Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Emberek, hogy van az, hogy...

Emberek, hogy van az, hogy valakinek sikerül, másoknak nem?

Figyelt kérdés
Nem vagyok irígy senkitől nem sajnálom amije van, sőt legyen kétszer annyi mindenkinek. Csak annyira tanácstalan vagyok. Nem jómódú családból származom, nem volt lehetőségem továbbtanulni (érettségim van). Nem vagyok lusta, van munkahelyem, mellette vállalok takarítást néha. A páromnak is van munkája, másodállása is. Van egy lakása a páromnak az ő családja kicsit jobban áll és össze kaparták neki, de már nem úgy állnak ők sem mint annó. Nem szeretnék nagy dolgokat. Valahogy azt érzem, hogy nem tudunk fejlődni. Próbáltam munkahelyet válltani, de mindenhol kell diploma vagy angol nyelvtudás (olyan helyekre mint mondjuk a mostani heyem csak kicsit jobban fizető). De a fizetésem annyi, hogy kilehet fizetni a rezsit belőle, meg lehet enni, de ha valami extra dolgot szeretnék pl nyelvtanfolyam akkor arra már nem futja. Hogyan csinálják a sikeres emberek? Hogy jutottatok oda ahol vagytok? Hogyan próbáltok érvényesülni? Mi már arra is gondoltunk szerencsét próbálunk külföldön, de mivel nem nagyon tudunk nyelvet engem simán eladnának 8 tevéjért. Nektek is nehéz előrébb jutni az életben?
2009. okt. 26. 13:11
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindig pénzes dolgokban gondolkodni.

Nyelvet tanulhatsz ingyen is, ott a net, meg egy tonna dolgot megtanulhatsz rajta keresztül.

A nyelvizsga már egy plusz dolog. Munkahelyen is hiddel adnának egy esélyt interjúra, ha beírod, hogy mittoménmennyire jól beszélsz angolul, mégha papírod sincs belőle.

Az jut előre a szegények közül aki képes maga tanulni, magát képezni.

2009. okt. 26. 13:16
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

ilyen az élet, nem lehet mindenki gazdag, és sikeres, különben nem lennének ők sem gazdagok, és sikeresek, mert akkor ugye mihez képest lennének azok.

egyébként amiről konkrétan írsz, az inkább az ország hibája, mint a tiétek, innen pedig nyelvtudás nélkül esély sincs kitörni.

2009. okt. 26. 13:18
 3/29 anonim ***** válasza:
34%

Mindenkepp csaladi tamogatassal, szerencsevel, akaraterovel.

Mindenkepp a kulfold lenne a legjobb megoldas nektek, szerintem. Ha nyelviskolat nem tudsz fizetni, akkor keressel egy nyelvtanart! Vagy te, vagy o jar hozzad, hetente 1 alkalommal 1 ora. Ezt ki kell hogy tudd fizetni!!!

Amikor nyelvvizsgaztam, hozzam egy egyetemista lany jart, o keszitett fel. Nagyon olcso volt, es sikerult a nyelvvizsgam.

Ugyhogy kezdd el az angolt te is, keressel egy szamodra kifizetheto nyelvtanart, hidd el megeri! Kb. 1 ev szorgalmas tanulassal, persze neked meg a tanar mellett nagyon sokat kell tanulni az angolt!!! jo eredmenyt ersz el, es akkor kimehettek kulfoldre. Onnan pedig mar nem kell majd hogy visszamenjetek. Otthon semmi nincs, csak kuszkodes. Sajnos.

2009. okt. 26. 13:18
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
van jópár angolkönyv, pár ezer forintért! azokból alap, közép, sőt akár felső fokon is megtanulhatod a nyelvet. a sikeres emberek többsége próba-szerencse alapon minden pénzét feltette a vágyára, akár egy halom hitelt is felvett, vagy a másik verzió, hogy 'apa bukszája" állandóan segítette
2009. okt. 26. 13:21
 5/29 A kérdező kommentje:
Csak azt veszem észre mindig azok jutnak előre akiknek van ismeretségük,ami nekem nincs!Nagyon rossz, hogy amíg másoknak nem számít 5000-10000 Ft addig nekem az minden. Egyszerűen 3 éve nem tudok rohadt 50.000 Ft-ot összeszedni, hogy eljussak a fogorvoshoz. Nem szórom a pénzt vagy ilyesmi, a legdrágább ruhadarabom is 2000 ft volt.
2009. okt. 26. 13:26
 6/29 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem igaz,h penz kerdese, csupan ratermetteseg. Meg kell talalni a kiskapukat, ismerkedni, mert sokszor nem lehet tudni,h ki az ismerosodnek az ismerose,aki segiteni tud.

Ez nem igaz,h mindehova kell diploma, a baratnom erettsegivel dolgozik egy bankban es mivel latjak,h ratermett es ontudatos folyamatosan leptetik elore.

Ha sajat magad ele allitasz akadalyokat,akkor persze h nem konnyu, de egy tuti,h nincs lehetetlen!

VISZONT... nyelvtanulas nelkul ne vagjatok neki kulfoldnek,mert igenis kell es nem lehet idegennyelv nelkul nekivagni!!!

2009. okt. 26. 13:29
 7/29 A kérdező kommentje:
Most rajta vagyunk a nyelvtanuláson, felíratkoztam egy körlevélre amiben mindig kapok angolszavakat meg tananyagokat. Annyira kilátástalan minden. Hogy álmodhatnék így gyerekről?... sehogy
2009. okt. 26. 13:29
 8/29 anonim ***** válasza:
50%

Miért nem taulsz tovább? Ahhoz nem kell pénz, csak tanulás, tudás. Akkor nem fizetős suliba kell menned, ha megvan a megfelelő tudásod! Munka mellett lediplomázol és tiéd a pálya.

Nem rád értem, de nem szeretem, aki nem tesz semmit a boldogulásáért.

Én egy nagy cégnél dolgozom és van olyan végzettség, amival AZONNAL felvwennének bárkit, jó fizetésért. Csak éppen nem tanulnak az emberek, csak "elvárják" a jó fizetést és nem értik, hogy másnak miért van jobb állása.

Hát én tanultam és azért van jobb állásom. És biztos is.

És igenis itthon is lehet gondtalan életed, ha megfelelő irányba képzed magad... És itt nem média-kommunikáció szakra gondolok, mint még 562.000-en... :-))

Mást ne mondjak, több tucat betöltetlen háziorvosi poszt van betöltetlen. Arra miért nem jelentkezik senki? Biztos mert ahhoz orvosi végzettség kell...

Szóval a kérdésre válaszolva: szerintem azért, mert mások több mindent tesznek meg a sikerért, mint a sikertelenek. És nem kell hozzá szülői támogatás egyáltalán. Csak a befektetett munka.

2009. okt. 26. 13:31
 9/29 A kérdező kommentje:
Igazad van azzal kapcsolatban, hogy tenni kell a dolgokért. Szívesen tanulnék, de nem tudom milyen szakot, milyen sulit lenne érdemes megpróbálni, mert a munkámat nem tudom hanyagolni a suli miatt, mert kirúgnak.
2009. okt. 26. 13:39
 10/29 anonim ***** válasza:
mit dolgozol?
2009. okt. 26. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!