhez.
2009. okt. 26. 14:04
17/29 anonim válasza:
nekem rohadt nagy szerencsém volt. 15 éve adtam fel hirdetést a megyei napilapban hogy melót keresek (programozónak tanultam, de nem egyetemen "csak" egy tanfolyamot végeztem el) és egy közeli multi helyi főnöke behívott elbeszélgetésre. Azóta is ott dolgozom, a melóhely kifizette azóta a fősulimat, a nyelvtanfolyamomat (most felsőfokú angolra készülök). Szóval igen, baromi nagy adag szerencse is kell hozzá! Az is igaz, hogy megbecsülnek a melóban, mert nem vagyok egy henyélős fajta. tavaly pl. 650.000 ft karácsonyi jutalmat kaptam az éves munkám elismeréseként. Most itthon vagyok a babámmal, 330.000 ft a TGYÁSom és megyek vissza dolgozni fél év után.
Összefoglalva:
- szerencse
- szorgalom
- kitartás
nagyjából ez az én képletem.
2009. okt. 26. 14:16
18/29 anonim válasza:
érettségi utáni szakok ingyenesek sok helyen, pl pénzügyi szakügyintéző, banki szakügyintéző, stb. Nem kell felvételi. Ezek OKJ-t adnak, középfokút vagy felső-t. Ált 2évesek a nappalisok, az estisek 1 évesek.
Ilyennel tele van minden weblap meg újság, pl metropol.
2009. okt. 26. 14:20
19/29 A kérdező kommentje:
Hát igen én is úgy érzem ez a 3 a legfontosabb. Nem vagyok én sem lusta. Nem járok betegre, nem ebédelek órákig, mindig időben kész vagyok jóval a határidők előtt, túlórázok, besegítek, mégis ugyan annyit (sőt párezerrel kevesebbet) kaok mint az aki nem csinál semmit, soha nem teljesíti időre a dolgokat, mindig bekell neki segíteni. És mivel nem jól áll a cégünk nem nagyon reménykedem, hogy kapok emelést vagy előléptetést. Nevetséges, de a páromat előléptették és a fizetése háromszáz ft-al lett több! Vicces nem??? Próbáltam olya, hogy beadtam cégakhez az önéletrajzomat és mondtam, hogy bár nincs diplomám, de szeretnék dolozni és becsületesen ellátni a munkámat. - finoman közölték, hogy a kutyát se érdekli és felvettek egy srácot aki 35 éves volt volt diplomája folyt a nyál a szájából és az anyukája hozta.???- ez volt a legdurvább.
2009. okt. 26. 14:26
20/29 A kérdező kommentje:
14:20-as, az érettségin kívül 2 okj-s bizim van. Csináltam ilyen képzéseket, de nem foglakoznak vele. Amikor ide jelentkeztem ahol most vagyok akkor is mondták, hogy legyek vele tisztában, hogy ez nem sokat ér és csak azért vesznek fel, mert látják, hogy mennyire akarok dolgozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!