Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma elpakolt a férjem és...

Ma elpakolt a férjem és itthagyott, azért mert sok a hitelünk. Van ebből egyedül kiút?

Figyelt kérdés
Únta, hogy nem marad semmi a fizetéséből és ő élni akar. Az összes hitel az én nevemen van. Szeretnék meghalni de a gyereket meg a szüleimet sajnálnám. 4 hónapja munkanélküli vagyok és nem tudtam fizetni a hiteleket. Azt hiszem sokkot kaptam csak ülök és nem érzek a lelkemben semmit. Az utóbbi időben sokszor mondta, hogy itthagy mert nincs élete. Most megtette.
2009. okt. 26. 13:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi az az összes hitel?

Amit együttélés alatt vettetek fel az közös,amit elötte az a tiéd.

Ha a ház a neveden van,akkor add ki albérletbe.Legalább egy szobát.

A gyermekjólétinél kérhetsz rendkívüli segélyt,azonkívül kérhetsz gyermektartást is,mégha nem is vagytok elválva.

Egyébként lehet hétvégén már otthon lesz a férjed,mert ha egyedül kell megélnie+gyerektartást fizetnie akkor se lesz semmije.Kivéve ha nőhöz ment.Viszont akkor kamu,hogy a hitelek miatt költözött el.

2009. okt. 26. 13:44
 22/30 anonim válasza:
100%
Mindenképpen próbálj jogi segítséget kérni -, ha a férjed komolyan gondolta, hogy otthagy a bajban, akkor kérj ingyenes jogi segítséget..., nem tudom, hol laksz... /esetleg bírósági fogadónapon/, és követelj gyerektartást a férjedtől. Próbálj rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kérni az Önkormányzattól, tekintettel az anyagi helyzetedre.
2009. okt. 26. 13:49
 23/30 A kérdező kommentje:

A ház az enyém én vettem fel a hitelt. Ez nem egy több 10 milliós ház. 5 mill volt és egyedül is jól kerestem, hogy megvegyem. Nem tudok most jogi dolgokra válaszolni mert nagyon kivagyok lelkileg. Még azt sem tudom, a szüleimnek mit mondjak. Nem akarom, hogy aggódjanak miattam. Nem fogják érteni mert eddig sem panaszkodtam.

És nem kamukérdés, meg nőhöz ment, vagy más is van a háttérben. Egyszerűen belefáradt, hogy hónapról-hónapra nem marad semmi. Csak az a baj, hogy én is ebben a helyzetben vagyok csak és sosem őrjöngtem mert nincs mit enni meg ilyenek. Én inkább elfolytom magamban és ő ezt úgy veszi, hogy engem nem érdekel.

2009. okt. 26. 14:11
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdezo, elhiszem,h nem konnyu most ilyen dolgokrol beszelni, de akkor nem ertem,h mit szeretnel, tolunk? Szidjuk el a parod? Csak igy menne,h tanacsot adnank a jovore nezve,de ehhez tudni kene,egy-ket dolgot, de sajna csak mellebeszelsz. Valoban kiutat keresel az adossagbol? Akkor viszont tudnunk kene,h hivatalosan hazas vagy-e es hogy megvolt-e mar a hazad a hazassagkoteskor. Lenyegtelen,h kinek a neven van!
2009. okt. 26. 14:35
 25/30 A kérdező kommentje:
Házasságkötés után vettem ( mivel ő nem tudott)és hivatalosan házasok vagyunk. Bocs nem tudok gondolkogni most:(((
2009. okt. 26. 15:35
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagyonmegpsztásban éltek, akkor MINDEN, amit a házasság ideje alatt vesztek, illetve kölcsönt felvesztek, közös. A tartozást is közösen kell fizetnetek, meg a ház is közös szerzemény, akkor is ha CSAK az egyik félnek van jövedelme.

Fordulj ügyvédhez, és ne hagyd magad átverni.

2009. okt. 26. 16:25
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Hmmm.... Szóval ha már a házastársad volt, amikor vetted a házat, akkor közös a ház. Egyébként nem is értem a hitelező bankot, hogyhogy nem kért különvagyoni nyilatkozatot, ha csak a te neveden van a hitel. Ha pedig nem a te neveden van, akkor közös néven úgy, hogy a férjed az adóstárs. Innentől pedig az övé is a hitel. Amikor én vettem egy lakást a saját pénzemből, de még papíron férjnél voltam, a bankomnak nem volt az sem elég, hogy be volt adva a válóper, kellett egy közjegyző előtt között különvagyoni szerződés a volt férjemmel, hogy kizárólag az én külön vagyonomból történik a lakás megvétele. Beszélj ügyvéddel, ha te most nem tudsz ilyenekbe belegondolni.
2009. okt. 26. 16:31
 28/30 anonim ***** válasza:
Na az nagyon jó,ha házasság után vetted fel a kölcsönt,mert akkor feleződik az adósság.Az nem baj ha csak a te neveden van.Ügyes vagy és erős,találsz magadnak munkát és mindig csak a gyermeked járjon az eszedbe,hogy ő boldog legyen!!! Nem tudom melyik banknál vetted fel a kölcsönt,de pl. ahol mi, ott lehet akár fél évig is szüneteltetni(márpedig a tied indokolt) nyomos indokkal a kölcsön fizetését és utána folytatni.Kérdezz rá,hogy milyen lehetőségek vannak.Vagy egy pár évvel megtoldani a határidőt és akkor valamivel kevesebb a törlesztő részlet.Szedd össze a gondolataidat és vedd számba a lehetőségeket,tudom,hogy nehéz,de ha arra gondolsz,hogy sikerülni fog akkor úgy is lesz!!! Remélem minden jóra fordul :)
2009. okt. 26. 21:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Hülye voltál ha a nevedre vettetek fel hitelt, nem közösen. Az hogy a férjed élni akar tipikus férfi duma. Gondolom voltak előjelek pl: akkor is élni akart amikor a hitelt a te nyakadba sózta.
2009. okt. 27. 10:50
 30/30 anonim ***** válasza:
58%
10:50-es: te még nem fogtad fel, hogy lényegtelen, kinek a nevén van a hitel? HA házasok, akkor igy is úgy is közös.
2009. okt. 27. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!